22 Ekim 2024 Salı



00:09   EĞITIM SEN’DEN ‘GIYIM KODU’ PROTESTOSU!   00:06   İŞÇİ KARDEŞ, PATRON KALLEŞ   00:03   BAŞKAN TUNCER’E ÇİRKİN İFTİRA!   01:52   DMD HASTASI DENİZ ALİ İÇİN YARDIM GECESİ DÜZENLENDİ   15:13   SİYASET VE İŞ DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU   15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!  
 
 
 
 
TARSUS’TA OCAK AYINDA MEYVE VEREN DUT AĞACI ŞAŞIRTTI
   

Mersin’in Tarsus ilçesinde mevsimin sıcak gitmesinden dolayı dut ağacı meyve verdi. İlkbahar’da vermesi gereken meyve Ocak ayında meyve verirken mevsim değişiklikleri ağaçları da şaşırttı.

 

Tarih : 9 Ocak 2021 Cumartesi 12:36

Tarsus’ta Şahin Mahallesi Sait Polat Bulvarı D-400 Karayolu kenarında bulunan evin bahçesinde yetişen dut ağacı mevsimi gelmeden meyve verdi.

Dut ağacının meyve vermesi üzerine meyvenin tadına bakan Veli Can Aydın, Ocak ayında mevsimlerin normal düzeyde gitmemesi nedeniyle ilk defa bahçelerinde dut yediklerini söyledi.

Bahçe sahibi Serdar Talşık ise ilk defa böyle bir şey ile karşılaştığını söyleyerek “Mevsimden dolayı, havaların sıcak gitmesinden dolayı ağacımız dut vermiştir. Bu senenin dutu, normal değil şuan ağaçların yaprak dökmesi lazım. Havaların sıcak gitmesinden dolayı yıllardır ilk kez bu mevsimde dut verdi” ifadelerini kullandı.

Herkesin doğaya sahip çıkması gerektiğini belirten Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, “Ocak ayın ortalarına geldik. Bu mevsimde böyle bir durum normal değil, doğamıza çevremize sahip çıkmak lazım. Doğamıza, çevremize sahip çıkmadığımızdan dolayı iklim değişikliğinden dolayı, Koronanın bir nedeni bu. Bu anlamda çevremize ve doğamıza sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.

Havalara aldanarak Ocak ayında meyve veren dut ağacının meyvelerini bahçe sahibi kopararak komşularına ikram etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, mevsimdeğişikliği, ağaçlar, meyve, verdi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA