22 Kasım 2024 Cuma



13:20   ÖMÜR; “KIMSEYE PABUÇ BıRAKMAYıZ”   13:17   KıRATLı; “CHP’LI VEKILLERIN YAPTıĞı BARBARLıK VE EŞKıYALıKTıR”   13:15   KOCAMAZ; “TOPLUMDA ŞIDDET SıRADANLAŞTı”   13:13   ÇOCUKLAR, GÜNLERINI ÖĞRENEREK KUTLADı   15:26   ÇAMLıYAYLA’DA ÖĞRENCILERE EĞITIM DESTEĞI   15:23   “SPORU TABANA YAYMAK ISTIYORUZ”   15:18   TÜRK BAYRAĞıNı İTALYA’DA DALGALANDıRDıLAR   00:09   EĞITIM SEN’DEN ‘GIYIM KODU’ PROTESTOSU!   00:06   İŞÇİ KARDEŞ, PATRON KALLEŞ   00:03   BAŞKAN TUNCER’E ÇİRKİN İFTİRA!   01:52   DMD HASTASI DENİZ ALİ İÇİN YARDIM GECESİ DÜZENLENDİ   15:13   SİYASET VE İŞ DÜNYASI BU DÜĞÜNDE BULUŞTU   15:06   MAVİ BAŞKAN: ‘ERDEMLİ SİYASET DEĞİL, HİZMET İSTİYOR’   09:48   ÇÖPTE BULUNAN BEBEĞİN ANNESİ TUTUKLANDI   09:40   KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINA ALDI   09:28   TOROSLAR’DA 30 YIL SONRA BİR İLK!   09:32   YAŞATıRKEN ÖLMEK ISTEMIYORUZ!   09:23   ‘YAŞAMı SAHIPLEN’ KAMPANYASıNA YOĞUN ILGI!   15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR  
 
 
 
 
MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN YİNE BİR İLK
   

Mersin Üniversitesi, Türkiye’nin ilk “Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programı”na 2021’de öğrenci kabul etmeye başlayacak.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 23:19

Mersin Üniversitesi (MEÜ)’den yapılan açıklamaya göre, üniversite Türkiye’de akademi alanında bir ilke daha imza atılırken Türkiye’nin gelişiminde önemli bir alan olan sosyal girişimcilik ve inovasyonda lisansüstü eğitiminin, önümüzdeki yıl başlayacağı kaydedildi. MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 19 Aralık 2020 tarihinde üniversite bünyesinde düzenlenen Uluslararası Akademik Sosyal Girişimcilik Çalıştayı ile sosyal fayda üretmeyi hedefleyen sosyal girişimcilik faaliyetlerine karşı toplumun duyarlılık kazanmasına öncülük etmeye kararlı olduklarını belirtmişti.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Program ile ilgili bilgilendirme yapan Rektör Çamsarı, "Mersin Üniversitesi'nin sosyal girişimciliğin akademide kabulünün sağlanmasına yönelik attığı bir adım olarak açtığımız Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programı ile sosyal girişimciliğin sürdürülebilir olması ve öneminin anlaşılması hususunda bir ilke imza atmış bulunuyoruz. Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programı, üniversitemiz Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü ve Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde tasarlandı. Bu programla katılımcılara üniversite olarak toplumsal fayda odaklı kuruluşlarla kurulan işbirlikleri ile gelişen iletişim ağlarından yararlanarak uygulamalı öğrenim süreçlerinde sosyal inovasyon alanındaki güncel akademik araştırmalar ışığında bakış açılarını geliştirme ve vizyon kazanma imkanı sunmaktayız” ifadelerini kullandı.

“KATILIMCILAR KENDİ SOSYAL GİRİŞİMLERİNİ BAŞLATMA FIRSATI BULACAKLAR”

Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon programının açılmasında emeği geçen Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göknil Nur Koçak ve Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı ve Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu ise lisansüstü programda katılımcıların bir yandan girişim fikirlerini sosyal hedeflerle ve yenilikçi bir yaklaşımla nasıl tasarlayacağını, nereden başlaması gerektiğini ve nasıl ölçeklendireceğini öğrenirken; temel alan eğitimleri ile girişimcilik becerilerini arttıracak ve takımların ve organizasyonların başarılı bir lideri olarak yönetim yeteneklerini de geliştireceklerini söyledi.  Prof. Dr. Koçak ve Dr. Öğr. Üyesi Hıdıroğlu, katılımcıların program süresince gerçek danışmanlık ve sosyal inovasyon tasarım projeleri sayesinde mesleki deneyim kazanarak, girişimcilik becerilerini geliştireceğini ve program temsilcilerinin geliştirdiği çeşitli stratejik işbirliklerinden faydalanarak program süresince kendi sosyal girişimlerini başlatma fırsatını yakalayacaklarını vurguladı.

DÜNYADA SADECE 28 ÖRNEĞİ BULUNUYOR

Mersin Üniversitesinin Türkiye’de akademiye öncülük ederek açtığı Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programının aralarında Harvard Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Yale Üniversitesi, New York Üniversitesi, MIT, Cambridge Üniversitesi, Cornell Üniversitesi gibi önemli üniversitelerin bulunduğu dünyada sadece 28 örneği bulunuyor.

Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programı ile Sistem Perspektifi, Analitik Yetenek, Tasarımla Deney Yapma, Yenilikçi Uygulama ve Sosyal Etki Değerlendirmesi ve Problem Çözme olmak üzere 6 öğrenme alanında katılımcıların gelişmesinin sağlanması hedefleniyor.

MEÜ’de açılan Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programına katılan her katılımcı, bir STK, kamu kurumu veya şirket ile araştırma yapmak için bir saha gezisi yapma fırsatına sahip olacak ve farklı toplulukların karşılaştığı çok çeşitli konularda ilk elden deneyim kazanacak. Bu yerinde deneyimler esnasında katılımcılar toplumun dokusuna derinlemesine entegre olmuş işbirliği geliştirilen stratejik ortaklar tarafından yönlendirilecek. Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programı ile katılımcılar, sosyal sorunların temel nedenini kendi özel sosyal ve ekonomik bağlamlarında eleştirel bir şekilde analiz etmeyi ve gerçek sorunun net bir şekilde anlaşılmasına dayalı etkili çözümler tasarlamayı öğrenecek.

Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Lisansüstü Programı kapsamında programı seçen ve çeşitli ön testlerden geçtikten sonra kabul edilmeye hak kazanan doğru adayların keşfedilerek; dünyayı değiştiren yeni nesil düşünce liderleri olmalarını sağlayacak bir sosyal girişimcilik eğitimi verilmesi amaçlanıyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, üniversite, sosyalgirişimcilik, inovasyon, lisansüstü,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA