1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
MBB BAŞKANI VAHAP SEÇER, MERSİN’İN DEPREMSELLİK RİSKİNE DİKKAT ÇEKTİ
   

“Elimiz kolumuz bağlı beklersek güvende değiliz”

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 17:30

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in deprem kuşağında olmasa bile zemin ve yapı stoku açısından risk taşıdığını, özellikle sahil kesiminde ciddi tehlike olduğunu belirterek, “Bu kentte imara açılmaması gereken yerlerde hala inşaatlar var. Bu gerçekleri görmek zorundayız. Hepimiz siyasetçiyiz, yöneticiyiz, hesap verme sorumluluğumuz var, gerçeklerden kaçamayız. Artık Mersin’i de afetle hatta depremle yan yana koyup projeksiyonumuzu ona göre yapmak zorundayız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin mart ayı toplantısında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin etkileri ve Mersin’in deprem riski gündeme geldi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in hem yapı stoku açısından hem zemin açısından riskli olduğuna işaret etti.

Seçer, “Hepimiz biliyoruz ki yapı stoğu sıkıntılı, bu kentte deniz kumuyla inşaat yapılmış hala yapılmaya devam ediyor. Bu kentte imara açılmaması gereken yerlerde hala inşaatlar var ve devam ediyor. Bunun altını çizmek zorundayım, bu gerçekleri görmek zorundayız. Yaptığımız imar çalışmalarına tekrar dönüp bakmak zorundayız.  Zemin etüdü, evet deprem bölgesi değiliz ama siz de biliyorsunuz ki sahilde ciddi bir tehlike yaşıyoruz. Hem zeminde hem yapılarda. Bu konulara artık dönüp bakmak lazım. Elimiz kolumuz bağlı depremi beklersek güvende değiliz. 1 ay telaşlandık, ondan sonra unutmaya başlayalım bir şey olmamış gibi. Bu gerçekle tekrar yüzleşebiliriz. Çocuklarımız bize intizar etmesin, sadece yapı stoğunu dönüştürmek değil depremde birçok yeni bina da yıkıldı. İstediğiniz kadar yasa yapın eğer uygulamada zafiyet varsa sıkıntı” dedi.

“ARTIK MERSİN’İ DEPREMLE YAN YANA DÜŞÜNMELİYİZ”

Deprem felaketinde, 1999 depreminden sonra çıkarılan İmar Yönetmeliği’ne göre yapılan binaların da yıkıldığını ifade eden Seçer, “Çünkü ona uygun olarak yapılmamış. Ona göre demir kullanılmamış, ona göre zemin etüdü yapılmamış, ona göre statik hesabı yapılmamış, sonuç hüsran. Sonuç acı, sonuç gözyaşı.  Hepimiz siyasetçiyiz, yöneticiyiz, hesap verme sorumluluğumuz var, gerçeklerden kaçamayız. Artık Mersin’i de afetle hatta depremle yan yana koyup projeksiyonumuzu ona göre yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Mülkiyeti belediyeye ait olan Kırmızı Lacivert İşhanını deprem felaketinden sonra boşalttıklarını ifade eden Seçer, “Kırmızı Lacivert işhanını 6 Şubat ikinci depremi yaşadıktan sonra derhal boşalttık. Oraya bir daha personelimiz çıkmadı” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı” kurulmasına dair teklifi meclise sunduklarını kaydeden Başkan Seçer, belediye meclisi üyesi Ali Dinsever’in, meclisin deprem ve yapı stoku konusunda genel görüşme yapması teklifini de oylamaya sundu.

Teklif oy birliğiyle kabul edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde deprem gündemiyle toplanarak konuyu tüm yönleriyle ele alacak.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, deprem, vahapseçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA