3 Mayıs 2024 Cuma



17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı   11:35   MERSIN’DE TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRILDI: 1 ÖLÜ   11:32   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA   11:31   MERSIN’DE YANGıN EMNIYET ŞERITLERININ BAKıMı YAPıLDı   11:30   MSK, PLAY-OFF’LARDA YARı FINALDE   19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI  
 
 
 
 
MERCEK KURSLARI İSTİHDAMA DESTEK SAĞLIYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Yenişehir, Hal, Halkkent ve Tırmıl MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri, 18 yaş üstü tüm vatandaşlara teorik ve pratik eğitimler vererek, istihdamlarına destek sağlıyor.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 15:06

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, Merkezlerin 4 şubesi bulunduğundan söz ederek, “Her MERCEK’in bulunduğu lokasyona bağlı olarak eğitimler planlıyoruz. Yenişehir MERCEK’te daha çok dijital, bilişim, yabancı dil, muhasebe, lojistik gibi kurslara ağırlık veriyoruz. Halkkent MERCEK’te tırnak süsleme, el bakım, çocuk gelişimi, hasta ve yaşlı öz bakıma destek olacakların eğitimi ile yabancı dil eğitimi devam ediyor. Tırmıl MERCEK’te sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kaynak, metal sac, giyim üretim teknolojileri eğitimi olmak üzere eğitimlerimize devam ediyoruz. Bunların yanı sıra yakın zamanda inşaat, inşaat sektörüne yönelik eğitimler ve endüstriyel taşımacılığa yönelik eğitimler de başlayacak. Hal MERCEK’te ise seramik biçimlendirme eğitimi vererek, daha çok kadınların üretime yönelmesini tercih ediyoruz. Bunun yanı sıra toplu taşıma otobüs sürücüsü yetiştirme kursu da açtık. Bu kursun akabinde çok sayıda kursiyerimiz, Mersin Büyükşehir Belediyesinde otobüs şoförü olarak işe başladı” dedi.

“Kursiyerlerimiz uluslararası geçerliliği olan sertifikalara kavuşuyor”

MERCEK’teki asıl amaçlarının iş piyasasını gözlemleyip, ihtiyaç doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu kaydeden Maya, “Kursiyerlerimizin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla eğitimler veriyoruz. İşverenlerle aralarında bir köprü olmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda da kursiyerlerimizin başarılı bir şekilde iş hayatına girdiklerini görüyoruz” diye konuştu.

Son 1,5 yıl içerisinde alınan 5 bin 500 başvurudan 2 bin 500 kursiyerin başarılı bir şekilde mezun olup, bir kısmının da işe yerleştiğini vurgulayan Maya, “MERCEK’te sadece teorik eğitim vermiyoruz. Aynı zamanda uygulamalı eğitim de veriyoruz. Kursiyerlerimiz buradan mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip oluyorlar. Bunun yanı sıra bazı kurslarımızda MYK belgesi de alıyorlar. Uluslararası geçerliliği olan sertifikalara kavuşmuş oluyorlar” şeklinde konuştu.

“Eğitimlerimiz hem teorik hem de uygulamalı olarak veriliyor”

Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezinde Çocuk Gelişimi Kursunda eğitim veren eğitici Meryem Akgün, verilen kursun 0-72 ay çocukların gelişimi ile alakalı bir kurs olduğundan bahsederken, “Kursiyerler, Halk Eğitim bünyesinde alacakları sertifikalar sayesinde yardımcı öğretmen statüsüne kavuşuyorlar. Hem teorik, hem uygulamalı olarak, 0-72 aylık çocuklarla ilgili bilişsel, psikomotor ve dil gelişimi alanında eğitim veriyoruz. Kursumuza ilgi çok güzel. Katılan öğrencilerimiz de zaten lise ve dengi okul öğrencilerinden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Kursiyerler MERCEK’lerden memnun

Çocuk Gelişimi Kursu kursiyerlerinden Sena Özörnek, “Hocalarımız çok iyiler. Samimi bir şekilde yaklaşıyorlar. Böyle bir imkan sunduğu için Vahap Seçer Başkanımıza da çok teşekkür ederim” derken, bir başka kursiyer Ela Nur Bilici, “Çocuk gelişimi ilgimi çeken bir alandı zaten. Ama belirli bir sektörde çalıştığım için, bu tarz bir eğilimde bulunamıyordum. Yani alabileceğim eğitimler buna yeterli olmuyordu. Burası hem çalışan hem de okuyan öğrenciler için gayet etkili bir yer” dedi. İlgisini çeken bir alan olduğu için kursa katıldığını anlatan Bilici, “Bundan sonraki süreçte hem bu mesleği yapmak isterim hem de farklı mesleklerde olsam da çocuklara karşı yaklaşımıma, ileride kendi çocuğumun gelişimine olumlu katkısının olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, mercek, sosyalhizmetlerdairesi, yenişehirmercek, halmercek, halkkentmercek, tırmılmercek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA