Büyükşehir Belediyesi, ürettiği insan odaklı projelerle farklı kesimlere dokunmaya devam ediyor. 34 yaşındaki 2 çocuk babası Musa Yelli de, pandemi nedeni ile yaşadığı işsizlikten, Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile kurtulan vatandaşlardan.
Tarsus’ta yıllardır çalıştığı manifaturacıdan, pandemi nedeni ile ayrılmak zorunda kalan Musa Yelli, yaklaşık 1 yıl süren işsizliğin ardından, eşini ve çocuklarını Tarsus’ta bırakarak, baba ocağı olan Alanyalı Mahallesi’ne dönüş yaptı. ‘Ne yapacağım’ diye kara kara düşünerek günlerini tarlalarda, ormanda yevmiye ile çalışarak geçiren Yelli’nin şansı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üreticileri desteklemek amacıyla başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile gülmeye başladı.
“BU PROJE GELDİKTEN SONRA KENDİ İŞİM OLDU”
Mahalle muhtarından aldığı bilgi ışığında projeye başvurduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini almaya hak kazandığını söyleyen Yelli, “Buraya geldiğimde ‘Ne yapacağım’ diye düşünüyordum. Tarlaya, orman işine gidiyordum. Fakat sonu yoktu. Bu proje geldikten sonra kendi işim oldu. Daha da iyi olacak inşallah” dedi.
Proje kapsamında 25 koyun ve 4 ton yem desteği aldığını aktaran Musa Yelli, “İlk yıl 9 doğum oldu, 5’ini belediyeye geri verdim. Bu yıl 18 doğum oldu, onun da bir kısmını önümüzdeki yıl vereceğim. 200’e kadar çoğaltmayı düşünüyorum. Kurbanlık satışımız olacak. Dişi hayvan satışımız, et, süt, peynir satışımız olacak” ifadelerine yer verdi.
“KENDİ İMKÂNLARIM İLE BÖYLE BİR İŞE GİRİŞEMEZDİM”
Yelli, kendi imkânları ile böyle bir işe girişemeyeceğinin altını çizerek, “Güzel bir proje. 25 hayvan verdiler. Parça parça geri alacaklar, hiçbir zorluğu yok. Maddi bir sıkıntısı yok. Parayla almak istesek 25-30 bin lira öderdik, ama hiç para vermeden hayvan sahibi olduk. ‘Yapabilir miyim yapamaz mıyım? Geri Tarsus’a dönmem gerekir mi?’ diye düşünüyordum. Buraya gelirken evimi getirmemiştim. Hayvanlar verildikten sonra buraya ev yaptırdık. Ondan sonra tam kesin dönüşümüzü yaptık. Daha da iyi olacak. Geleceğe artık güvenle bakıyorum” diye konuştu.
“DEĞİL 25 KOYUN, 1 KOYUN ALACAK DURUMUMUZ YOKTU”
Eşine, koyunların yetiştirilmesinde destek olduğunu söyleyen Sultan Yelli ise duygularını, “Eşim sigortalı işte çalışıyordu. Çalıştığı yerde sıkıntılar oldu, pandemi girdi, ondan sonra buraya yerleşme kararı aldık. Her şey bir anda oldu. Küçükbaş hayvan desteği aldık. Normalde biz kendi imkanlarımızla değil 25 koyun, 1 koyun bile alamazdık. Çünkü hiç durumumuz yoktu. Eşim 1 sene çalışmadı. Ondan dolayı buraya yerleştik zaten. Vahap Seçer beye teşekkür ederim” dedi.