4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
HAYALLERİNDEKİ LİSELERİ KAZANDILAR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta yer alan kurs merkezlerinde eğitim gören 9 öğrenci, hayallerini süsleyen Fen Liselerini kazandı.

 

Tarih : 29 Temmuz 2022 Cuma 11:12

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus’ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri’nin imkânlarından faydalanan 9 öğrenci, hayalleri olan Fen Liseleri’ne girmeye hak kazandılar.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için özellikle dezavantajlı bölgelerde açtığı Kurs Merkezleri’nde başarı hikâyeleri yazılmaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde Tarsus’ta faaliyet gösteren Yenice, Eski Ömerli ve Mithatpaşa LGS Kurs Merkezleri’nin imkânlarından faydalanan 9 öğrenci, geçtiğimiz günlerde açıklanan sınav sonuçlarının ardından hayalleri olan Fen Liseleri’ne girmeye hak kazandılar. Birçok öğrenci de nitelikli Anadolu Liseleri’ne yerleşme şansı buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi LGS Kurs Merkezleri’nden faydalanarak istedikleri liselere girmeye hak kazanan öğrenciler, büyük mutluluk yaşıyorlar.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BAŞARIMIZI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mithatpaşa LGS Kurs merkezi Sorumlusu Aycan Uçar, geride kalan eğitim-öğretim dönemini başarılı bir şekilde geçirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Tarsus’ta ilk olarak açtığımız LGS kurs merkezimiz Mithatpaşa Mahallesi’nde. Mithatpaşa Mahallesi bu yıl, 110 sekizinci sınıf öğrencimize hizmet verdi. Bu öğrencilerimizden 6’sı Fen Lisesi, 10’u nitelikli Anadolu Lisesi’ni kazandı. Bunun yanı sıra ikinci olarak açtığımız Eski Ömerli Mahallesi’ndeki LGS kurs merkezimizde de 45 öğrencimizden 2’sini Fen Lisesi’ne, 1’ini de Sosyal Bilimler Lisesi’ne gönderdik. İlk senemizde yaşadığımız bu başarının mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki senelerde de bu başarımızı katlayarak arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“VERİLEN EMEĞİN KARŞILIĞINI ALMAK GÜZEL”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi Rehber Öğretmenlerinden Yaren Kırat, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in eğitime verdiği önem ve açtığı Kurs Merkezleri sayesinde öğrencilerimize verdiğimiz emek. başarıyla sonuçlandı. Rehberlik sunumları, motivasyon etkinlikleri, etüt çalışmaları, bireysel görüşmeler ve son olarak tercih danışmanlığı hizmetimiz ile öğrencilerimizin hep yanındaydık” dedi.

Arzu ettiği Fen Lisesi’nde okuyacağı için sevinçli olduğunu belirten öğrencilerden Eray Kırılmaz, “Bu süreçte bütün hocalarıma teşekkür ederim. Bize çok bize yardım ettiler, emek verdiler. Bize davranışları ve ders anlatımları gerçekten çok iyiydi. Psikolojik açıdan çok zor bir süreçti, ama emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Öğrencilerden Tuana Sarıkaya ise, “Bu kurumda eğitimde fırsat eşitliği için Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederim. Birçok yönden hocalarımız çok ilgiliydi. Her şey için hocalarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Fahrettin Paşa Mahallesi’nde oturan ve Büyükşehir Belediyesi Eski Ömerli LGS Kurs Merkezi’nde eğitim gören Rabia Polat, “Özellikle 7’den 8’e geçenlere tavsiye ediyorum. Ben faydasını gördüm. Şu an hayalimdeki okula gideceğim” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  lise, mersin, fenlisesi, kursmerkezi, öğrenci

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA