6 Mayıs 2024 Pazartesi



16:31   “AKDENİZ’DE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   16:30   VERGI ÖDEMELERINDE SON GÜN 31 MAYıS!   16:29   BURADA CIĞER YEMEK IÇIN ERKEN KALKMAK GEREKIYOR   16:27   MERSIN’DE ŞIDDETLI FıRTıNA SERALARA ZARAR VERDI   10:26   YENI ’İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN GAZZE’YE UĞURLANDı   10:25   AKİB IHRACATTA ÇıĞıR AÇıYOR   10:22   MINIKLER TEKNOLOJIYLE BULUŞTU   10:20   BÜYÜKŞEHIR, KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE GEÇIT VERMIYOR   10:19   MERSIN SILIFKE’DE UYUŞTURUCU TACIRI YAKALANDı   15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı  
 
 
 
 
ŞEHİR TİYATROSUNUN 2022-2023 SANAT SEZONU AÇILDI
   

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2022-2023 sanat sezonunu, Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı müzikal oyununun prömiyeriyle açtı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen sezonun ilk oyununu; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer’le birlikte izledi. Tiyatroseverler, sahnelenen harika performansı dakikalarca ayakta alkışladı.

 

Tarih : 15 Ekim 2022 Cumartesi 12:08

Türk tiyatrosunun en önemli başyapıtlarından biri olan 2 perdelik oyunda; birlikte büyüyen ‘Vicdani ve Efruz’ adlı iki karakterin yaşam hikâyeleri aracılığıyla, Türkiye’nin yakın tarihine ışık tutuluyor.

Oyunda; saf, iyi niyetli, dürüst ve uysal bir kişi olan Vicdani ile iş bitirici ve fırsatçı karakter yapısına sahip Efruz’un sürekli kesişen hayatları üzerinden, II. Meşrutiyet’ten 1970’lere kadarlık bir zaman diliminde gerçekleşen toplumsal değişimler anlatılıyor.

Yönetmenliğini Murat Atak’ın, müziklerini Cem İdiz’in, koreografisini Serbülent Biçer’in, dekor ve kostüm tasarımını Alev Tol’un, ışık tasarımını ise Salim Yücel’in üstlendiği ve 60 kişilik dev bir kadroya sahip olan oyun, şimdiden Türkiye’nin çeşitli şehirlerindeki prestijli tiyatro festivallerinden davet alıyor.

Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, tiyatronun dev ekibini harika performansından dolayı kutladı. Atak, “Bize bu özgür sahneyi teslim eden, güvenen, tiyatromuzu yeniden yapılandıran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SEÇER: “SANATÇILIK, ONLARIN GENETİK KODLARINDA VAR”

Oyunun sonunda sahneye davet edilen Başkan Seçer, yeni sezonun açılışında sahnelenen oyunda gösterilen üstün başarıyı tebrik ederek, “Çalışmanın, emeğin önünde hiçbir şey duramaz. Bu arkadaşlarımızın hepsi sanatçı. Bizler birer bireyiz, hepimizin bir görevi var, ama sanatçı ayrı. Sanatçı doğulur, sonradan olunmaz. Sonradan zanaatkar olunur, ama sanatçı olunmaz. Çünkü sanatçılık, onların genetik kodlarında var. Sanatçılara büyük saygı duyuyorum” diye konuştu.

Tiyatroda emeklerini icra etmek için Mersin’de bir araya gelen birçok sanatçı olduğunu belirterek, kültüre ve sanata büyük yatırımlar yaptıklarını ve bu bağlamda Şehir Tiyatrosu’nu da yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Başkan Seçer “Bu arkadaşlarımız Mersin’e renk kattılar, değer kattılar, önem kattılar. Sanatın her dalında gerçek olanı, olması gerekeni yapmak için, her şeylerini ortaya koydular. Mustafa Kemal’in izinden giden, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği bir birey olarak bana düşen; sanatın ve sanatçının değerini bilmek ve onlara destek olmak. Benim yaptığım sadece bu. Asıl başarı onların” dedi.  

Paylaş :
 
Etiketler :  şehirtiyatrosu, mersin, büyükşehir, yenisezon

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA