10 Haziran 2024 Pazartesi



10:20   ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:19   EMEKLI EVI ÜYELERI BÜYÜKŞEHIR ILE AKTIF KALıYOR   10:18   MERSIN’DE BELEDIYEDEN VATANDAŞLARA SU TÜKETIMI UYARıSı   10:17   TAKLA ATAN OTOMOBILIN SÜRÜCÜSÜ HAYATıNı KAYBETTI   15:42   ANNE KEDI, YAVRULARıNı KORUMA IÇGÜDÜSÜYLE ITFAIYECININ ELINI TıRMALADı   13:53   MERSIN’DE DEFINE ARAMAK IÇIN KAÇAK KAZı YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   12:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 TUTUKLAMA   12:12   AKDENIZ’DE KURBAN KESIM VE SATıŞ YERLERI HAZıR   12:10   MEZITLI’DE KURBANLıK KESIM VE SATıŞ YERLERI BELLI OLDU   12:08   VALI PEHLIVAN, MOLDOVA CUMHURIYETI MERSIN FAHRI KONSOLOSLUĞUNUN AÇıLıŞ RESEPSIYONUNA KATıLDı   10:45   ÜRETICI KADıN STANTLARı ILE 8 BIN KADıNA ULAŞıLDı   10:44   ATıKLAR, TOPRAK IYILEŞTIRICI KOMPOST ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR   10:42   DENIZDEN ÇıKAN ÇÖPLER ‘YINE’ ŞAŞıRTMADı   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAĞLıKLı VE EĞLENCELI ETKINLIK   10:39   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLıYOR   10:38   TARSUS’TA EMPATI HAREKETI BAŞLADı   10:35   11 YAŞıNDAKI KıZ ÇOCUĞU SERINLEMEK IÇIN GIRDIĞI DEREDE BOĞULDU   10:34   MERSIN’DE KRIPTO PARA DOLANDıRıCıLıĞı OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   15:10   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:09   MEZITLI BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNDA HıZıNı KESMIYOR!  
 
 
 
 
 MERSİN’DE DEPREMDEN ETKİLENEN 3 BİNA BOŞALTILDI
   

Mersin’in Mezitli ilçesinde, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden hasar gördüğü değerlendirilen 3 bina boşaltıldı.

 

Tarih : 22 Şubat 2023 Çarşamba 14:21

İki gün önce merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Mezitli ilçesi Tece Deniz Mahallesi'nde bulunan 3 binada hasar oluştuğu ihbarı yapıldı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri binada incelemelerde bulundu. Yetkililer, yapıda 'öne doğru oturma' olduğunu tespit etti. Bina sakinleri, polis ve zabıta görevlileri nezaretinde tahliye edilirken, binaların etrafı şeritle kapatılıp, sivillerin geçişine izin verilmiyor.

Binalardan birinin site yöneticisi olan Mehmet Çimen, depremden önce yetkili mercilere bu binanın durumuyla ilgili bilgi verildiğini söyledi. Binanın depremden önce de hafif eğilmiş olduğunu söyleyen Çimen, "Biz riskle ilgili bir rapor hazırlarken depremler oldu ve binayı yetkililer boşalttı. Şu anda vatandaşlar gelecek sonucu bekliyor. Yetkililer ağır hasarlı olarak sisteme giriş yaptıklarını söylüyorlar ama yıkım ne zaman olacak ya da olmayacak mı onunla ilgili bilgi vermiyorlar. Burada yaklaşık 120 kişi kalıyor. Bunların hepsi ev sahibi de değil, kiracılar da var. İnsanlar yıllardır biriktirdiği eşyalarını da almak istiyor. Bir an önce buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Boşaltılan sitelerden birinde oturan Tahir Bek ise binalarındaki çatlakların depremlerden sonra oluştuğunu belirterek, "Dün yetkililer geldi, örnekler alındı ve karar verilmesini bekliyoruz. Evlerin içinde de kırıklar, çatlaklar var" ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mezitli, deprem, tece, mehmetçimen, tahirbek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA