29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
MERSİN’DE ’GÖNÜLDEN GÖNÜLE’ KONSERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Türk Müziği Topluluğunun ’Gönülden Gönüle’ konseri yoğun ilgi gördü. Müziğin ve sanatın iyileştirici gücüyle yola çıkılan konserde, birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2023 Salı 13:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Türk Müziği Topluluğu ‘Gönülden Gönüle’ mottosuyla harika bir konsere imza attı. Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen ve Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel eserlerinin seslendirildiği konsere vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Şefliğini Erdal Koşar’ın yaptığı, Filiz Koçak, Cengiz İşleyen, Zeynep Özel, Şaban Soyacıman, Özge Çabuk, Güney Özdemir ve Çiğdem Akdoğan’ın solist olduğu konserde yaklaşık 30 kişilik bir ekip sahne aldı. Ayrılık, Bu Gala Daşlı Gala, Nesini Söyleyim Canım Efendim, Dağlar Dağladı Beni, Uzakların Türküsü ve Altın Yüzüğüm Kırıldı başta olmak üzere 18 eserin seslendirildiği konserde vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

"Birçok farklı etkinliklerde bir araya geleceğiz"

Gerçekleştirilen konserle ile ilgili bilgi veren Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, "Bu geçen süre içerisinde biz de özellikle sanat topluluklarımızın altyapısını geliştirmek için büyük bir çaba sarf ettik ve bugün görüyoruz ki gerçekten sanat topluluklarımız iyi bir noktaya gelmiş. Bu bize bundan sonrasında birçok farklı proje ortaya koymak için bir ışık veriyor. Bundan sonraki süreçlerde birçok farklı etkinliklerde bir araya geleceğimizi umuyoruz. Bunun için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, deprem nedeniyle ara verdikleri etkinliklere sanatın iyileştirici gücünden yola çıkarak yeniden devam ettiklerini söyledi. Özdülger, "Deprem felaketi sebebiyle acımız büyük ama bu acıyı bir arada, bu güzel konserleri yaparak sanatla iyileştireceğiz. Bu birliktelik sayesinde iyileşeceğiz. Sanatın, müziğin şifalandırdığı noktadan yola çıkıyoruz ve bunları sıklıkla yaparak bu şifayı herkese dağıtmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konseri değerlendiren Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Yılmaz da "Aylar sonra yeniden işimizi yapıyor olmak keyifli. Sanatın iyileştiriciliğini öne çıkararak normalleşmeye çalışmak gerekiyor. Ulusça hem unutmadan hem de yaralarımızı sanatın şifasıyla sararak iyileşmemiz lazım. Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu konuyu çok önemli bir şekilde ele alıyor. Sosyal belediyeciliğin olması gerektiği gibi yapıldığını düşünüyorum. Sanat, diğer etkinlikler ve faaliyetler yoluyla deprem felaketinden uzaklaşma ve iyileşme işini çok muntazam yerine getiriyor" diye konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, türkhalkmüziği, gönüldengönüle, erdalkoşar, filizkoçak, cengizişleyen, zeynepözel, şabansoyacıman, özgeçabuk, güneyözdemir, çiğdemakdoğan, serdalgökayaz, mehmetyılmaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA