10 Mayıs 2024 Cuma



11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı   11:06   “TÜRKIYE SIYASI TARIHI 31 MART 2024’TEN SONRA ÇOK FARKLı BIR YOLA GIRDI”   11:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ITFAIYE KADROSU DAHA DA GÜÇLENDI   11:01   BAŞKAN BOLTAÇ, MUHTARLAR BULUŞMASı’NA KATıLDı   10:59   ENGELSIZ YAŞAM PARKı ÖZEL ÇOCUKLARA VE ANNELERINE ÇOK IYI GELIYOR   10:58   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLARıNA ÇIFTE OPERASYON   10:57   TOROSLAR ZABıTASıNıN “TARTı KONTROL NOKTASı” TAM NOT ALDı   10:56   MERSIN’DE YASADıŞı BAHIS OPERASYONU: 19 GÖZALTı   10:55   TERK EDILEN BEBEKLE ILGILI ADLIYEYE ÇıKARıLAN 5 AKRABASı SERBEST BıRAKıLDı    11:56   USİAD BAŞKANı NEVAF KıLıÇ, VIZE SORUNUNA DIKKAT ÇEKTI   11:55   BALıKÇıLAR ‘VATANDAŞ UYGUN FIYATA BALıK YESIN’ DIYEREK IHRACATA KıSıTLAMA ISTEDI   11:54   "NARENCIYE ÜRETIMINDE TÜRKIYE’DE 2. SıRADAYıZ"  
 
 
 
 
MERSİN’DE TİP 1 SMA HASTASI YAĞMUR DENİZ İÇİN STANT AÇILDI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kadın Üreticiler Yeni Yıl Etkinliği’nde CHP Mersin Kadın Kolları standını Tip 1 SMA hastası Yağmur Deniz için açtı. Stantta elde edilecek olan gelirin tamamı Yağmur Deniz’in tedavisinde kullanılacak.

 

Tarih : 23 Aralık 2020 Çarşamba 16:05

Mersin Özgecan Arslan Meydanı’nda düzenlenen Kadın Üreticiler Yeni Yıl Etkinliği’nde ‘Sevgi paylaştıkça çoğalır’ sloganından hareket eden Mersin Kadın Kolları açtıkları stantta 23-24 Aralık tarihlerinde elde edilen gelirin tamamını Yağmur Deniz Tok’un tedavisine bağışlayacak.   

STANT YAĞMUR’A NEFES OLMAK İÇİN AÇILDI

Tip 1 SMA hastalığının ilaç ve tedavisinin oldukça pahalı olması nedeniyle Yağmur’a nefes olmak için açılan ve kadın üreticilerin ürünlerinin sergilendiği stantta CHP Mersin il Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç küçük bağışların önemine dikkat çekti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla stant oluşturduklarını ifade eden Gülşah Yıldırım Genç, “Kadın kolları başkanları, ilçe kadın kolları başkanları, il ve ilçelerin yöneticileriyle birlikte ürettiğimiz ürünleri sergileyip satışından da alacağımız geliri projelendirelim istedik. Bu bir yardım projesi olmalıydı. Bu dönemde biliyorsunuz Tip 1 SMA hastası çocukların tedavisi inanılmaz zor, aileler perişan halde. Çünkü tedavi süreçleri, ilaçları çok pahalı ve tedavileri yurtdışında oluyor. Tabi ki bu bir sağlık problemi olduğu için toplumsal bir sorun. Buna Sağlık Bakanlığı’nın el atması gerekiyor. Yani hükümetin el atması gerekiyor.  Bizler şu süreçte küçük katkılar sağlamış ve kamuoyu oluşturmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı. Tip 1 SMA hastası ailelerin sesine kuvvetli bir ses olmak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülşah Yıldırım Genç, talep ve geri dönüşlerin iyi olduğunu söyleyerek “Bu standa 1 Lira bile gelse o Yağmur Deniz kızımızın tedavisinde kullanılacak” dedi.

YAĞMUR DENİZ’İN 6 BUÇUK AYI KALDI

Yağmur Deniz’in babası Mehmet Tok, 17 aylık kızının tedavisi için gerekli olan ilacın çok pahalı olduğunu söyleyerek Mersinlilerden kendilerine destekte bulunmalarını istedi. Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan ve kızları Tip 1 SMA hastası olan Yağmur Deniz ile ilgili başlatılan bağış kampanyasında herkesi büyük küçük demeden destek olmaya çağıran Baba Mehmet Tok kızlarının yaşama tutunmak için 6,5 ayı kaldığını söyledi. Baba Tok, tedavide kullanılan zolgensma adlı ilacın yurtdışında bulunduğunu ve tedavinin çok pahalı olduğunu ifade ederek “İlacı almak için 6,5 ayımız kaldı. Bunun için bir kampanya başlattık. Şuana kadar 25 bin Lira toplandı. Bağışta bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Mersin’in 3 milyon nüfusu var. 700 bin kişi 30 TL bağış yaparsa kızımızın tedavisi için gerekli ücret toplanabilir. Çok büyük bağışlara da gerek yok. Yapılan her bağış Yağmur’a nefes olacak. Bir baba olarak kızımı kaybetmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

“SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ”

“Damlaya damlaya göl olur ama sesimizi duyuramıyoruz” diyen Baba Tok, “ Aslında ilaç Türkiye’ye gelebilir, Meclis’ten geçerse 700 bin dolara gelebiliyor ve Türkiye’de uygulanabiliyor. Ama Amerika’da olduğu için ilaç masrafı ve 6 ay kalma süresi gibi şeyler hesaplandığı zaman 2.4 milyon dolara tekabül ediyor. Çok büyük bir meblağ. Ama büyük meblağ deyip de benim 5 10 Liramla bir şey olmaz dedikleri zaman olmuyor. 13 tane çocuğumuz yurtdışına tedavi olmaya gitti. Hepsi yapılan 5,10 TL yardımlarla gitti. Pandemi döneminde kimse kafeteryalara gitmiyor. İnsanlar bir kahve parasını Yağmur’a bağışlasalar Yağmur’un hayatı kurtulacak. 2 kardeşiyle beraber parka gidip oynayabilecek, makinelerden kurtulabilecek. Şimdi solunum destek cihazına bağlı. 6 buçuk ay süremiz var diyoruz ama bu hastalıkta çocukların sağlık durumu her an değişebiliyor. Yağmur’u yoğun bakıma kaldırdık orada şuan tedavi görüyor” dedi. İlacın erken alınmasıyla orantılı olarak iyileşme oranının da arttığına dikkat çeken Baba Tok, insanları Yağmur Deniz’e nefes olmaya çağırarak destekte bulunmak isteyenlerin sosyal paylaşım platformu olan instagram’dan yagmurdeniz_smatip1 olarak arattıklarında hastalıkla ilgili tüm belgelere ve aileye ulaşarak bağış yapabileceklerini söyledi.

“KIZIMIN KAHRAMANI OLSUNLAR”

Anne Serap Tok ise yaşadıklarının çok zorlu bir süreç olduğunu vurgulayarak “Kızımın yaşamasını istiyorum. Kızım zorlu bir süreçten geçiyor. Kızımı kaybetme derecesine bile geldik. Kardeşleri de Yağmur’un durumuna çok üzülüyor. İnşallah Mersin kızımızın sesini duyacak, kızıma nefes olacak” dedi. 2 yıldır hastane hastane dolaştıklarını söyleyen anne Serap Tok şu şekilde konuştu; “Kızım şuan yoğun bakımda. Pandemi dolayısıyla kızımın yanında da olamıyorum, yoğun bakımda kaldığı için göremiyorum. Bazen kızımın kıyafetlerini kokluyorum. Yoğun bakıma yatmadan önce giydirdiğim kıyafetleri kokluyorum. Odasına giremiyorum. Girdiğim zaman nefes alamıyorum. Kimse evladıyla sınanmasın. İnsanlar kızıma nefes olsunlar, kızıma yardım etsinler. Yağmur Deniz’in kahramanı olsunlar.”

Paylaş :
 
Etiketler :  sma, hasta, yağmurdeniz, seraptok, mehmet, tok, chp, gülşahyıldırımgenç,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA