14 Mayıs 2024 Salı



10:47   CHP’LI YıLMAZ’DAN EŞITLIK VURGUSU   10:44   CHP’LI KıŞ, OTIZMLI ÇOCUKLARıN VE AILELERININ SESI OLDU   10:43   BÜYÜKŞEHIR, ANNELERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTı   10:40   MERSIN’DE HAPIS CEZASı ILE ARANAN FETÖ ÜYESI ESKI KAMU GÖREVLISI YAKALANDı   10:39   MERSIN’DE YAĞMUR VE DOLU BAHÇELERDE ZARARA YOL AÇTı   10:35   TARSUS SAĞANAK YAĞMURDA SULAR ALTıNDA KALDı   10:33   MERSIN’DE SAHTE ZEYTINYAĞı OPERASYONU   16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OCAK AYI BİRİNCİ VE İKİNCİ BİRLEŞİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2021 yılının ilk meclis toplantısını Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirdi.

 

Tarih : 11 Ocak 2021 Pazartesi 19:39

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Birinci ve İkinci birleşimi kongre salonunda gerçekleştirilirken ilk olarak denetim komisyonu üye seçimi yapıldı. Gizli oy ile yapılan seçimde komisyona Rahmi İlik, Ahmet Durak, Zafer Şahin Özturan, Muhittin Ertaş ve Abdurrahman Yıldız seçildi.

Toplantıda eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle ilgili belediye ve üniversiteler arasında protokol imzalama yetkisinin belediye başkanına verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca ilçelerde bazı bölgelerde yapılan imar değişikleriyle ilgili konular da gündeme geldi.

“MEZİTLİ’DEKİ TEK YEŞİL ALANIN İMARA AÇILMASINI ANLAMIŞ DEĞİLİZ”

Mezitli 2. Etap imar planı revizyonu CHP grubundan bazı itirazların olması nedeniyle meclise taşındı. Konuyla ilgili Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, planda yer alan yeşil alanı imara açmak istemediklerini söyledi. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan alanın Mezitli’deki tek yeşil alan olduğu ve tek bir kişiye ait olduğunu belirten Tarhan, “Arsa sahibi de bu bölgenin yeşil alan olarak kalmasını isterken buranın imara açılmasını anlamış değiliz” diyerek konunun tekrar değerlendirilmesini istedi.

MHP Meclis Üyesi Mahmut Tat ise konuyla ilgili teknik raporun ellerinden olduğunu belirterek “1913 numaralı parselinin cins niteliği yapılmamış ve arsa niteliğindeki vergisi devam ediyor. Oy çokluğuyla parsele hakediş verilmesi kabul edilmiştir. 3 bin metrekarelik alan yeşil alansa neden mülk devrini yapmadılar? Bu parselin neden yeşil alan olarak kalması gerektiğini nedenleri ile birlikte açıklamalı ya da hakediş vermelisiniz” dedi.

Mezitli 2. Etap plan değişiklikleriyle ilgili itirazların komisyon tarafından değerlendirildiğini ancak Çiftlik Mahallesi’ndeki 1913 numaralı parselin dönüştürülmesi yönünde itirazların olduğunu söyleyen Başkan Vahap Seçer, konuyu oylamaya sundu. Parselin park alanı şeklinde kalması oy çokluğu ile kabul edilirken Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara ve Bünyamin Önel oylamada çekimser kaldı.

“BELEDİYE HİZMET ALANI TİCARİ ALAN OLAMAZ”

Silifke 1. Etap merkez Taşucu bölgesinde imar planı ile yapılan değişikliklere CHP cephesinin 4 maddeye şerh koyması da konuşuldu.  “Belediye hizmet alanı ticari alan olamaz” gibi cümlelerle eleştirildiği imar planında Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, daha önce konunun komisyonda konuşulduğunu ve kabul edildiğini vurgularken meclis üyelerinin tavrını samimi bulmadığını söyledi. Milletin menfaati için çalıştıklarını belirten Altunok ilçenin yararına kararlar almaya çalıştıklarını ifade etti.  Başkan Seçer, konunun tekrar görüşülmesi için komisyona iadesini oylamaya sundu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

“CEMEVLERİN BAKIM ÇALIŞMALARINI ÜSTLENELİM”

Toplantıda son olarak Tarsus ilçesi Yenice ve çevresi imar planı revizyonlarına gelen itirazlar konuşuldu. Atalar Mahallesi 194 ada 1 parsellik alanın ibadet yeri olarak işaretlenmesi oy çokluğuyla kabul edilirken Cemevlerinin ibadet yeri olup olmadığıyla ilgili tartışmalar da oldu.  Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Alevilerin inançlarını yerine getirmelerini ve konforlarını sağlamak için ilçelerdeki Cemevlerinin bakım ve onarım çalışmalarını tüm belediyelerin üstlenmesi gerektiğini söyleyerek  “Bu konuda biz belediye olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz” dedi. Bunun üzerine Başkan Seçer de konuyla ilgili yaptıkları maddi desteğin rakamlarını açıkladı. HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi de “Bir ülkede inanç özgürlüğü varsa kurumların görevi farklı inanışların altyapısını oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  büyükşehir, meclis, vahapseçer, mersin, gündem,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA