29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
MERSİN’DE MÜZİK ZİYAFETİ
   

Mersin’de Kent Orkestrasının, düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği konserlerine ’Yansımalar’la devam etti.

 

Tarih : 8 Mayıs 2023 Pazartesi 15:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kent Orkestrası, düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği konserlerle Mersinlilere müzik ziyafeti vermeye ve sanata doyurmaya devam ettiği aktarıldı. Kent Orkestrasının bu çerçevede gerçekleştirdiği son etkinlik ‘Yansımalar’ konseri oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, yaşanan depremin ardından ara verdikleri etkinlikleri tekrar sanatseverle buluşturduklarını ve yaraları sanatla sarmayı hedeflediklerini belirtti.

Özdülger, “Kent Orkestramızın konserinde, kıymetli sanatseverlerle bir araya geldik. Bundan birkaç gün önce de Türk halk müziği ve Türk sanat müziği konserimizle sanatseverlerle buluşmuştuk. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yaşadığımız deprem felaketi, hepimizi derinden yaraladı. Elbette ki acımız büyük, ama biz sanatın iyileştirici gücüyle bu zorlukları hep birlikte aşmayı hedefliyoruz. Hem bu iyileştirici güçten faydalanmak, hem de sanatla buluşarak bu birlikteliğin artmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü acılar paylaştıkça azalıyor ve biz de sanatın iyileştirici gücüyle bir arada olarak, bu acıları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kent Orkestrasının yeni, güçlü ve gelişmiş kadrosuyla sanatseverlerle buluştuklarını söyleyen Özdülger, “Sanatın öneminin ve büyüklüğünün farkındayız. Seyirciye, halka dokunma noktasında da, bu sanat disiplinlerini ön plana çıkarmayı çok önemsiyoruz. Bu çerçevede içerisindeki eksikleri de fark ederek toparlamak ve yenilemeyi kendimize misyon edindik. Bize ve anlayışımıza yakışan, güçlü bir orkestrayla sanatseverlerle bir arada olmaktır. Aynısını biz Türk Halk Müziği konserinde yaşamıştık ve bu sanat disiplinleriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner çalışmasını da göstermiş oluyoruz. Bu anlamda tüm sanatseverlere bizlere eşlik ettikleri için, bu güzel konserlerde birlikte olmamızı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kültürsanat, mersinkentorkestrası, mersinbüyükşehirbelediyesi, bengiispirözgülder

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA