4 Eylül 2025 Perşembe



16:25   MERSINLI GıDA FIRMALARıNA INOVASYON FıRSATı   16:23   MERSIN, LOJISTIK SEKTÖRÜNDE ETKIN ROLÜNÜ SÜRDÜRÜYOR   16:10   YENICE’DE BARıŞ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı   15:48   TÜRKEŞ; “GÜNDEM GEÇIM SıKıNTıSı OLMALı”   13:56   ADLIYE ÖNÜNDE PROTESTO; “SU ÇÜRÜDÜ, TUZ KOKTU”   13:27   KAZA SONRASı CAN PAZARı!   13:18   BUHAR YOĞUŞTURUCU TANKı MERSIN’E ULAŞTı   12:53   MERSIN’DE ALTYAPıYA 20 MILYAR LIRALıK DEV YATıRıM   12:34   HIRANUR’UN KATILLERI ADLIYEYE SEVK EDILDI   12:05   MERSIN’DE YÜREKLER AĞZA GELDI   11:53   BOZYAZı’DA KAPıZ SU BENDI BAKıMA ALıNDı   11:45   MERSINLI ÇOCUKLAR YAZ TATILINI BILIMLE GEÇIRDI   11:32   TATIL IÇIN GELDIĞI SILIFKE’DE CAN VERDI   11:17   KUPAYA ERKEN VEDA: 0-2   10:47   SÜRPRIZ YUMURTALARDAN UYUŞTURUCU ÇıKMıŞTı: 6 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   16:57   TARSUS’TA ‘DEPREM YARDıMı’ TARTıŞMASı!   16:13   ENKAZDAN 6 GÜN SONRA YAVRU KEDI ÇıKTı   15:56   KıZKALESI’NDE VOLEYBOL HEYECANı BAŞLıYOR   13:08   EKMEN: “100 YıLıN FELAKETINDE ÜRETICI YALNıZ BıRAKıLDı”   13:01   İLK ÇANTALAR MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN!  
 
 
 
 
“SU FATURALARI ÇOK YÜKSEK, DÜŞÜRÜLMELİ”
   

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı 1. Olağanüstü Toplantısında söz alarak Mersin’de artan su faturalarına değindi. Başkan Yılmaz; “Su faturaları çok yüksek, düşürülmeli” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2020 Pazar 14:36

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (MESKİ) kestiği su faturalarının normalin üstünde ücretlendirildiğini ve bundan dolayı vatandaşların yakındığını söyledi. Vatandaşların zamlı faturalarla karşılaştığını dile getiren Başkan Yılmaz, pandemi sürecinin esnaf ve vatandaş için son derece yıpratıcı ve etkilerinin de uzun süre devam edecek olduğuna dikkat çekerek; “Katı atık bedeliyle ilgili çalışmalarda bulunan, raporları mümkün olduğunca hızlandırmaya çalışan, diğer arkadaşlarımızla bilgileri paylaşan, bilgi alan ve veren belediyeyiz. Bu karar alındı. Pandemi süreci, esnafımız ve vatandaşımız için son derece yıpratıcı ve etkileri uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Buradaki son bilgiyi iyi ayarlamamız lazım” dedi. Katı atık bedeliyle ilgili belediyeler arası alacakların halen silinmediğine de vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Ben de hukukçuyum. Katı atık bedeliyle ilgili önceki dönemlere ilişkin belediyeler arası alacakların silinmesi noktasında biz bunu talep etmiştik, Burada gündeme getirmiştik. Geçmişe ilişkin olarak böyle bir alacak, böyle bir işlem alınamaz, bundan sonrası için mümkündür değerlendirmesi yapılmıştır. Ve bu alacaklar silinmedi, duruyor. Bu süreçte de görüştüğümüz özellikle belediyecilik idare noktasındaki üstatlarımız bu süreye ve bu işleme ilişkin olarak meclis üyelerimizin daha sonra kamu zararıyla muhatap olacakları değerlendirmesi yapıyorlar. Buna katılanlar da var katılmayanlar da var. Bizim meclis üyelerimizde ve tüm gruplarda bu hassasiyet var. Şimdi bu hukuki hassasiyetten dolayı sonradan bir sıkıntı çıkar mı çıkmaz mı tartışılır. MESKİ’nin su faturaları düşmeli mi? Kesinlikle düşmeli” şeklinde konuşu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA