10 Haziran 2024 Pazartesi



15:42   ANNE KEDI, YAVRULARıNı KORUMA IÇGÜDÜSÜYLE ITFAIYECININ ELINI TıRMALADı   13:53   MERSIN’DE DEFINE ARAMAK IÇIN KAÇAK KAZı YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   12:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 TUTUKLAMA   12:12   AKDENIZ’DE KURBAN KESIM VE SATıŞ YERLERI HAZıR   12:10   MEZITLI’DE KURBANLıK KESIM VE SATıŞ YERLERI BELLI OLDU   12:08   VALI PEHLIVAN, MOLDOVA CUMHURIYETI MERSIN FAHRI KONSOLOSLUĞUNUN AÇıLıŞ RESEPSIYONUNA KATıLDı   10:45   ÜRETICI KADıN STANTLARı ILE 8 BIN KADıNA ULAŞıLDı   10:44   ATıKLAR, TOPRAK IYILEŞTIRICI KOMPOST ÜRÜNE DÖNÜŞÜYOR   10:42   DENIZDEN ÇıKAN ÇÖPLER ‘YINE’ ŞAŞıRTMADı   10:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAĞLıKLı VE EĞLENCELI ETKINLIK   10:39   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLıYOR   10:38   TARSUS’TA EMPATI HAREKETI BAŞLADı   10:35   11 YAŞıNDAKI KıZ ÇOCUĞU SERINLEMEK IÇIN GIRDIĞI DEREDE BOĞULDU   10:34   MERSIN’DE KRIPTO PARA DOLANDıRıCıLıĞı OPERASYONU: 6 TUTUKLAMA   15:10   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:09   MEZITLI BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNDA HıZıNı KESMIYOR!   15:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERINDEN YKS ÖNCESI SON HAZıRLıKLAR   15:05   SIVRISINEK VE HAŞERE ILE BITKISEL MÜCADELE   15:02   İLAÇ ENDÜSTRISI IÇIN ÖNEMLI YÖNTEM   15:00   MERSIN’DEKI KADıN CINAYETININ ŞÜPHELISI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
MEZİTLİ BELEDİYESİ HALK MASASI DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞIYOR
   

Mezitli Belediyesi Halk Masası, Mersin Valiliğinden ya da Mezitli Kaymakamlığından aldıkları belge ile kendilerine müracaat eden depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 11:03

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili yoğun şekilde etkileyen deprem sonrası depremzedeler Mersin’de ağırlanıyor. Bu çerçevede Mezitli Belediyesi, evlerini, kentlerini, yakınlarını depremde kaybeden ve Mezitli'ye sığınan binlerce depremzedeye kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri, gıda yardımında bulunmak amacıyla çalışma başlattı. Belediye çalışanları ve gönüllü vatandaşlar daha çok depremzedeye yardım verebilmek için Belediye Hizmet binası önüne kurulan çadır marketlerde gece gündüz çaba serf etti. Depremzedelerle hayırseverleri bir araya getiren çalışmadan Mezitli Belediyesinden yaklaşık 10 bin kişi Mezitli Belediyesine gelerek ihtiyaçlarını karşıladı. Mersin Valiliğinden ya da Mezitli Kaymakamlığından aldıkları belge ile Mezitli Belediyesi Halk Masasına müracaat eden depremzedeler acil ihtiyaçlarını karşılama imkanı buldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da hafta sonları da Halk Masasına gelerek hem personeline moral ve motivasyon desteği verdi hem de depremzedelerle sohbet ederek acılarını hafifletmeye çalıştı. Çocuklarla da sohbet ederek oyuncak ve kitap hediye eden Başkan Tarhan, depremin oluşturduğu olumsuz etkinin hafifletebilmek için çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Belediyemizin önüne yardım çadırı kurduk"

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren ilk başta Mezitli’de yaşayan ve deprem korkusuyla yüz yüze gelerek evlerine gidemeyen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılandığı bilgisini veren Başkan Tarhan, bir süre sonra depremden asıl etkilenen şehirlere destek amacıyla seferberlik başlattıklarını söyledi. Belediyenin imkanlarının yanında hayırseverlerin de desteğiyle topladıkları ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine gönderdikleri bilgisini veren Tarhan, "İlerleyen süreçte depremde evlerini, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız deprem korkusuyla büyük oranda daha güvenli gördükleri Mersin’e göç etmeye başladı. Mezitli Belediyesi olarak biz de bu göçün olumsuz etkisini azaltabilmek ve vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla belediyemizin önüne yardım çadırları kurduk. Halk Masası aracılığı ile başvuran vatandaşlarımıza kıyafet, temizlik, battaniye, bebek ürünleri, gıda yardımında bulunduk. Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek ihtiyaç listelerinin güncellenmesini sağladık. Ben de geç saatlere kadar çalışan personelimize moral motivasyon vermek ve depremzedelerimizi de yaşadıkları acıyı hafifletebilmek adına Halk Masasında durdum. Çocuklarla sohbet ettim. Vatandaşlarımızın kısa sürede yaşanan bu sıkıntının atlatarak normale dönebilmeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  neşettarhan, mezitlibelediyesi, deprem, depremzede

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA