2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
ÖNERİ, OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDiLDİ
   

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisinde, Kur’an kursu yapılmasına yönelik öneri, CHP ve HDP’li meclis üyelerince reddedildi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2023 Pazartesi 15:37

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisinde, mülkiyeti belediyeye ait Nacarlı ve Nusratiye mahallelerinde bulunan bazı taşınmazların Kur’an kursu yapılmak üzere müftülüğe tahsisi ile ilgili konunun görüşülmesi sırasında tartışmalar yaşandı. Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın idareden geldiği gibi oylamaya sunduğu teklif, CHP ve HDP’li üyelerin ret oyu vermesi sonucu, 12’ye karşı 16’ya oyla meclisten geçmedi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mustafa Gültak başkanlığında temmuz ayı birinci oturumunu düzenledi. Mecliste, 6. Ulusal Oda Müziği Yarışmasına Akdeniz Belediyesinin yapacağı maddi destekle ilgili konu da görüşüldü. Teklif, oybirliği ile komisyonlara havale edildi.

“Müftülük, tüm belediye başkanlarına yazı yazdı”

Toplantıda, Huzurkent Nacarlı Mahallesi ile Nusratiye Mahallelerinde, mülkiyeti Hazine Maliyesi ile Akdeniz Belediyesine ait bazı taşınmazlara, mahalle sakinlerinin talebi üzerine Kur’an Kursu yapılması için İlçe Müftülüğüne 25 yıllığına tahsisi ile ilgili konunun görüşülmesi esnasında tartışmalar yaşandı. CHP ve HDP’li meclis üyeleri, söz konusu bölgelere yakın cami lojmanı ve Kur’an kursu binası olduğunu savunarak yeni kurs binası için alternatif yerler belirlenmesi gerektiğini ifade ederek ek süre istedi. Tartışmaların ardından konuşan Başkan Gültak, “Eski Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati’nin hızlı şekilde ödenek bulması sonucu müftülüğe bir bütçe ayrıldı. Yani şu dönem Kur’an kurslarını yaptık, yaptık. Yapamaz isek ileriki süreçte yine yapılır ama süreç uzar. Bu acelenin birinci nedeni bu. Yani Diyanet üzerinden Maliye Bakanlığı bütçe aktardı. Sadece Akdeniz’de değil, Mersin genelinde ne kadar ihtiyaç varsa, arazi ve imar durumu hazır olan yerler. Çünkü parayı aktaracağınız yerin de hazır olması lazım. Sadece arazi olması da yetmiyor, imar olması lazım, ruhsat veriyor aşamada olmamız lazım diye, konu hızlı bir şekilde gündeme geldi. Bu konuda müftülüğün, diğer belediye başkanlarına yazdığının da altını çiziyorum” dedi.

“Ek süre vermenin bir anlamı yok”

Başkan Gültak, bürokratlarıyla görüşmesinde, ivedi şekilde, nerede hazır, imar şartları uygun, ruhsat verilebilecek arazi varsa kendisine bilgi verilmesini talep ettiğini kaydederek şöyle konuştu; “Bana bilgisi verilen yerler buralar. Fakat ek süre verdiğimizde şöyle bir şey olmayacak. İmarı hazır, inşaat ruhsatı verilebilecek, bizim hiç projemizin olmadığı ve benzeri maddelerle bir arazi bulma şansımız yok. Dolayısıyla ek süre vermenin bir anlamı da yok. Ek süreyi niye alırsın? Bölgeyi tarayamamışsındır, eksik kalmıştır, yerlere bakamamışsındır, zamana ihtiyaç vardır. Ama 1 ay değil 3 ay da versek, neyi tararsak tarayalım artık bilgisayarı açıyorsun her şey önünde. Aylara gerek yok. Bilgisayar 5 dakikada neresi boş, neresi dolu anında veriyor. Dolayısıyla ek süreye gerek yok. Bu nedenle belediye başkanlığı kanunları gereği ek süreyi kabul etmeyip teklifi re’sen gündeme getiriyorum.”

Muhalif üyeler ret oyu verdi

Konunun, komisyonda da oyçokluğu ile reddedildiğini hatırlatan Başkan Gültak, söz konusu teklifi bu kez idareden geldiği gibi meclisin oylamasına sundu. Yapılan oylama sonucu Cumhur İttifakı üyesi meclis üyelerinin 12 oyuna karşın, CHP ve HDP’li üyelerin 16 karşı oyuyla Huzurkent Nacarlı Mahallesi ile Nusratiye Mahallesinde Kur’an kursu binaları yapılmasına ilişkin teklif reddedildi.

“Belediyenin borcunu azaltıp, Akdeniz halkına hizmete dönüştürüyoruz”

Mecliste, mülkiyeti Akdeniz Belediyesine ait veya belediyenin hissedarı olduğu, başka kurumlarca kullanılan ve belediye hizmetlerine ihtiyaç duyulmayan bazı taşınmazların, belediyenin vergi borcuna karşılık yetkili kurumlarca belirlenecek rayiç bedel üzerinden Maliye Bakanlığına devri ile ilgili konu da görüşüldü. Konuya ilişkin belediye bürokratlarına gerekli hazırlıkları yapmaları için talimat veren Başkan Gültak, “Bu arazilerimizin değerine bakalım ve takasını gerçekleştirelim. Biz buraları Milli Emlak’a devredeceğimiz için onlar fiyat belirleyecek. Eğer diğer yerlerle ilgili, yapılandırmadan kaynaklı faiz zararı oluşursa meclis gündemine yine getiririz” ifadelerini kullandı.

Belediyeye ait taşınmazların üzerinde yıllardır kamu kuruluşları olduğunu ve belediyenin buraları kullanmadığını kaydeden Gültak, şöyle devam etti: "Buraların fiyatlandırılması konusunda, maksimum neye göre fiyatlandırılacaksa Ankara’da bizzat takip edeceğim. Çünkü buralar milletin malı. Milli Emlak Genel Müdürü ile de görüşeceğiz. Maksimum seviyede değerini alabilmek için karşı tarafı zorlayacağız. Bu konuda daha önce de başarılı olduk. Tabi bu, yine Maliye Bakanlığının da bir iyi niyet göstergesidir. Bu uygulama ile Türkiye’ye de örnek oluyoruz. Belediyeler bu şekilde rahatlayabilir. Nezaketli bu kararı için komisyon üyelerine teşekkür ediyorum. Sonuçta borç, belediyemizin borcu. Daha öncesi var, bizim yaptığımız var. Bu şekilde borcu azaltırsak Akdeniz halkına hizmet olarak dönecektir.”

Ardından oylamaya sunulan teklif, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, kurankursu, akdenizbelediyemeclisi, chp, hdp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA