Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yıkımı tamamlanan Tarsus Şelale Otel ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, “Şelale Otel’i yıktık, fakat yerine otel yapmayacağız. O alana tüm Tarsusluların rahatlıkla kullanabileceği, içinde birçok birim barındıran güzel bir sosyal tesis yapacağız. Umut ediyorum ki 2024’ün ortasına kadar tamamlayacak ve Tarsus Halkı’na muazzam bir tesis kazandıracağız” demişti.
Büyükşehir Belediyesi, yıkımı gerçekleştirilen Şelale Otel’in yerine yapılacak olan sosyal tesisler için çalışmalarına başladı. 500 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik restaurant, yetişkin ve çocuk havuzları, sahne üzeri etkinliklerin yapılabileceği 500 kişilik açık etkinlik alanından oluşan tesis, toplam 10 bin 450 metrekare alana inşa edilecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, yerine tüm vatandaşların kullanabileceği sosyal tesis kurulması amacıyla yıkılan Şelale Otel’in bulunduğu alanda çalışmalar sürüyor.
“TARSUS’ UN TARİHSEL VE SOSYAL BAĞLAMI İÇİNDE, KENTSEL YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTECEK BİR PROJE”
Toplam 10 bin 450 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek proje için ‘Tarsus Şelalesi Turizm Tesisleri Mimari Proje Yarışması’ adında ulusal çapta bir yarışma düzenlendiğini belirten Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı mimarlarından Derya Çağ, “Alanında uzman kişilerden oluşan 7 kişilik jüri tarafından, yarışmaya katılan 74 adet proje incelendi. Yarışma sonunda jürinin yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde, Tarsus’ un tarihsel ve sosyal bağlamı içinde kentsel yaşam kalitesini yükseltecek, kamusal alan kullanımını artıracak, bölgeye ekonomik katkı sağlayacak, doğaya saygılı ve işlevsel proje oy birliği ile birinci olmuştur” ifadelerine yer verdi.
Çağ, projenin, kimlik oluşturan ve akılda kalan bir kullanıcı deneyimi yaratan simgesel mimari öğeler ile tasarlandığını ifade ederek, “Yapı kütlesi yay biçiminde çözülerek, şelaleyi kucaklayan orta bir avlu oluşturulmuş. Tasarımın yay biçiminde oluşturulması, çift cidarlı revaklar ile boşluklu bir yapıya dönüşerek, tanımlı geçirgen kamusal bir alan yaratmıştır. Yapının boşluklu ve kamusal alanla geçirgen olması, orta avluyu hem kuzey yönündeki Mimar Sinan Bulvarı’ndan ayırması, hem bulvar ile iç avlu ve kamusal yeşil alan arasındaki bağlantıyı kurması, iklime ve yere uygun bir çözümleme olarak görülmüştür” diye konuştu.
Şelale Otel’in yerine yapılacak olan tesisin halka açık olacağını sözlerine ekleyen Çağ, “10 bin 450 metre kare alan üzerine inşa edilecek tesis; 500 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik restaurant, yetişkin ve çocuk havuzları, sahne üzeri etkinliklerin yapılabileceği 500 kişilik açık etkinlik alanından oluşacak” sözlerini kullandı.