18 Mayıs 2024 Cumartesi



15:27   BAŞKAN SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   15:22   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN 19 MAYıS MESAJı   14:29   MERSIN’DE YÜRÜYÜŞ VE GÖSTERILERE GEÇICI YASAK   12:11   MERSIN’DE KONAKLAMA TESISLERI DENETLENDI   12:10   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘19 MAYıS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı’ MESAJı   12:09   BAŞKAN YıLDıZ, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINI SEVINDIRDI   10:35   BÜYÜKŞEHIR HAYATıN HER ALANıNDA ENGELLI BIREYLERIN YANıNDA   10:33   "ÇOK CIDDI BIR BORÇ YÜKÜYLE KARŞı KARŞıYAYıZ"   10:31   19 MAYıS RUHU TÜM MERSIN’I SARDı   10:28   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN DOĞA TUTKUNLARıNA MÜJDE   10:27   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 95 GÖZALTı   10:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı BAŞLADı   15:06   TRAKTÖR ILE ILAÇ TANKıNıN ARASıNDAKI ŞAFTA KıYAFETLERI DOLANAN KıZ FECI ŞEKILDE CAN VERDI   12:01   HAZıR GIYIM SEKTÖRÜ KRIZDEN ÇıKıŞ IÇIN AFRIKA’DA YATıRıM ARAYıŞıNDA   12:00   SILIFKE’DE SATıLAN İRAN VE ANTALYA KARPUZUNA RUS VATANDAŞLAR BÜYÜK ILGI GÖSTERIYOR   11:59   SILIFKELI ÖĞRENCILER, ETWINNING PROJE GÜNÜ SERGISINDE BÜYÜK BAŞARı ELDE ETTI   11:57   “TÜRKIYE’DE SAYGıN BIR ITFAIYE TEŞKILATıYıZ”   11:54   “ERDOĞAN’ıN OY TEHDIDI YASAL DÜZENLEME OLDU”   11:52   “OKUMA YAZMA BILMEYEN KADıN KALMASıN”   11:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN TARıMA IVME KAZANDıRACAK HAMLE  
 
 
 
 
KARDİYOLOJİ UZMANI VE UZMAN DİYETİSYENDEN KALP SAĞLIĞI SEMİNERİ
   

Mersin Yenişehir Belediyesi, kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mine Durukan Saygın ve Uzman Diyetisyen Müge Seren Süslü kalp sağlığı seminerinde, kalp sağlığı için yapılması gerekenler ve doğru beslenme ile ilgili konuştu.

 

Tarih : 9 Kasım 2022 Çarşamba 11:24

Mersin Yenişehir Belediyesi vatandaşların yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürebilmesi ve bilinçlenmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Yenişehir Belediyesi tarafından kalp sağlığının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mine Durukan Saygın ile Uzman Diyetisyen Müge Seren Süslü’nün konuşmacı olduğu seminerde kalp sağlığı için yapılması gerekenler ve doğru beslenme konusu ele alındı.

Mersin Yenişehir Belediyesi ana hizmet binasındaki salonda düzenlenen  “Kalbimi Seviyorum” seminerinde gelişen teknolojiye rağmen günümüzdekalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin hala ilk sıralarda olduğu vurgulandı. Uzman Doktor Kardiyoloji Uzmanı Mine Durukan Saygın, kalp krizinin risk faktörlerini tek tek sıralayarak, özellikle sigaranın kalp sağlığına zararlarını anlattı. Saygın, yüksek tansiyona da dikkat çekerek “Yüksek tansiyon sessiz bir katildir. Çünkü genellikle hiçbir semptom görülmez.” dedi. Kalbe zararı olan nedenlerden birinin de hareketsiz yaşam olduğunu söyleyen Saygın, spor alışkanlığının kazanılması gerektiğini söyledi. Stres ve uyku bozukluklarının da kalbin düşmanı olduğunu belirten Saygın “Uyku kaliteniz yüksek olsun.7-8 saat uyku yetişkin bir birey için en ideali.” İfadelerine yer verdi.

Kalp sağlığı için doğru ve sağlıklı beslenmenin öneminden söz eden Uzman Diyetisyen Müge Seren Süslü ise katılımcılara Akdeniz diyetini anlattı. Kalp sağlığı için karbonhidrat tüketiminin az olmasının önemli bir kriter olduğunun altını çizen Süslü, vücuttaki değerlerin beslenme kalitesine de yansıdığını belirterek “Yediklerimiz bizim nasıl olduğumuzla çok alakalı, sağlıklı bir birey sağlıklı beslenir. Sağlıksız beslenen bireylerde sağlıksızlığa mahkûm olur.” diye konuştu.

Seminerde ayrıca katılımcılara ücretsiz olarak vücut analizi ve tansiyon ölçümü de yapıldı.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kalpsağlığı, seminer, mersin, yenişehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA