16 Mayıs 2024 Perşembe



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİ SPOR PARKURLARININ MÜJDESİNİ VERDİ
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, pandemi sürecinin düzenlenmesi planlanan spor organizasyonlarına etkisinden bahsederek devam eden projeleri de anlattı. Mersin’in tarihi ve kültürel yönden zenginliğine dikkati çeken Tarakçı, Kilikya yolunda oluşturulacak yeni spor parkurlarının da müjdesini verdi.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 14:16

MERSİN MARATONU’NUN 2022’DE YAPILMASI PLANLANIYOR

22 Mart'ta kentte "Herkes Koşar Mersin'e" sloganıyla gerçekleştirilmesi planlanan ve koronavirüs önlemleri kapsamında ertelenen Uluslararası Mersin Maratonu ile Uluslararası Atletizm Federasyonu’yla görüşmeler yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, “Covid-19 tüm dünyayı etkisi altına aldı ve bu sürecin ne zaman biteceği ile ilgili Bilim Kurulu’nun da bir öngörüsü yok. Mersin Maratonu’nu 27 Mart 2022 tarihinde yapmayı planlıyoruz” dedi.

MERSİN YÜZME MARATONUNUN İLKİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Maratonun iptal edilmediğini pandemi sürecinden dolayı ertelendiğinin altını çizen Tarakçı, Ekim ayında Mersin’de Soli Pompeipolis Yüzme Maratonu’nun ilkini düzenleyecekleri söyledi. Tarakçı, “Mersin 321 km’lik bir sahil şeridine sahip. Bunu değerlendirerek şehrimizin tanıtımını yapmak ve ülkemize faydalı olması açısından ilk zamanlar ulusal daha sonra uluslararası olacak şekilde planladığımız Mersin Soli Pompeipolis Yüzme Maratonu’nu Ekim ayında yapacağız” dedi. “Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park'ta yürürken binlerce kulacın atıldığını göreceksiniz” şeklinde konuşan Tarakçı bu maratonun pandeminin seyrine bağlı olarak düzenlenip Mersin’de bir ilk olacağını yineledi.

“ŞEHRİN 25 NOKTASINDA SABAH AKŞAM SPOR”

Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’de çok sayıda ilke imza attıklarını dile getiren Tarakçı, yapılan spor etkinliklerinden de bahsederek Mersin’in 25 noktasında halka bilinçli spor yaptırdıklarını ifade etti. Tarakçı, “Sahilde Adnan Menderes Bulvarı Kültür Parkı içerisinde sabahları geçmişte 6 yerde bilinçli spor yaptırılıyordu halka. Biz şuan 4’ü Tarsus 1’i Erdemli olmak üzere toplam 25 ayrı noktada sabah ve akşamları bilinçli spor yaptırıyoruz. Tabi günışığına bağlı olarak saatlerimizi ona göre değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“VAROLAN TESİSLERİ MODERNİZE EDİYORUZ”

Fiziki şartların yetersiz olduğu spor tesislerinde bakım çalışmalarının yapıldığını kaydeden Tarakçı, “Yenitaşkentte 25-26 yıldır amatör maçların oynandığı yeri modern bir hale getirdik. Amatör müsabakalar şimdi oynanmadığı için açılışını bekletiyoruz. Son derece modern hale getirdik, tribün yaptık, zemin çalışmalarını yapıyoruz. Varolan tesisi modern hale getirerek Mersin’e güzel bir tesis kazandırmış olduk. Dikilitaş’ta da 25 yıl önce amatör müsabakaların oynandığı atıl sahayı tekrar modern hale getirerek açmayı planlıyoruz. Ayrıca bir yıl içerisinde amatör müsabakalarının oynanabileceği nizami bir saha 3 tane de halı saha yapmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda basketbol sahaları, voleybol sahaları, ayak tenisi sahaları ve tek potalı sahalar da yapacağız” şeklinde konuştu.

“‘KIR ÇİÇEKLERİ’ PROJESİ İLE GELECEĞİN KADIN SPORCULARI YETİŞECEK”

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in öncelikli projeler arasına koyduğu ‘Kır Çiçekleri’nden de bahseden Tarakçı, projenin önemi üzerinde durarak proje ile geleceğin kadın sporcularının yetişmesine katkı sağladıklarını belirtti. Tamamı köylerde yaşayan çocuklardan seçilen ve bir süre atletizm branşında eğitim aldıktan sonra yetenekli oldukları alana yönlendirilen ve kadın sporcuların şehre kazandırılması yönünde önem arz eden proje ile ilgili konuşan Tarakçı şunları söyledi: “Bu proje Başkanımız Vahap Seçer’in kız çocuklarına ve spora verdiği değer ve önemle ortaya çıktı. Bu kapsamda Mersin Üniversitesi ile protokol yaptık. Buna göre kız çocukları bilimsel anlamda testlerden geçerek uygun oldukları spor türüne yönlendirilecek. Müsabık seviyeye geldikleri zaman kulübümüz adına yarışmalara katılacaklar. Projemiz özellikle atletizme çok büyük katkı oluşturacak.  Geçen yıl Temmuz ayında bir kulüp kurmuştuk. Bu kulübün şuanda 800’e yakın lisanslı sporcusu var. Kadınlarda 4 kategoride 2.ci Lig’de mücadele ediyoruz, 1’inde 1.Lig’de.”

22 spor branşının olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde ilerleyen süreçlerde branş sayısının arttırılacağını ve sporda eğitici rolde olmayı hedeflediklerine değinen Tarakçı, kente yüzlerce saha ve tesis kazandırmak istediklerini, bunun içinde yoğun çalışmalarının olduğunu söyledi.

KİLİKYA YOLU’NDA FARKLI SPOR PARKURLARI OLUŞTURULMAYA BAŞLANDI

Mersin’in tarihi ve kültürel yönden çok zengin bir şehir olduğunun üzerinde duran Tarakçı, “Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Tarih Bölümü Başkanları ayrıca İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile bu tarihi zenginliği ortaya çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Mesela Mersin’de bir Kilikya yolu var. Burası antikçağdan kalan bir yerleşim yeri. Anadolu’nun en eski tapınağı Tarsus’ta, Anadolu’nun en eski limanı Soli Pompeipolis. Baktığınız zaman bu zenginliği neden değerlendirmeyelim. Bizler de bu tarihi ve kültürel zenginliği spor ile ön plana koyarak, trekking parkurları oluşturarak, dağ bisikleti parkurları yaparak, ralli parkurları yaparak ilk aşamada Uzuncaburç’tan Gülek’e hatlar oluşturacağız” dedi. Yaklaşık 5 aydır bu konuda çalışmalar yaptıklarını, teorik toplantıların bittiğini aktaran Tarakçı proje tamamlandığında Mersin’i hem ulusal hem de uluslararası bazda ortaya çıkarmak istediklerini ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  büyükşehir, belediye, ahmet, tarakçı, spor, müjde,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA