1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
İSTİKLAL CADDESİ KAPANIYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en eski ticaret merkezi olarak bilinen İstiklal Caddesi’ni yeniliyor. 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olan çalışmalarda; engelli, yaşlı, çocuk tüm grupların erişebileceği yaya, taşıt, bisiklet trafiği düzenlenecek ve kent merkezi Akdeniz iklimine uygun, açık bir alışveriş merkezi konseptine kavuşturulacak. 

 

Tarih : 22 Eylül 2022 Perşembe 10:30

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, çalışmanın başlayacağı 26 Eylül tarihinden Aralık ayının ortasına kadar Tren Garı ile Hastane Caddesi kavşağı arasındaki yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılacağı ve bu kısımdaki çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, Aralık ayının ortasından Şubat ayının ortasına kadar da Hastane Caddesi kavşağı ile Özgür Çocuk Parkı kavşağı arası yol çift yönlü olarak trafiğe kapatılacağı aktarıldı.

ÇALIŞMA 26 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin kente nefes aldıracak projelerinden birisi olan İstiklal Caddesi Kentsel Tasarım Projesi için çalışmalar başlıyor.

Kent merkezinin çağdaş, yeşil dostu ve vatandaşların yaşamını kolaylaştıran ekipmanlar ile destekleneceği proje sonunda, caddenin açık alışveriş merkezi olması hedefleniyor. 


Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Yapım, Bakım ve Onarım Şube Müdürü Yusuf Aydın, projenin Tren Garı-Özgür Çocuk Parkı arasının yenilenme işinin projelendirildiğini ve yapım çalışmalarının 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacağını söyledi. 

“İSTİKLAL CADDESİ, AKDENİZ İKLİMİNE UYGUN, AÇIK BİR ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLACAK”

Aydın, projenin engelli, yaşlı, çocuk tüm grupların erişebileceği; yaya, taşıt, bisiklet trafiğinin düzenlendiği, kent merkezinin Akdeniz iklimine uygun açık bir alışveriş merkezi konseptinde tasarlandığını belirterek, “Proje kapsamında kent genelinde yaygın olan bisiklet yolu ile entegre edilecek şekilde bisiklet yolu yapılacaktır.

Tüm kaldırımlar boyunca engelli taşları, hissedilir yüzeyler yapılacak. Yine tüm cadde boyunca dinlenme alanları ve park üniteleri yapılacak. Sokak girişlerine hareketli bariyer yapılacak ve gün içerisinde İstiklal Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu kontrol altında tutulacak. Ayrıca yaya trafiğini rahatlatmak için, Avrupa Birliği standarlarına uygun olacak şekilde, yol ile kaldırım arası kot farkı düşük tutulacak” ifadelerine yer verdi. 

Aydın, çalışmaların 2023 yılı Şubat ayı içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini de söyleyerek, “Projenin tamamlanması ile İstiklal Caddesi; yenilenmiş taşıt yolu, geniş kaldırımları, bisiklet yolu ve yaşam alanları ile modern bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  istiklal caddesi, kapanıyor, yeni proje, foto,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA