23 Mayıs 2024 Perşembe



14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK   14:32   MTSO, ÜYELERINI GELECEĞE HAZıRLıYOR   14:31   BAHÇELER VE UMUT SOKAK YENILENDI   14:30   BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMSAL DESTEKLERI SÜRÜYOR   14:28   TARSUS’TA TRAFIK KAZASı: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:24   MOTOSIKLET KAMYONETIN ALTıNA GIRDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALı   14:23   KıR ÇIÇEKLERI YENI ÇIÇEKLERINI ARıYOR   11:36   BÜYÜKŞEHIR SÜT ÜRETICILERININ DE YANıNDA   11:34   “SIZLERI KENTIMIZDE MISAFIR ETTIĞIMIZ IÇIN MUTLUYUZ”   11:32    “ŞIMŞEK TASARRUF DIYOR, ÇEVRE BAKANı GÖKDELEN KIRALıYOR”   11:31   MERSIN’DE HACı ADAYLARı KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDı   11:20   TARSUS BELEDIYESI KURS KAYıTLARı BAŞLADı   11:11   CİMER’E IHBAR GELDI, POLIS OPERASYON YAPTı: 9 GÖZALTı   11:10   TARSUS’TA TRAKTÖR KAZASı: SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN’DE 28 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   11:07   “SIBERGÖZ-40” OPERASYONLARıNDA 181 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:06   KOVALARDA UYUŞTURUCU YETIŞTIREN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:05   BAŞKAN ÖNTÜRK’DEN HATAYSPORLU FUTBOLCULARA PRIM SÖZÜ   10:54   AKDENIZ’IN BALıKÇıLARı, EKMEK TEKNELERINI BAKıMA ALDı  
 
 
 
 
Mersin ekmeğini deprem bölgesiyle paylaşacak
   

Depremin vurduğu şehirlerde ekmek ve su sıkıntısı baş gösterdi. Evleri yıkılan, hasar gören vatandaşların yanı sıra bölgede görev yapan sağlıkçılar, polisler, askerler ve kurtarma ekipleri de ekmek ve su bulmakta zorlanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi 2 gün boyunca bölgeye binlerce ekmek gönderdi. Talep fazla olunca Mersin Büyükşehir Belediyesinin kendi fabrikasında üretilen tüm ekmeklerin deprem bölgesine gönderilmesi kararı alındı. Başkan Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç var. Fabrikamızda günlük üretilen ekmeklerin tamamını deprem bölgesine gönderme kararı aldık” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2023 Salı 16:57

Depremin vurduğu şehirlerde en çok ekmek ve suya ihtiyaç duyulması üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fabrikasındaki üretimin tamamını deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderme kararı aldı.  Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlara sıcak yemek ve gıda yardımı da sağladı.

Depremin vurduğu Adana, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’da vatandaşların en büyük sıkıntısı ekmek ve su.

Bölgedeki fırınların üretim yapamaz hale gelmesi, üretim yapabilenlerin ise dağıtım yapamaması nedeniyle vatandaşlar ekmek bulmakta zorlanıyor.

Vatandaşların yanı sıra bölgede görevli olan sağlıkçılar, asker ve polisler, arama kurtarma ekipleri de ekmek ve su bulamıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesindeki vatandaşlara ve görevli personele 2 gün içinde kendi fabrikasında ürettiği rol ekmeği ulaştırdı, ayrıca su desteği de sundu.

Talebin fazla olması nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Ekmek Fabrikasında üretilen tüm ekmeklerin deprem bölgesine ulaştırılması kararı aldı.

Bu kararı sosyal medyadan duyuran Vahap Seçer, “Deprem bölgesinde çok fazla gıdaya ihtiyaç var. Fabrikamızda günlük üretilen ekmeklerin tamamını deprem bölgesine gönderme kararı aldık” dedi.

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’ya 154 personel, 65 araç, 39 iş makinası, 1 mobil mutfak,2 mobil wc ile birlikte battaniye, gıda malzemeleri, bebek malzemeleri, yemek ve su gibi temel ihtiyaç malzemeleri gönderdiklerini kaydeden Vahap Seçer, “Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, deprem, yardım, kampanya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA