10 Mayıs 2024 Cuma



11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   10:58   EHLIYET SıNAVıNDA ÖZEL DÜZENEKLE KOPYA ÇEKTIREN 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:54   BAŞKAN YıLDıZ’DAN, ŞEHIT ANNESI RABIA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZIYARETI   10:50   CARETTALAR YARı FINAL’IN ILK MAÇıNı KAZANDı   11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı   11:06   “TÜRKIYE SIYASI TARIHI 31 MART 2024’TEN SONRA ÇOK FARKLı BIR YOLA GIRDI”   11:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ITFAIYE KADROSU DAHA DA GÜÇLENDI   11:01   BAŞKAN BOLTAÇ, MUHTARLAR BULUŞMASı’NA KATıLDı   10:59   ENGELSIZ YAŞAM PARKı ÖZEL ÇOCUKLARA VE ANNELERINE ÇOK IYI GELIYOR   10:58   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLARıNA ÇIFTE OPERASYON  
 
 
 
 
ALINAN TEDBİRLER MERSİN’DE UYGULANACAK
   

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük başkanlığında, İçişleri Bakanlığının “Covid-19 Ek Önlemler” konulu Genelgesinin uygulanmasına yönelik ayrıntıları görüşmek ve bu doğrultuda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı.

 

Tarih : 16 Aralık 2020 Çarşamba 22:01

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yeni bir karar alınana kadar hafta sonu sokağa çıkma yasağı hayata geçirilmişti. Covid-19 salgınıyla mücadelede gelinen aşamanın değerlendirilmesi sonucunda alınan ek kararlar İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda kabul edilirken alınacak tedbirler Mersin genelinde de uygulanacak.

Alınan tedbirlere göre 31 Aralık 2020 ve 4 Ocak 2021 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı tezgâhları Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verebilecek. Dışarı çıkma zorunluluğunun azaltılması açısından önemli bir role sahip olan online satış firmaları  ve lokanta, restoran, pastane, tatlıcı gibi işyerleri insanların talepleri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonlarında 10.00-24.00 saatleri arasında dağıtım ve servis yapabilecek.

 

AVUKATLAR VE NOTERLER İSTİSNA KAPSAMINDA

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde zorunlu duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar ve yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla istisna kapsamına alınacak. Ayrıca avukatların yargısal görevlerini icrası kapsamında özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilecek.

Ayrıca tedbirlerde şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma ve klima sistemlerine UV filtre takılması, bakımlarının düzenli ve sık yapılmasının sağlanması, havalandırma sistemleri olmayan tesislerde uygun sayıda ve güçte mobil HEPA filtreler kullanılması ,bakımların düzenli olarak yapılması ve filtrelerin sık sık değiştirilmesi kuralları da var.

Belirtilen kararlar doğrultusunda hareket edilmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması için alınan kararlara uymayanlarla ilgili adli işlem başlatılabilecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  il, umumi, hıfzıssıhha, kurulu, yasaklar, korona, covid,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA