2 Mayıs 2024 Perşembe



17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı   11:35   MERSIN’DE TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRILDI: 1 ÖLÜ   11:32   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA   11:31   MERSIN’DE YANGıN EMNIYET ŞERITLERININ BAKıMı YAPıLDı   11:30   MSK, PLAY-OFF’LARDA YARı FINALDE   19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI  
 
 
 
 
MERSİN’DE ÖZEL BİREYLER İÇİN ’FLOOR CURLİNG’ KURSU AÇILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkında, haziran ayından bu yana özel bireyler için ’floor curling’ kursu verildiği bildirildi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2023 Salı 14:50

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yenişehir ilçesinde yer alan ve tam gün hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, hem özel gereksinimli bireyler hem de aileleri için engel tanımıyor. Bocceden fitnessa, beden eğitiminden halk danslarına kadar birçok etkinlikle keyifli vakit geçiren özel bireylerin aileleri de kendileri için açılan çeşitli kurslarda hem kaliteli vakit geçiriyor hem de sosyalleşiyor. Özel bireyler için açılan yeni kurslardan biri de ‘floor curling’. Türkiye’de yeni gelişmeye başlayan kurs sayesinde özel bireyler eğlenirken, el göz koordinasyonlarına da katkı sunuluyor.

“Çocuklar floor curling sporunu çok sevdi”

Engelsiz Yaşam Parkında floor curling derslerinin haziran ayından bu yana verildiğini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, “Çocuklar bu spor dalını çok sevdiği için devam etmeye karar verdik. Floor curling yeni gelişmekte olan bir spor branşı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde salonda bir farkındalık müsabakası yaptık. Bu müsabakada, çocukların bu sporu yapabilecek düzeyde olduğunu gözlemledik ve biz de bu spor branşını Engelsiz Yaşam Parkında yapmaya başladık” dedi.

Yılmaz, floor curling sporunun özel bireylere hem fiziksel hem de psikolojik olarak katkısı olduğunu belirterek, “Bu spor sayesinde çocukların el göz koordinasyonları düzeliyor. Aynı zamanda hedef odaklı bir yarışma ve atış stratejisi olduğu için, çocuklarda odaklanma süreleri de uzamakta. Çocuklar takım sporlarında, arkadaşlarıyla beraber kazandıkları müsabakalarda özgüven geliştirerek ilerleme sağlıyorlar. Pazartesi ve çarşamba günleri saat 13.00-14.00 arasında derslerimiz devam ediyor” diye konuştu.

“Curling dersini çok sevdim”

Floor curling derslerine katılan özel bireylerden Derya Bağcı, “Curling dersini çok sevdim. Çok güzel öğrendim. Atışlarım da süper. Takım oyunu çok güzel” şeklinde konuştu.

“Engelsiz Yaşam Parkı bizim evimiz, yuvamız”

Kızı Yağmur’u Engelsiz Yaşam Parkındaki aktivitelere getiren velilerden Berrin Tulumbacı, “Hem işitsel, hem zihinsel engeli olan bir çocuğum var. Kendisi burada o kadar mutlu ki. Arkadaşlarıyla gidiyor, geliyor. Bunlar çok güzel şeyler. Hepsi hocalarımızın sayesinde, sağ olsunlar” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, floorcurling, yenişehir, engelsizyaşamparkı, fatmanuryılmaz, deryabağcı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA