11 Haziran 2024 Salı



15:56   HATAY’DA KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE KAZANDıRDıLAR   10:41   GÜBRE KAPLAMA VE KATKı MADDELERINDE YERLI ÜRÜN ARAYıŞı   10:39   BÜYÜKŞEHIR’IN PLAJLARı YAZ SEZONUNA HAZıR   10:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘KADıN ÇALıŞTAYı’ GERÇEKLEŞTI   10:36   MERSIN’DE FILISTIN’E DESTEK, İSRAIL’E TEPKI YÜRÜYÜŞÜ   10:35   “SUYUN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ”   10:33   “KAYYUM ANTIDEMOKRATIK BIR UYGULAMADıR”   10:32   UNESCO’NUN KALıCı LISTESINE ADAY KıZKALESI, MÜZIK VE TANTUNIYLE BULUŞTU   10:31   ZABıTA EKIPLERI, ÇALıŞMALARıNA ARALıKSıZ DEVAM EDIYOR   10:30   MERSIN’DE YASADıŞı BAHIS OPERASYONU: 11 GÖZALTı   10:23   “MAYıS’TA 181 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   10:22   DENIZLERI TEMIZ TUTMANıN ÖNEMI ANLATıLDı   10:20   ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   10:19   EMEKLI EVI ÜYELERI BÜYÜKŞEHIR ILE AKTIF KALıYOR   10:18   MERSIN’DE BELEDIYEDEN VATANDAŞLARA SU TÜKETIMI UYARıSı   10:17   TAKLA ATAN OTOMOBILIN SÜRÜCÜSÜ HAYATıNı KAYBETTI   15:42   ANNE KEDI, YAVRULARıNı KORUMA IÇGÜDÜSÜYLE ITFAIYECININ ELINI TıRMALADı   13:53   MERSIN’DE DEFINE ARAMAK IÇIN KAÇAK KAZı YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   12:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 TUTUKLAMA   12:12   AKDENIZ’DE KURBAN KESIM VE SATıŞ YERLERI HAZıR  
 
 
 
 
ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ
   

Mersin’de 2022-20223 adli yılı açılış töreni, Baro Başkanı Gazi Özdemir ve avukatların katılımı ile gerçekleştirdi.

 

Tarih : 1 Eylül 2022 Perşembe 11:21

Mersin'de 2022-2023 adlı yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Mersin Barosunca Cumhuriyet Alanında düzenlenen törene, Baro Başkanı Gazi Özdemir ile avukatlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Başkan Özdemir tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende konuşan Özdemir, yeni adli yılın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, "Bu yıl aramıza yaklaşık 20 bin yeni meslektaşımız daha katıldı. Her bir meslektaşımızın varlığıyla savunmaya değer kattığını biliyoruz. Ancak 170 bine ulaşan avukat sayısının, emeğimizin kıymetinin bilinmediği bir ortam oluşturduğunu da görüyoruz. Bugün açtığımız adli yılı kapatırken sayımız 200 bine dayanmış olacak. Hukuk fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz. Avukat sayısı artarken, iş alanları daraltılmakta ve mesleki faaliyetlerin önüne sürekli engeller çıkarılmaktadır. Mesleki faaliyet alanlarımızın korunduğu, genişletildiği ve güçlendirildiği bir adli yıl istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özdemir, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, hak ve özgürlüklerin yaşama geçtiği, herkes için adil bir adli yıl olmasını temenni ederek, "Biz Mersin Barosu yönetimi olarak görev yaptığımız süre içerisinde öncelikle her vatandaşımız için adaletin sağlanmasında, bağımsız ve tarafsız yargının uygulanmasında ve tabi ki meslektaşımızın ve mesleğimizin onurunu korumak, maddi ve manevi refahını sağlamak için bugüne kadar var gücümüzle çalıştık.  Görev aldığımız bu bir yıllık süre içerisinde avukatlık mesleğinin onurunun korunması için yetkili merciler ile gerek diyalog kurmak suretiyle gerekse de anayasal demokratik haklardan kaynaklanan eylemsel tavırlarımız ile avukatların ve Mersin Barosunun gücünü açıkça ortaya koyduk. Dün olduğu gibi yeni adli yılda da hiçbir otoriteden çekinmeden, meslek onuru ile haklarımızı korumak ve haklı taleplerimizin gerçekleşmesini sağlamak adına tüm barolarımız ve meslektaşlarımız ile ortaklaşarak anayasal demokratik eylem kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla ve kararlılıkla duyururuz" sözlerini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  adliye, açılış, yeniyıl, avukat, baro, mersinhaber

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA