2 Mayıs 2024 Perşembe



17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı   11:35   MERSIN’DE TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRILDI: 1 ÖLÜ   11:32   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA   11:31   MERSIN’DE YANGıN EMNIYET ŞERITLERININ BAKıMı YAPıLDı   11:30   MSK, PLAY-OFF’LARDA YARı FINALDE   19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI  
 
 
 
 
MERSİN’DE YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yüzme kursu kayıtlarının, dün itibariyle alınmaya başlandığı 6 yaş ve üzeri herkesin katılabildiği belirtildi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2023 Salı 12:57

Belediyeden yapılan açıklamada, 3 Temmuz’da başlayan, 6-8, 8-11, 12-14, 15-17 ve 18 yaş üzeri olmak üzere 5 farklı grupta verilecek yüzme kurslarının 7 Eylül’e kadar süreceği kaydedildi. İki haftalık periyotları kapsayan yüzme kursları Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ücretsiz bir şekilde verilecek. TEKSİN uygulaması üzerinden veya Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda şahsen yapılan kayıtlarda, sağlık raporu belgesi ile birlikte 18 yaş altı çocukların veli izin belgesi isteniyor.

2022 yaz sezonunda sadece ilk ayda 4 binin üzerinde kursiyere hizmet verdiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Bu yıl, bu sayının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Haftanın dört günü yüzme eğitimi alacak olan çocuklarımız, günde birer saatlik eğitimin sekizinci saatinde, rahatlıkla yüzebilecek duruma geliyorlar” dedi.

Haftanın kalan günlerini havuzun bakım ve temizliğine ayırdıklarını ifade eden Taşkın, “Şu anda haftanın 4 günü hizmet veriyoruz, ancak talep çok fazla olursa, kurs günü sayımızı artırabiliriz” diye konuştu.

Yediden yetmişe yüzme bilmeyen herkesi kursa davet eden Taşkın, “Katılacak kişi 18 yaşın altındaysa, veli izin belgesi ve sağlık raporu ile dairemize başvurabilir” dedi.

Hafta içi saat 9.30’dan 18.30’a kadar devam eden yüzme kurslarının, herkese açık ve ücretsiz şekilde verildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Yüzme Antrenörü Serhat Taşman, “Hem çocuklar hem de yetişkin kursiyerlerimiz, burada yüzme ile ilgili temel eğitimi alıyorlar. İki haftalık yüzme kursumuz boyunca temel eğitimin yanı sıra, yüzme bilen gruplarımızla da teknik eğitim çalışıyoruz. Serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama stillerinde yüzme eğitimi veriyoruz” şeklinde konuştu.

Yüzme kursu kayıtlarını sosyal medya üzerinden görerek kayıt yaptıran anne Gurbet Nas, “Ekonomik şartlarda sebebiyle, ailelerin çocuklarını herhangi bir sosyal aktiviteye veya kurslara göndermesi kolay olmuyor. O yüzden bu etkinlikler bizim için muazzam düzeyde. Çocuklarımız da, biz de çok keyif alıyoruz. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, yüzmekursu, serhattaşman

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA