1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
Engelleri aşan sanat
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi koordinesinde devam eden Engelliler Haftası etkinliklerinin biri de ‘Engelsiz Sanat Atölyesi’ oldu. Büyükşehir’in Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler seramik boyamadan çiçek dikimine, ebru sanatından takı yapımına kadar birçok farklı el işi ürün yaptı, dans edip eğlendi.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 11:41

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası kapsamında hem özel gereksinimli bireyler, hem de aileleri için düzenlediği etkinlikler sürüyor. Sağlık İşleri Dairesi kapsamında düzenlenen etkinliklerin biri de ‘Engelsiz Sanat Atölyesi’ oldu. Büyükşehir’in Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler birçok farklı el işi ürün yaptı, dans edip eğlendi.

 

ENGELLERİ AŞAN ETKİNLİKLER YAPTILAR

Büyükşehir Belediyesi’nin el sanatları öğretmenleri eşliğinde deniz kenarında kurulan masalarda özel bireyler, saat 10.00-16.00 arası 4 grupta atölyelere katıldı. Seramik boyamadan ebru sanatına, çiçek dikiminden tahta boncuk dizmeye,  anahtarlıktan nazarlığa kadar birçok el işi ürün yapan özel bireyler, ayrıca müzik eşliğinde dans edip eğlendi.

 

GERBOĞA: “HEDEFİMİZ, ÖZEL BİREYLERİMİZİN SOSYALLEŞMELERİNE YARDIMCI OLMAK”

Sağlık İşleri Dairesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, Engelsiz Sanat Atölyesi’nin gün boyu sürdüğünü ve özel bireylerin çok keyifli zaman geçirdiğini anlatarak, “Özel bireylerimizle birlikte sanatsal çalışmalar yapılıyor. Ebru sanatını icra ettiler, keçelerle süsler yaptılar, takı, bileklik, anahtarlık yaptılar. Seramiklere çiçek ektiler. Güzel bir etkinlik oldu. Etkinliğe vatandaşlarımız da katılıyor ve engellilik ile ilgili duyarlılıkları artıyor” dedi.

Bu tür atölye çalışmalarıyla özel çocukların hem sosyalleştiğini, hem de el becerilerinin arttığını kaydeden Gerboğa, “Her şeyden önce, toplum tarafından kabul edildiklerinin farkına varıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de hedefimiz; özel bireylerimizin sosyalleşmelerine yardımcı olmak, toplumda bağımsız birer birey olarak yer almalarını sağlamak. Bunu çeşitli atölye çalışmalarımız, merkezlerimizdeki eğitimlerimizle ve kurslarımızla gayet güzel bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Katılan özel bireylerimiz ve ailelerimiz bu tür etkinliklerden gayet memnunlar” diye konuştu.

 

ÖZEL BİREYLER ETKİNLİKTEN OLDUKÇA MEMNUN KALDILAR

Özel bireylerden Ümit Karakuş, “Etkinlikte boncuk dizdim ve ebru çalışması yaptım. Çok keyifli geçti, çok beğendim. Bütün hocalarıma, müdürlerime bu imkanı sağladıkları için çok teşekkür ederim” dedi.

Açık havada etkinlik yapmaktan keyif alan Emine Feyza Bakırlı, “Çok güzeldi. Biraz dans ettik. Anahtarlık yaptık. Sonra kaktüs gibi bitkiler diktik. Ebru da yapıyoruz. Hemen kafamı çevirdiğimde deniz var. Gayet güzeldi” ifadelerini kullandı.

Fatma Ataş ise duygularını,  “Resim yaptık, boncuk dizdik. Çok güzeldi, eğlendik ve mutlu olduk. Çiçek de ektik. Genelde etkinlik olduğunda katılmaya çalışıyorum. Herkesi çok seviyorum. Bugün burada arkadaşlarımla olmaktan da çok mutluyum. Vahap Seçer’e sevgiler” şeklinde ifade etti. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA