2 Mayıs 2024 Perşembe



11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı   11:35   MERSIN’DE TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRILDI: 1 ÖLÜ   11:32   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA   11:31   MERSIN’DE YANGıN EMNIYET ŞERITLERININ BAKıMı YAPıLDı   11:30   MSK, PLAY-OFF’LARDA YARı FINALDE   19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı  
 
 
 
 
Turgut, seçim çalışmalarına başladı
   

 

Tarih : 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:46

CHP Silifke Belediye Başkanı adayı Dr. Mustafa Turgut, seçim çalışmalarını Silifke türkülerinin doğduğu Saraydın Köyünde başlattı.

Geçtiğimiz hafta sonu Cumartesi günü Mara, Saraydın, Kavak, Çatak, Kıca ve Pazar günü ise Kargıcak,  İmambekirli, Senir, Nuru, Pelitpınarı,  Gökbelen köylerinde köylülerle buluştu. 5 yıllık hasret giderildi. Yola tekrar koyuldu. Onlarla sıcak kahve odalarında, ya da güneşin vurduğu kahve önlerinde onlarla kucaklaştı.

Bu kez Silifke ve Mersin Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışma olanağı için yetki istedi.

 “Yetki kargaşası bitsin “ dedi.

Beş yıl boyunca köylerle Mersin Büyük Şehir belediyesin katkılarını,  köylere özellikle tarımsal destek gidince, katılaşmış siyaset yeni dostluklara kucak açmış onu görüyorsunuz.

Tohumluk buğday desteği, küçükbaş, büyükbaş hayvan desteği, su borusu desteği.  Her şeyden öte fidan, buğdayı olan köylere hamur yoğurma makinası. Hazır balık yerine balık tutmayı öğretmek. Üretim yapılması için küçük bir dokunuş. İşte sosyal belediyecilik yeni bir safha ile üretim belediyeciliğine dönüşüyor.

Köylerde yol, ama ille de su talebi. Toprak var, su da olursa ekmeye, üretmeye hazır köylüler var. Bu ülkenin de üretime gereksinimi var. Bolca üretim, hakça tüketim,  Sosyal belediyecilik.

Üretenler bu kez Pazar desteği istiyor. Üretim ve tüketim kooperatiflerini desteklemek. İzmir Tire de başarılı bir Süt Üreticileri Kooperatifi var.  Onun benzeri DR. Mustafa Turgut’un döneminde kurulmuştu. Yer hazır, ortaklar hazır. Fabrika temeli atılacak. Sonra köylerden keçi süetleri toplanacak, Silifke‘nin yoğurdu, peyniri, tereyağı pazara girecek. 

Dr. Mustafa Turgut, gittiği köylerde onun müjdesini verdi.

 

“O SÜT FABRİKASI AÇILACAK, YÖRÜKLERİMİZİN SÜTÜ DEĞER KAZANACAK“

Sol belediyeciliğin farkı burada yatıyor. Sosyal Belediyecilik, Üretene Destek Veren Belediyecilik; Köylünün inek güttüğü meraların satılması değil, onların hizmetine verilmesi.

Satılan meralarda artık inekler yayılmıyor. Şimdi o meralarda birileri çiftlikler kuruyor.

Belediyenin park alanları birilerine satılıp, beton yığınları yapmak rant belediyeciliğine giriyor. Oysa yeni yeşil alanı yaratmak, halka ucuz konut üretim dağıtmak. Bu başka bir belediyecilik anlayışı.

Toplum şöyle bakıp, seçeneğini bulacak. Rantçı belediyecilik yerine, sosyal belediyecilik, üretici belediyeciliği tercih edecek.

Bu bir sınav. Aklıselim davranmak. Halka beraber, halkça bir düzen kurmak. Zor bir olay değil, bunun tercihini halk yapacak. Silifke Halkı, Mersin halkı hep beraber bunu başaracak. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA