10 Eylül 2025 Çarşamba



15:43   CHP 102 YAŞINDA!   15:35   SILIFKE’DE SANAT, KÜLTÜR VE EĞLENCE BIR ARADA!   15:29   EŞINE SÜRPRIZ YAPAN KOCA IŞTEN ÇıKARıLDı   15:27    ALKOLLÜ SÜRÜCÜ 5 YıLDA 8 KEZ YAKALANDı: 37 BIN TL CEZA KESILDI   15:24   KAYYUM VE POLIS ABLUKASı HUKUKSUZDUR!   15:14   FETÖ’NÜN MAHREM YAPıLANMASıNA YÖNELIK OPERASYON!   14:56   CHP’LI DINÇER; “ESNAFA SON DARBE VURULDU”   14:47   ESNAFTAN ‘BASIT USÜL’ TEPKISI!   14:44   DEM’LI KOCA’DAN OVP’YE SERT TEPKI!   12:21   OKUL MARATONU KABUSA DÖNÜŞMESIN   12:15   KOCAMAZ; “DEVLETIN DINI ADALETTIR!”   12:02   VERGIDE YENI DÖNEM!   11:56   EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   11:38   MERSIN’DE DIREKSIYON ARTıK KADıNLARıN!   10:41   SILIFKELI ÇIFTÇI SUSUZLUKTAN ŞIKAYETÇI!   10:28   MERSIN’DE KUVVETLI YAĞıŞ, SU TAŞKıNLARıNA NEDEN OLDU   10:23   TARSUS’TA ENGELLI ADAMA BıÇAKLı SALDıRı   16:59   MERSIN İDMANYURDU’NDA TRANSFERLER SÜRÜYOR   16:05   MERSIN VE ÇEVRESI IÇIN KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı!   15:56   BURSASPORLU OYUNCULAR GALIBIYETI TANTUNI YIYEREK KUTLADı  
 
 
 
 
MERSİN’DE TEDARİK ZİNCİRİ AKSAMASIN DİYE TARIM SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI PANDEMİDE HIZ KESMİYOR
   

Mersin’de pandemi sürecinde tedarik zinciri aksamasın diye tarım sektörünün fedakar çalışanları mutfaklar için domates toplamaya devam ediyor.

 

Tarih : 2 Ocak 2021 Cumartesi 13:41

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 2021'in ilk 3 günü için getirilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Tedarik zincirinin aksamaması için tarım sektörünün fedakar çalışanları ise çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Yılda 1 milyon ton domates üretimi yapılan Mersin'de, üretimin yaklaşık 600 bin tonunun gerçekleştiği Erdemli ilçesinde üreticiler piyasaların ihtiyacı olan domatesi karşılamanın çabası içinde.

Arslan ailesi eylül ayında yetiştirmeye başladıkları mutfakların vazgeçilmezi domatesleri talep miktarına göre hasat ediyor.

 Üreticilerden Fatma Arslan, pandemi döneminde çalıştıklarını ifade ederek "Ülkemiz için kendimiz için fedakarlık yapıyoruz. İnsanlar evde kalsın diye fedakarlığa devam ediyoruz" dedi.

Ali İhsan Arslan ise, "Eylül ayında başladığımız domates üretimimize ocak ayında da devam ediyoruz. Pandemi sürecinde üretim ve tüketimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Sağlıklı bir şekilde ürettiğimiz ürünleri insanlarda sağlıklı bir şekilde tüketebilir" ifadelerini kullandı.

Açıkta ve serada olmak üzere 12 ay domates üretilebilen Erdemli İlçesinde yılın ilk günlerinde domatesin kilo fiyatı ise 3 ila 3.5 lira arası değişiyor.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, pandemi, domatesüreticileri, tedarik, tarımsektörü,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA