6 Ekim 2024 Pazar



15:13   SİYASET VE İŞ DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU   15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR  
 
 
 
 
 MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 57 KİŞİYİ KURTARDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarda şu ana kadar 57 kişiyi kurtardığı bildirildi.

 

Tarih : 11 Şubat 2023 Cumartesi 13:38

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölgede yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında canla başla çalışan Mersin itfaiyesi ekipleri, son olarak canlı olduğunu tespit ettikleri bir enkazda çalışmaya başladılar. Ekipler yaklaşık 5 saat süren çabaların ardından 5 çocuk annesi Halime Aktoprak’ı, depremden 113 saat sonra beton blokların altından kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Depreme yaşadığı evin yatak odasında yakalanan ve bir ayağı betonların altına sıkıştığı için tam 113 saat boyunca yüzüstü bir şekilde kurtarılmayı bekleyen Halime Aktoprak’ın Mersin itfaiyesi tarafından kurtarılması, hem ekiplere hem de yakınlarının kurtarılmasını bekleyen binlerce kişiye umut oldu.

Depremin ardından çok hızlı bir şekilde organize olarak felaketin yaşandığı il ve ilçelere yardıma koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, sahada yaptıkları çalışmalar ile şimdiye kadar toplam 57 kişinin enkaz altından sağ olarak kurtarılmasını başardı. Gece gündüz demeden çalışmaya devam eden ekiplere, arama kurtarma köpekleri Maki ve Melo’da yardımcı oluyor.

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra yıkılan kentlerin onarılması içinde yardımcı olan İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yemek molalarından arta kalan dakikalarda bir taraftan elektrik panolarını onarırken diğer taraftan da Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinliler tarafından gönderilen destek malzemelerinin depremzedelere ulaştırılması için diğer ekiplere yardımcı oluyorlar.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersinbüyükşehirbelediyesi, mersinitfaiyesi, halimeaktoprak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA