26 Haziran 2024 Çarşamba



16:38   TARSUS’TA SON KULLANMA TARIHI GEÇMIŞ 238 ÜRÜN ELE GEÇIRILDI   16:32   AKDENIZ’DE FıRıN, PASTANE VE PATISERILER DENETLENDI   14:50   SAHIL GÜVENLIK KOMUTANLıĞı’NıN 42. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜ   14:34   TURIZM SEKTÖRÜNÜN TEMSILCILERI SILIFKE’DE   13:57   UZMANıNDAN SıCAK HAVAYA KARŞı UYARıLAR   12:05   5 YıLDıR YATALAK OLAN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADı   11:18   BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN SOKAK HAYVANLARıNA BARıNAK   11:08   HER YıL BINLERCE YAVRU ÇıKıYOR: DENIZ KAPLUMBAĞALARı YUMURTA BıRAKMAYA BAŞLADı   11:01   MERSIN VALISI PEHLIVAN: "9 GÜNLÜK TATIL BOYUNCA ILIMIZE 1 MILYON 691 BIN 298 ARAÇ GIRIŞ ÇıKıŞı OLDU"   10:48    MERSIN’DE INSAN TICARETI OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA   10:27   DEDE TORUNLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE VURULDU   15:55   TARSUS’TA KÖY YOLLARı YENILENIYOR   15:46   MERSIN’DE ’TARSUS DAĞ KOŞUSU’ DÜZENLENECEK   14:01   ERDEMLI’DE KARAVAN VE ÇADıR TATILINI 40 BIN KIŞI TERCIH ETTI   13:39   SERADA ÇALıŞAN IŞÇILER SıCAKTA BUNALıYOR   13:24   TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI ÜYELERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE ORMANLıK ALANLAR DENETLENIYOR   12:33   MERSIN’DE HAVA SıCAKLıĞı 35 DERECEYI AŞTı   13:41   MERSİN’DE YEDİEMİN OTOPARKLARINI HEDEF ALAN ÇETE YAKALANDI: 6 TUTUKLAMA   12:57   AKARYAKIT YÜKLÜ TIR ALEV ALEV YANDI  
 
 
 
 
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: "Kerebiç"
   

Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 11:37

Geçmiş yıllarda sadece ramazan aylarında üretimi yapılan kerebiç, zaman içerisinde rağbet görmeye başlayınca yılın 12 ayı tezgahlardaki yerini aldı. Ramazanın gelmesiyle sofralarda daha fazla yer bulan kerebiç, 'irmik tatlısı' olarak biliniyor. İçi doldurularak "içli köfte" şekli verilen kerebiç, fırında pişirilerek, çöven otu köklerinden yapılan kaymağın üzerine dökülmesiyle servis ediliyor. İsteğe göre üzerine tarçın da ilave edilebiliyor.

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice il dışından gelen talepler ise kargo ile karşılanıyor. Ramazan sofralarında yerini almaya başlayan kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

 

"RAMAZANDA TALEP ARTIYOR”

Mersin'de 15 yıldır kerebiç satan Zülküf Taş, Mersin'e has bir tatlı olan kerebice ramazanda talebin arttığını söyledi. Geçmiş yıllarda sadece ramazana özgü olan kerebicin günden güne rağbet görmeye başladığını belirten Taş, hafif ve doğal olması sebebiyle yıl boyunca tezgahlardaki yerini koruduğunu ifade etti. Ramazanda sirkülasyonun biraz daha arttığına işaret eden Taş, "Hafif olması en büyük etkendir. Kerebiç, irmikten yapılan, içerisinde fıstık veya ceviz olan bir üründür. Yanında da içerisinde şekerden başka bir şey olmayan çöven otundan yapılan kaymak var. Hiçbir şekilde hayvansal ürün yoktur" dedi.

 

İL DIŞINA KARGOYLA SİPARİŞ GÖNDERİLİYOR

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice, il dışından da talep olduğunu belirten Taş, siparişleri kargo veya otobüsle gönderdiklerini kaydetti. Ayrıca il dışından satış yapmak isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Taş, "Talepleri karşılayabilmek için halen ürün gönderiyoruz. Kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL'den satışa sunuyoruz" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA