6 Mayıs 2024 Pazartesi



16:31   “AKDENİZ’DE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   16:30   VERGI ÖDEMELERINDE SON GÜN 31 MAYıS!   16:29   BURADA CIĞER YEMEK IÇIN ERKEN KALKMAK GEREKIYOR   16:27   MERSIN’DE ŞIDDETLI FıRTıNA SERALARA ZARAR VERDI   10:26   YENI ’İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN GAZZE’YE UĞURLANDı   10:25   AKİB IHRACATTA ÇıĞıR AÇıYOR   10:22   MINIKLER TEKNOLOJIYLE BULUŞTU   10:20   BÜYÜKŞEHIR, KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE GEÇIT VERMIYOR   10:19   MERSIN SILIFKE’DE UYUŞTURUCU TACIRI YAKALANDı   15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
KİTAP FUARI 7’NCİ KEZ KAPILARINI AÇTI
   

Mersin Kitap Fuarı, bu sene kapılarını 7. kez Yenişehir Fuar merkezinde açtı.

 

Tarih : 23 Ekim 2022 Pazar 12:21

Mersin Kitap Fuarı, Mersin Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle bu yıl 7. kez Yenişehir Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Mersin Kitap Fuarı’nın açılışında konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, kitap okumanın öneminin ne kadar anlatılırsa anlatılsın yetersiz kalacağını ifade ederek, “Kitaplar, zihnimizi ve yolumuzu aydınlatan kaynaklardır. Hiçbir beklenti olmadan, size bir dünyanın kapısını açar ve sizin o kapıdan içeri girmenizi sağlar. O kapıyı araladığınızda aydınlanırsınız. Okudukça yeni şeyler keşfedersiniz. Burada açılışını yapmış olduğumuz kitap fuarının da Mersin için ve buradan faydalanacak olan vatandaşlarımız için kıymeti çok yüksek” dedi.

“OKUMAK KADAR İNSAN UFKUNU AÇAN PEK AZ FAALİYET VARDIR”

Yaptığı konuşmada kültür, sanat ve bilgi dolu bir etkinlikte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bilgiye ulaşmanın yolunun da okumaktan geçtiğini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, “Okumayan insan öğrenemez, düşünemez ve sorgulayamaz. Şu gerçeği de belirtmek isterim ki, okumak kadar insan ufkunu açan pek az faaliyet vardır” dedi.

Kış, okuma alışkanlığının artması için fuarların önemli olduğuna vurgu yapan Kış, bir toplumda okuyan, kültürlü insanların sayısının artmasıyla, o toplumun da ona paralel olarak gelişeceğini vurguladı. Kitap fuarlarının kültürel zenginleşme anlamında önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek, “Fuarlar bilginin korunması, yaşatılması ve yayılması demektir. Bu nedenle kitap fuarlarımızın sürekliliğinin sağlanması, etkinliğinin artırılması kentimiz için çok önemlidir. Mersin’in her anlamda gelişmesi biraz da buna bağlıdır” diye konuştu.

“AYDINLIĞIN YOLUNUN, EĞİTİM VE BİLİMDEN GEÇTİĞİNİ BİLEN YÖNETİCİLERİZ”

Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların okuma alışkanlığını artıracak projelere ağırlık verdiğine değinen Kış, “Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin 6 farklı bölgesinde okuma salonlarını hizmete sunduk. Kültür Park içerisinde yer alan ve içinde dijital kütüphanenin de bulunduğu, 7/24 açık olacak ‘Adres Okuma Salonu’ çok yakında hizmete girecek. Bununla birlikte pek çok ilçemizde okuma salonları ve kütüphaneleri, yakın zamanda hizmete sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Gülcan Kış, hem Mersin Büyükşehir Belediyesinin standını hem de diğer stantları gezerek yazarlarla bir araya geldi ve sohbet etti.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  kitapfuarı, mersin, büyükşehir, kent

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA