21 Eylül 2024 Cumartesi



15:00   MİLLETVEKİLİ AKIN: “MERSİNLİLERİ, ‘EKMEK VE ADALET’TE BULUŞMAYA DAVET EDİYORUZ”   09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR   15:54   EV KİRALARI UÇUYOR   13:11   BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR  
 
 
 
 
TOROSLAR TÜM KRİTERLERİ YERİNE GETİREREK ‘SIFIR ATIK BELGESİ’Nİ ALDI
   

Toroslar Belediyesi tüm kriterlere uyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nce ’sıfır atık belgesi’ni aldı.

 

Tarih : 16 Aralık 2020 Çarşamba 15:21

Mersin Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, atık oluşumunun azaltılmasının yanında atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması için başlatılan çalışmalar, başarılı bir şekilde yürütülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğine uygun olarak hizmet binalarına 'Sıfır atık yönetim sistemini' kuran belediye, Yunus Emre Kültür Merkezinin ardından belediyenin ana hizmet binası için de 'sıfır atık belgesi' almaya hak kazandı.

Proje kapsamında belediye personeline eğitim verilerek, hizmet binalarındaki çöp kovalarını kaldıran belediye, çöp kovalarının yerine ambalaj atıkları (cam, kağıt, plastik, metal), organik ve diğer atıklar için toplama kutuları yerleştirdi. Tüm kriterleri yerine getirdikten sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuru yapan belediye, değerlendirme sonucunda ikinci sıfır atık belgesini de almayı başardı.

Park ve Bahçeler ve Makine İkmal Müdürlüğü binalarının da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

"Temiz ve sağlıklı bir gelecek için çalışıyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, doğaya ve çevreye duyarlı bir anlayışla çalıştıklarını ve bu kapsamda projeler geliştirdiklerini söyledi. Yılmaz, "Sağlıklı bir gelecek için ilçemizde ve kurumumuzda geri dönüşüm konusuna önem veriyoruz. Yeni nesle temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak amacıyla çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdürüyoruz. Sıfır atık projesi kapsamında belediyemizdeki çöp kovalarını kaldırarak bunların yerine geri dönüşüm kutularını yerleştirdik. Çalışmalarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve ikinci sıfır atık belgemizi almayı hak ettik."

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar, sıfır, atık, çöp, yunusemre,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA