6 Mayıs 2024 Pazartesi



16:31   “AKDENİZ’DE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   16:30   VERGI ÖDEMELERINDE SON GÜN 31 MAYıS!   16:29   BURADA CIĞER YEMEK IÇIN ERKEN KALKMAK GEREKIYOR   16:27   MERSIN’DE ŞIDDETLI FıRTıNA SERALARA ZARAR VERDI   10:26   YENI ’İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN GAZZE’YE UĞURLANDı   10:25   AKİB IHRACATTA ÇıĞıR AÇıYOR   10:22   MINIKLER TEKNOLOJIYLE BULUŞTU   10:20   BÜYÜKŞEHIR, KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE GEÇIT VERMIYOR   10:19   MERSIN SILIFKE’DE UYUŞTURUCU TACIRI YAKALANDı   15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
TARSUS YARI MARATONU PAZAR GÜNÜ KOŞULACAK
   

Bu sene 14.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun lansmanı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla yapıldı. Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen lansman, güzergâh bilgilerinin yer aldığı sunumla başladı.

 

Tarih : 20 Ekim 2022 Perşembe 11:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 23 Ekim Pazar günü koşulacak olan Tarsus Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik Yarı Maraton Koşusu saat 09.00’da, 3 kilometrelik Halk Koşusu ise 09.30’da başlayacak. Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, yine aynı noktada sonlanacak olan Yarı Maraton’un ödül töreni ise 11.30’da yapılacak. Sporcular ve vatandaşlar, Tarsus’un tarihi ve kültürel dokusu içerisinde koşarak maraton heyecanı yaşayacaklar. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıkları günden bugüne çok daha iyi noktalara getirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için önce belediyelere talip olduk. Bizlerin yönetiminde belediye çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyor” dedi.

Başkan Seçer, kendilerini terörle ilişkilendirmeye veya vatan sevgilerini sorgulamaya kimsenin haddi de hakkı da olmadığının altını çizerek, “Biz bu vatana halel getirmeyiz. Atatürk’ten aldığımız emaneti, bizden sonraki kuşaklara namusumuz ve şerefimizle devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

3,5 yıldır iş başında olmalarına rağmen, 10 yıldır hizmette gibi 24 saat çalıştıklarını belirten Başkan Seçer, “Mersin'de ulaşım alanında trafiği rahatlatacak birçok önemli çalışmaların benzerlerini, Tarsus’ta da yaptık ve daha da yapacağız. Tarsus’ta hizmet seferberliği başlattık” diye konuştu.

Diğer yandan, Tarsus Yarı Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Benim için önemli bir etkinlik. İnsanların bir arada olması, belli bir süreliğine de olsa huzur bulması; siyasi görüş, mezhep, meşrep ayrımı olmadan bir arada olması benim için önemli. Herkesi kucaklayacağız. Bölmek, ayırmak, asıl vatana ihanet bu” ifadelerine yer verdi.

Tarsus Yarı Maratonu’nun 3 kilometrelik halk koşusuna kendisinin geçen yıl katıldığını ve bu yıl yine katılacağını belirten Başkan Seçer, halk koşusuna herkesi beklediğini söyledi.

 “PAZAR GÜNÜ HALK KOŞUSUNDA BEN DE OLACAĞIM, HERKESİ BEKLİYORUM”

Kendisinin de geçen yıl katıldığı 3 kilometrelik halk koşusuna herkesi beklediğini söyleyen Tarsus Yarı Maratonu hakkında bilgi veren Başkan Seçer, “Ben de Pazar günü halk koşusunda olacağım, hepinizi bekliyorum. 3 binden fazla katılım olacağı söylendi. Burada uluslararası platformda koşu yapan sporcularımız var. Türkiye'den değişik illerden sporcularımız var” ifadelerini kullandı.

Tarsus Yarı Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “İnsanların bir arada olması, belli bir süreliğine de olsa huzur bulması; siyasi görüş, mezhep, meşrep ayrımı olmadan bir arada olması benim için önemli. Biz bir yüreğiz, biz Türkiye'yiz, doğudan batıya, kuzeyden güneye… Herkesi kucaklayacağız. Bölmek, ayırmak, asıl vatana ihanet bu. ‘Sen kırmızısın, sen mavisin, sen yeşilsin’ demektir asıl bölücülük” diye konuştu.

Katılımcılara 4-5-6 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak olan 1.Tarsus Uluslararası Festivali’ni de çok önemsemeleri çağrısında bulunan Başkan Seçer, “Bu festivale yurdun her tarafından ve yurt dışından çok olağanüstü topluluklar gelecek. Halk dansları, sanatçılar, söyleşiler, romancılar, gazeteciler herkes burada olacak. Mersin'in yetiştirdiği Tarsus'un yetiştirdiği değerleri buraya çağıracağız. Çok güzel konserler olacak” sözlerini kullandı.

Pazar günü yapılacak halk koşusuna kaydını yaptıran Başkan Seçer'e, maraton koşusu için "33" numaralı forma hediye edildi. Başkan Seçer, lansman bitiminde Tarsus esnafını da gezerek, kolaylıklar diledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  tarsusmaratonu, mersin, büyükşehir, lansman

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA