13 Mayıs 2024 Pazartesi



16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı  
 
 
 
 
MERSİN’DE MAHALLE MUTFAKLARININ SAYISI 7’YE ULAŞTI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği ‘mahalle mutfakları’nın sayısı Tarsus’ta 3 noktada daha vatandaşların hizmetine sunulmasıyla 1’i sabit 6’sı mobil olmak 7’e ulaştı.

 

Tarih : 17 Aralık 2020 Perşembe 13:20

İlk etapta Mersin merkezde başlatılan ve salgın nedeniyle ekonomik zorlukları artan yurttaşların ucuz ve besleyici yemeklerle rahat bir nefes almasını sağlayan proje, ilçelerde de hayata geçiriliyor. Bundan böyle  Tarsuslu vatandaşlar da Tarsus’ta  hafta içi her gün, üç ayrı noktada 16.30-18.30 saatleri arasında  3 TL’ye 3 çeşit yemek hizmetine ulaşabilecek. Mersin’in diğer ilçelerinde de vatandaşlara ucuz ve leziz yemeklerin ulaşması için çalışmalar sürdürülüyor.

3 TL’YE 3 ÇEŞİT YEMEK YURTDAŞA ULAŞMAYA BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Tarsus’ta Bağlar ve Gaziler mahallelerinin sınırı olan Kaleburcu Caddesi üzeri, merkezde Fatih Mahallesi, Reşadiye Mahallesi ve çevre mahalleler açısından ulaşım kolaylığı olan Öğretmenevi önü ve D-400 karayolu güney kısmında kalan mahalleleri kapsayacak şekilde Girne Mahallesi girişi Yeşilkahve yakınında Büyükşehir personeli, 3 TL’ye 3 çeşit yemeği yurttaşlara ulaştırmaya başladı.

Dar gelirli vatandaşların kaliteli yemeklere ucuz şekilde ulaşabilmeleri için Tarsus’ta 3 nokta belirlediklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç vatandaşların yoğun ilgisinin olduğunu söyledi.

Boltaç bu durumun Tarsus’ta sabit ve gezici mutfaklara olan ihtiyacı ortaya çıkardığını ifade ederek “Yağmurlu havada dahi yarım saat gibi kısa bir zaman içerisinde yemeklerin büyük bölümünün tüketilmesi, ilgiyi net bir şekilde gösteriyor. Ben bu noktada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

“DAĞITIM NOKTALARINI ARTTIRACAĞIZ”

Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Engin Yıldırım ise projenin Mersin merkezde çok ilgi gördüğüne vurgu yaparak  Tarsus’ta ihtiyaç duyulan merkezi noktaları tespit ettiklerini ve buna göre dağıtıma başladıklarını söyledi. İlk gün havanın yağışlı olmasına rağmen yoğun ilgi ve olumlu geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekleyen Yıldırım, dağıtım noktalarının daha da arttırılacağını da ifade etti.

Mahalle Mutfaklarında pişirilen yemek listeleri  aylık olarak Büyükşehir Belediyesi’nin  web sayfası www.mersin.bel.tr’nin duyurular kısmında yayınlanıyor.

 

                                        

Paylaş :
 
Etiketler :  büyükşehir, mahalle, mutfak, 3çeşit, 3tl,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA