1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
Başkan Seçer, Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ne katıldı
   

5 yıllık görev süresi boyunca Büyükşehir’in özel gereksinimli bireylere yapmış olduğu hizmetlere değinen Seçer, 2019’dan bu yana 282 adet akülü ve 769 adet de tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Seçer, “Son 5 yılda 32 bin 563 vatandaşımız engelli bireylere yönelik hizmetlerimizden faydalandı” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 15:27

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile ÇİMSA iş birliğinde ihtiyaç sahibi özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirilen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni’ne katıldı. Tören kapsamında 50 özel gereksinimli bireye akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.

 

SEÇER: “5 YIL BOYUNCA 32 BİN 563 ENGELLİ BİREYİMİZE HİZMET SAĞLADIK”

Akülü sandalye dağıtım töreninde konuşan Başkan Seçer, her yıl gerçekleştirdikleri akülü sandalye dağıtım töreni dolayısıyla özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. ÇİMSA ile iş birliklerinin yıllardır sürdüğünü ve geleneksel hale geldiğini söyleyen Seçer, “Sosyal güvenlik kurumunun yetemediği veya eksik kaldığı yerlerde, onların şartlarına uymayan bazı bireylere ilave destek amacıyla akülü sandalye desteğini yapıyoruz. Sadece akülü sandalye değil bunun yanında engelli bireylere tekerlekli sandalye de sağlıyoruz” dedi.

5 yıllık görev süresi boyunca Büyükşehir’in özel gereksinimli bireylere yapmış olduğu hizmetlere değinen Seçer, 2019’dan bu yana 282 adet akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve bunun 230’unun da ÇİMSA tarafından kendilerine sağlanan bağış olduğunu ifade etti. 769 adet de tekerlekli sandalye desteğinde bulunduklarını söyleyen Seçer, “Engelli bireylerimize toplam 1051 sandalye sağlamış olduk. Bu hizmetlerimiz devam edecek ve ihtiyaç olduğu noktada katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sadece bunlarla sınırlı değil. Son 5 yılda 32 bin 563 vatandaşımız engelli bireylere yönelik hizmetlerimizden faydalandı” ifadelerini kullandı.

 

“EĞER MARKA KENT OLACAKSANIZ HER BİR BİREYİNİZİ DÜŞÜNECEKSİNİZ”

Bir kentin gelişmişliğini etkileyen faktörlerden birinin de özel gereksinimli bireylere yönelik yapılan hizmetler olduğunu dile getiren Seçer, “Eğer marka kent olacaksanız her bireyinizi düşüneceksiniz. Sizlerin de her şeye erişmesini sağlayacağız. Alınan 272 adet yeni limon otobüsler sizi düşünerek ve size uygun alındı. Marka kent olmak, herkese eşit hizmet götürmek ve sosyal belediye olmak budur. Kaldırımlara dikkat edin. Asla siz düşünülmeden yapılmış hiçbir imalatımız yok. Yaptığımız kaldırımlar engelli bireylerimiz düşünülerek yapıldı. Bu ve bunun gibi birçok alanda yaptığımız hizmetlerde mutlaka engelli bireylerimizi de düşünerek yapıyoruz” diye konuştu.

 

“NE MUTLU BANA Kİ BÖYLE BİR HALKA HİZMET EDİYORUM”

Mersin halkının emeği gördüğüne vurgu yapan Seçer, Mersin’de rekor bir farkla oy aldığını hatırlatarak, “Halk takdir ediyor ki yüzde 60 oy verdi. Mersin halkı emeği, samimiyeti, sevgiyi ve saygıyı görüyor. Ne mutlu bana ki böyle bir halka hizmet ediyorum. Benim için çok büyük bir gurur. Çok güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Mersinimizi çok daha güzel noktalara getireceğiz. Amacımız; zengin, fakir, CHP’li AK Partili, Doğulu, Batılı ayrımı olmadan, herkesi kucaklamak, herkesi sevmek ve herkesi saymak. Bizi, ülkemizi ve milletimizi dünyada saygın yapacak olan budur. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak büyürüz ve gelişiriz. Dünya da bize saygı duyar. Onun için kavga yok, dostluk, kardeşlik, sevgi ve saygı var” sözlerine yer verdi.

 

“OTİZM AİLE DANIŞMA MERKEZİ’Nİ HER İLÇEDE AÇMAK İSTİYORUZ”

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hem özel gereksinimli bireylere hem de ailelerine yönelik farklı alanda birçok kurslar olduğunu söyleyen Seçer, “Bir diğer hizmetimiz de Yenişehir’deki Engelsiz Yaşam Parkı. Burada da özel gereksinimli bireylere yönelik kurslar veriyoruz. Bunlardan yararlanmanızı istiyoruz” dedi. En son hizmete aldıkları Otizm Aile Danışma Merkezi’nin sayısını artıracaklarını kaydeden Seçer, “Önümüzdeki 5 yılda, Otizm Aile Danışma Merkezi’ni her ilçede açmak istiyoruz. Bunlar; 0-72 ay arası otizm spektrum bozukluk tanısı konan çocukların ve ailelerin faydalanabileceği merkezler. Ocak ayından beri de buraya 70 öğrencinin kaydı alındı. Aileler çok memnunlar ve ‘Başkanım bunu yaygınlaştırın’ diyorlar. Biz de bu memnuniyetten yola çıkarak ilçelerimizde bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“ALZHEİMER HASTALARINI VE YAKINLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Seçer, yeni açtıkları Alzheimer Yaşam Merkezi’nin de oldukça önemli bir hizmet olduğuna vurgu yaparak, “Bu da önemli bir hastalık. Bunu da belediye olarak önemsiyoruz. Biz burada birinci evre Alzheimer hastalarına hizmet veriyoruz. Gün içerisinde fiziksel, zihinsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilerek hastalığın seyrini yavaşlatmasını amaçlıyoruz. Hastalar birimde vakit geçirirken hasta yakınları da kendilerine zaman ayırabiliyor” diye belirtti.

 

“SOSYAL DEVLET HERKESİN HALİNİ ANLAYACAK”

Devletin ve kurumlarının, yurttaşlar için olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Hastası, engelli bireyi olmayan bilmez. Sosyal devlet herkesin halini anlayacak, herkesin çaresi olacak. Bizler sizler için varız, sizlerin verdiği güçle varız. Bu hizmetler sizlerin ödediği vergilerle oluyor. Sizler oy veriyorsunuz, güç veriyorsunuz; bize makam sağlıyorsunuz, bir de paranızı emanet ediyorsunuz. ‘Hırsızlık yapmaz, yetim hakkı yemez, korur’ diyorsunuz. Biz de buna layık olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

“KİMSENİN OLMADIĞI YERDE BİZ VARIZ”

Seçer, engelli transfer aracı hizmeti, işaret dili tercümanlığı, görüntülü destek hattı gibi önemli farklı hizmetler de verdiklerini belirtti. Seçer, merkezlerde sosyokültürel etkinlikler ve farkındalık çalışmalarının olduğunu da söylerken vatandaşları bu merkezlerden yararlanmaya davet etti. Özel gereksinimli bireylerin yanı sıra yaş almışlara verdikleri hizmetleri de anlatan Seçer, Yaşlı Destek Birimi ve onun gerçekleştirdiği evde bakım, sağlık ve temizlik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, “Kimsenin olmadığı yerde biz varız, belediye var, devlet var, bunu önemsiyoruz. Binlerce yurttaşımız tek başına yaşıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi onun sıcak yemeğini her gün götürür. Onurlu devlet yapısı bu anlayış içerisinde olur” dedi.

 

“ALO 185 İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN İMDADINA YETİŞİR, KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLUR”

Yurttaşların çok memnun olduğu hizmetlerden bahseden Seçer, ‘ALO 185’ ile yurttaşın her talebine yanıt verildiğini belirterek, “ALO 185 ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişir, kimsesizlerin kimsesi olur.

Atatürk’ün bir sözü var; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der. Cumhuriyet Devleti böyledir, Atatürk Cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesidir” sözlerine yer verdi.

Mola Evi, Sağlıklı Yaşam Merkezleri, Evde Sağlık Hizmetleri, Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi, Onkoloji Hasta Servisi ve Gezici Sağlık Aracı gibi hizmetlerin Büyükşehir için çok önemli olduğuna değinen Seçer, her ilçeye bu hizmetleri yaymak istediklerinin altını çizdi. Gelecek 5 yılda yapacakları hizmetlere de değinen Seçer, “Toroslar’daki Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin yanında yaklaşık 4,5 dönüm bir arazimiz var. Oraya sosyal yaşam alanı yapacağız, engelli bireyler için. İçerisinde havuz, spor ve rekreasyon alanlarımız olacak. Çok güzel bir tesisi Mersinli hemşerilerimize yakın zamanda hediye edip, hizmete alacağız” diye konuştu. 

Otizm Aile Danışma Merkezlerini artırmak ve Otizm Gündüzlü Bakım Merkezi’ni hayata geçirmek için projelerini tamamladıklarını kaydeden Seçer, “Otizmli bireylerin olduğu evlerdeki ebeveynlere soluk aldıracak, hizmet sunacak bir gündüz bakım evi yapmayı planlıyoruz. Bunu da mümkün olduğunca yaygınlaştırmak istiyoruz” diyerek, Sağlıklı Yaşam Merkezleri’ne ilginin yoğun olduğunu ve yaygınlaştıracaklarını vurguladı.

 

“HER ŞEY SİZİN İÇİN, MİLLETİMİZ İÇİN, VATANDAŞLARIMIZ İÇİN VAR”

“Her şey sizin için, milletimiz için, vatandaşlarımız için var”  diyen Seçer, “Herkese eşit hizmet. Adaletin olmadığı yerde gerisi teferruattır. Herkes bana güvenecek. Güvenilir bir belediye başkanıysam daha güzel hizmetler olur, vatandaş da huzurlu olur. Kendinizi rahat hissedin, Mersin’de mutlu, huzurlu ve rahat olun. Bizim ayrıcalık yaptığımız bazı insanlar var tabi. Onlara torpil yaparız. Engelliler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar bizim için önceliklidir ve onlar ayrıcalıklıdır” dedi.

 

TOKER: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE 10 YILDIR SÜREN ORTAK ÇALIŞMAMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

ÇİMSA Fabrika Müdürü Onur Toker, Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları akülü sandalye dağıtımını gelenekselleştirdiklerini belirtti. Amaçlarının engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve farkındalığı güçlendirmek olduğunu sözlerine ekleyen Toker, “Bu yıl 50 adet akülü sandalyemizi ihtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortaklaşa çalışmayla veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık süren ortak çalışmamız bizim için çok değerli. Bu bizi çok sevindiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Otizm Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı’ndan yararlanan öğrenciler Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti. Tören, temsili dağıtımın ardından sona erdi.

 

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER SANDALYELERİNE KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Akülü sandalye desteğinden faydalanan Saliha Ağar, akülü sandalyenin adeta eli ve ayağı olduğunu söyleyerek destek dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Akülü sandalye alabilmek için başvurduğunda kendisiyle hemen ilgilenildiğini ve kısa sürede sandalyesine kavuştuğunu belirten Ağar, çok mutlu olduğunu söyledi. Büyükşehir’in evde bakım gibi diğer hizmetlerinden de faydalandıklarını aktaran Ağar, “Çocuğum yok, yalnızım, eşim de felç. Ekmeğimi alacak kimsem yok, sandalyeyle gidip ekmeğimi alıyorum. Mutluyum, Başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akülü sandalye desteğinden faydalanan Arzu Can ise, çok mutlu olduğunu belirtti. Böyle bir destekten haberi olur olmaz hemen başvurduğunu söyleyen Can, “ ‘Benim akülü sandalyeye ihtiyacım var, normal tekerlekli sandalyeyle gitmek zorunda kalıyorum her yere’ dedim. Evraklarımı istediler ve hemen yardımcı oldular. Hizmet çok güzel. İlk fırsatta da çağırdılar” dedi. Sandalyesini Seçer’in elinden almanın da ayrı bir mutluluk olduğunu söyleyen Can, “Başkanımın kalbinin güzelliği yeter zaten. Ben çok mutluyum sandalyem için” diye konuştu.

 

ALTIN: “KENDİMİ DAHA ÖZGÜR HİSSEDİYORUM”

Büyükşehir’in hizmetlerini devamlı takip ettiğini ve takdir ettiğini söyleyen Nimet Altın, “Bu benim 3. sandalye alışım. Her 3 yılda bir veriliyor zaten. Büyükşehir’in evde sağlık bakım ve temizlik, nakil araç hizmetinden faydalanıyorum. Başkanımız Vahap Seçer gereğini yapıyor. Gerçekten memnunum. Yolların, rampaların, otobüslerin bizlere uygun olması, bunlar çok güzel avantajlar. Bedensel bir bireyin en önemli sorunu erişim. Öncelikle akülü sandalyeye sahip olmak sonrasında otobüsler ile bunu daha uzun mesafelere taşımak çok güzel” dedi. Akülü sandalye sayesinde rahatlıkla evden çıktığını dile getiren Altın, “Kendimi daha özgür hissettiriyor. Ben yüzde 92 kas hastası biriyim. Manuel kullanamam illa ki akülü kullanmak zorundayım. Bu olmasa senenin 365 günü evde bekleyecektim. akülü sandalyeye bindikten sonra Tarsus’a da Taşucuna’da gidebiliyorum. Bu bir engelli birey için büyük bir avantaj, büyük bir özgürlüktür” diye konuştu.

 

AYDIN: “BAŞKANIMIZ BİZİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMİYOR”

Başkan Seçer’in engelli bireylerin her zaman yanında olduğunu belirten Zekeriya Aydın, “Başkanımızla gurur duyuyoruz. Bizi yalnız bırakmıyor ve en ufak bir derdimizle ilgileniyor. Bizi kimseye muhtaç etmiyor. Başkanımızın söylediği gibi Teksin uygulamasını indirdim ve başvurumu yaptım. Oradan beni Engelsiz Yaşam Merkezi’ne yönlendirdiler. Ondan sonra yasal süreci ve prosedürleri gerçekleştirdim ve bu seviyeye geldik. Diğer günlere göre daha iyiyim” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA