1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
Gezici Sağlık Aracı’nın bir durağı da Ulaş Köyü oldu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’nin sağlık ekipleri mahalle mahalle gezerek, vatandaşlara sağlık ulaştırmayı sürdürüyor. ‘Gezici Sağlık Aracı’yla, özellikle merkeze uzak mahallere giden ekiplerin bir durağı da Tarsus ilçesine bağlı Ulaş Köyü oldu. Uzman doktor, fizyoterapist, diyetisyen ve ilgili sağlık personeli vatandaşları bilgilendirdi.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 11:06

Büyükşehir’in sağlık ekibi ilk olarak mahallede yaşayan vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptı. Diyetisyen boy ve kilo kontrolü yaptıktan sonra, yeme ve içme alışkanlıkları ile ilgili sorular sorarak, vatandaşların beslenme düzenlerini iyileştirecek tavsiyelerde bulundu. İhtiyaç duyan mahalle sakinlerine ise fizyoterapist, evde yapabilecekleri egzersizleri gösterdi. Uzman doktor da tansiyonu ve şekeri riskli çıkan vatandaşları bilgilendirerek, ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirdi. Vatandaşlara hijyen paketleri de hediye edildi.

 

GÜLSUYU: “HİZMETLERİMİZE MEMNUNİYETLE DEVAM EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’nde hemşire olarak görev Veysel Gülsuyu, “Vatandaşlarımızı sağlık açısından bilgilendirmek için şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptık. Fizyoterapist ve diyetisyen arkadaşlarımız da vatandaşlarımızı bilgilendirdiler. Uzman doktorumuz muayenelerini yaptı. Vatandaşlarımıza ayrıca hijyen paketleri de dağıttık. Sağlık açısından bilgilendirmek için, hizmetlerimize memnuniyetle devam ediyoruz” dedi.

 

VATANDAŞLAR, AYAKLARINA KADAR GELEN SAĞLIK HİZMETİNDEN MEMNUN

Çocuğunun beslenmesiyle ilgili diyetisyenden bilgi aldığını ifade eden Süleyman Akgül, “Çocuğumun kilosu biraz fazlaydı. Diyetisyen gelmiş, o yüzden getirdim. Beslenmesini, kilosunu sordu. Güzel bir hizmet. Halkın ayağına hizmet geliyor. Doktor geliyor. Çocuğumu diyetisyene götürecektim, randevu almaya çalışıyordum. Ayağımıza geldi, daha güzel oldu. Aldığımız bilgilere göre çocuğumuza beslenme düzeni yapacağız” diye konuştu.

Hizmetten çok memnun kaldığını belirten Fatma Genç, “Büyükşehir Belediyesi’nden sağlık ekipleri geldi. Çok memnun olduk, teşekkür ediyoruz. Dizlerime baktılar, şeker ve tansiyon ölçüldü. Tansiyonum yüksek çıktı. Doktorumuz da ilgili uzmana yönlendirdi” ifadelerine yer verdi.

Sıdıka Avcıoğlu ise, “Köyümüze kadar geldiler ve bize hizmet ettiler. Tansiyonumuzu, şekerimizi ölçtüler. Şimdi uzman doktora gideceğiz. Teşekkür ederiz” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA