11 Mart 2025 Salı



14:39   SILIFKE’DE YOL DÜZENLEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   14:31   BOLTAÇ: "12 NOKTA EKMEĞI 7,5 LIRADAN SATıYORUZ"   14:28   MERSIN, AFETLERE DAHA DIRENÇLI BIR KENT OLUYOR   14:25   KUYU VE KAYNAK SULARıNA DIKKAT: UZMANı UYARDı   14:22   RAMAZAN AYıNDA ÇAY VE KAHVE TÜKETIMINE DIKKAT   14:20   GLOKOM, ANI GÖRME KAYBıNA YOL AÇABILIR   14:17   KALP HASTALARıNA İFTAR UYARıSı: "ÜÇ ÖĞÜN YEMEK YIYIN"   14:10   YAŞ SEBZE MEYVE İHRACATı ŞUBAT AYıNDA 319 MILYON DOLARı AŞTı   14:06   UYSAL: “TERÖR SORUNUNU KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞIZ”   14:03   SEÇER: “DIYALOG, KENTIN BARıŞıNA ÖNEMLI KATKı YAPAR”   14:01   KıŞ: “SURIYE’DEKI İNSANLıK SUÇLARıNA SESSIZ KALMAYACAĞıZ!”   13:57   SEÇER: "SURIYE’DE MEZHEPÇI VE ETNIKÇI SALDıRıLAR KABUL EDILEMEZ"   13:54   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞıNA YÖNELIK OPERASYON: 353 TABANCA VE 913 PARÇA ELE GEÇIRILDI   13:52   TOROSLAR’DA KAYNAK İSTRAFı ÖNLENIYOR: 3 VAKUMLU ARAÇ YENIDEN HIZMETE GIRDI   13:47   KOCAMAZ: “SURIYE’DEKI OLAYLAR İÇIMIZI ACıTTı”   13:44   "FERDICI MEHMET"E BIR MAAŞ İKRAMIYE   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, GENÇLERI GELECEĞE HAZıRLıYOR   13:29   MERSIN’DE CAMIYE SıĞıNAN KEDILER KORUMA ALTıNA ALıNDı   19:00   MSK’DA MAĞLUBIYET ÜZÜNTÜSÜ   18:56   MİY’I YALNıZ BıRAKMAYıN!  
 
 
 
 
MERSİN’DE İKİ KİŞİNİN KATİLİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN CİNAYET ZANLISI 11 YIL SONRA YAKALANDI
   

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 yıl önce bir bahçede asılı olarak bulunan Özlem Çınar’ın ve Gaziantep’te öldürülen Mahmut Erdem’in katili olduğu iddia edilen cinayet zanlısı Tarsus polisleri tarafından yakalandı.

 

Tarih : 12 Ocak 2021 Salı 13:57

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'dan yıllar önce göç ettikleri Tarsus'ta oturan Mahmut Erdem, aynı zamanda teyzesinin kızı olan ve evli Özlem Çınar (22) ile 21 Şubat 2010 tarihinde kaçarak Gaziantep'e geldi. Gaziantep'te bir tanıdıklarının evinde yaşamaya başlayan Mahmut Erdem ve Özlem Çınar'ın kaldığı yer aileleri tarafından saptandı. Gaziantep'e gelen genç kadının akrabaları ve kadının erkek kardeşi A.Ç. (15), konuşma bahanesiyle Mahmut Erdem'i 33 PY 323 plakalı otomobile alarak Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu'nun 5'inci kilometresindeki üst geçide götürdü.

Bazı kişiler Mahmut Erdem'i tutarken, A.Ç. de bıçaklayarak öldürdü. İhbar üzerine A.Ç. ile diğer yakınları jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, Mahmut Erdem'i namus meselesi için öldürdüğünü söyleyen A.Ç. tutuklandı.

Olaydan sonra Özlem Çınar ise ortadan kayboldu. Yakınları tarafından öldürülme ihtimali üzerine polis tarafından da aranan genç kadının cesedi 25 Şubat 2010 tarihinde Tarsus'un Şahin Mahallesi ile Yeşil Mahallesi arasında kalan meyve bahçesinde ağaca asılı olarak bulundu. Genç kadının çamaşır ipiyle asılı olduğu ve ayaklarının yere değmesi dikkat çekti. Bu nedenle kadının namus meselesi yüzünden aile yakınları tarafından intihara zorlanmış olabileceği ya da boğarak öldürdükten sonra cinayete intihar süsü vermek için cesedinin asılmış olabileceği değerlendirildi.

Olaydan sonra firar eden baba H.Ç. 10 Kasım 2010 tarihinde Yenice Mahallesi'nde meydana gelen kazada A.Ç. adlı kişi ile birlikte yaralı olarak yakalandı.

Aradan geçen 11 yıl sonra, olayın ardından firar edenlerin arasında olduğu iddia edilen ve Gaziantep 2. Sulh Ceza Mahkemesince kan gütme saikiyle öldürme ve Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesince yakın akrabayı öldürme suçlarından aranan H.Ç.’nin Tarsus polisi tarafından Şahin Mahallesi'nde yakalandığı bilgisine ulaşıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, cinayetzanlısı, tarsus, mahmuterdem, özlemçınar,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA