14 Mayıs 2024 Salı



10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ   10:22   İLK GÖRÜŞTE AŞKLA BAŞLADı: SIBIRYALı GELINE TÜRK USULÜ DÜĞÜN   10:18   YAKıN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   10:47   CHP’LI YıLMAZ’DAN EŞITLIK VURGUSU   10:44   CHP’LI KıŞ, OTIZMLI ÇOCUKLARıN VE AILELERININ SESI OLDU   10:43   BÜYÜKŞEHIR, ANNELERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTı   10:40   MERSIN’DE HAPIS CEZASı ILE ARANAN FETÖ ÜYESI ESKI KAMU GÖREVLISI YAKALANDı   10:39   MERSIN’DE YAĞMUR VE DOLU BAHÇELERDE ZARARA YOL AÇTı   10:35   TARSUS SAĞANAK YAĞMURDA SULAR ALTıNDA KALDı   10:33   MERSIN’DE SAHTE ZEYTINYAĞı OPERASYONU   16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI  
 
 
 
 
AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK “MERSİN’İN GELİŞİMİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE MÜMKÜN”
   

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Çay Mahallesinde devam eden yerinde kentsel dönüşüm projesi ile Barış ve Bahçe mahallelerinde yakın zamanda başlayacak olan projeleri anlatarak, Mersin’in gelişimi ve değişiminin kentsel dönüşümle mümkün olduğunu söyledi.

 

Tarih : 8 Ocak 2021 Cuma 13:54

Akdeniz Belediye Meclisinin ocak ayı ikinci birleşimi Mustafa Gültak başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Denetim Komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısının belediye meclisi tarafından belirlenmesini içeren komisyon raporları görüşülerek üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. Aynı zamanda 2021 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin tespit edilmesi ile ilgili komisyon raporları da oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Kanunu’nun 49. maddesi gereğince Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosu ihdası için düzenlenen 1 sayılı kadro ihdası cetveli ile ilgili teklifi içeren komisyon raporları da yine oybirliği ile kabul edildi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL, YERİNDE DÖNÜŞÜM”

Toplantının birinci oturumunda meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Gültak, Barış, Bahçe ve Çay mahallelerini kapsayan yerinde kentsel dönüşüm projeleri hakkında bir değerlendirme yaptı. Cumhurbaşkanlığının; Barış Mahallesini riskli alan ilan ederek kentsel dönüşüme dahil ettiğini belirten Gültak, mahalle sakinleri ile ikinci tur görüşmelerin başladığını söyledi. Mahalle sakinlerin projeye çok rağbet gösterdiğine ve birçok vatandaşın sözleşmeyi imzaladığına dikkat çeken Gültak, “İnsanlarımızın ekonomik durumlarını gözeterek, TOKİ yetkililerinin de duyarlılığı ve özverisi ile vatandaşlarımızın lehine sınırlarımızı zorladık. İçinde camisi, kültür merkezi ve kreşi olan, 400’ün üzerinde konutun yer alacağı güzel bir proje. İmzalar atıldıktan sonra Barış ve Bahçe’de dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Mersin’i imar ve yerleşim açısından toparlayacak olan yöntem bu. Yerinde dönüşümü sağlayarak şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 “ÇAY MAHALLESİNDE DE ÖNCELİK MAHALLE SAKİNLERİNİN”

Çay Mahallesinde gerçekleşen TOKİ konutları inşaatı hakkında da bilgi veren Başkan Gültak, projenin, tahminen önümüzdeki haziran ayı içinde, belirlenenden daha erken tarihte tamamlanabileceğini söyledi. TOKİ yetkililerinden randevu aldıklarını kaydeden Gültak, “Barış ve Bahçe’de olduğu gibi TOKİ yetkilileri Çay Mahallesi sakinleri ile görüşmeler başlatacak. Burası tamamen Çay sakinlerine münhasır olacak ve vatandaşlarımızın görüşlerini de elbette alacağız. Rağbet yüksek, sıkıntı olacağını sanmıyorum. 140 dönümlük bir arazi, 14 dönüm üzerinde park ve yeşil alanları olacak. Binalar 3 ve 5 katlı. Otoparkları, bodrumları ve diğer her türlü imkana sahip olan bir yerleşim alanı. Camisi, 32 dükkanı ve iş merkezi olan bir alan. Bu, hepimiz için tarihi bir fırsattır ve bu fırsatı kaçırmayalım” şeklinde konuşarak bu konuda Meclis üyelerinin de desteğini istedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  akdenizbelediyesi, mersin, gültak, meclis, kentseldönüşüm, bahçemahallesi, çaymahallesi,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA