4 Mayıs 2024 Cumartesi



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
VATANDAŞLARA İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ
   

Mersin Akdeniz Belediyesi, Kiremithane Mahallesi sakinlerine, uzmanlar eşliğinde ilk yardım eğitimi verildi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 11:41

Akdeniz Belediyesi, Kiremithane Mahallesi sakinlerine, profesyonel sağlık uzmanları eşliğinde acil durumlarda yapılabilecek ilk yardım eğitimi verdi.

Mersin Akdeniz Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı mahalle kültür ve sanat evlerinde, kursiyerlere bir yandan farklı alanlarda mesleki ve beceri eğitimleri verilirken, bir yandan da çeşitli konularda farkındalık oluşturan eğitimler veriliyor. Bu çerçevede, Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evinde, Türk Kızılay Mersin Toplum Merkezi Projesi dâhilinde sağlık uzmanlarınca Kiremithane Mahallesi sakinlerine ilk yardım eğitimi verildi, kaza veya acil durumda yapılabilecek müdahaleler anlatıldı.

İLK YARDIMDA AMAÇ, KAZAZEDENİN DURUMUNUN KÖTÜLEŞMESİNİ ÖNLEMEK

“İlk yardım hayat kurtarır” sloganıyla gerçekleşen eğitimlerde, herhangi bir kaza veya acil bir durumda, profesyonel sağlık görevlileri gelinceye veya kazazede hastaneye ulaştırılıncaya dek eldeki imkânlarla yapılabilecek müdahaleler aktarıldı. Uzmanlar, ilk yardımın amacının, sağlık ekipleri gelinceye kadar kazazedenin durumunun daha kötüye gitmesini engellemek ve zarar verici bir müdahalede bulunmamak olduğunun altını çizdi.

ÖNCE 112’YE HABER VERİLMELİ, ARDINDAN MÜDAHALE EDİLMELİ

Hayati fonksiyonları duran bir kazazedenin hayata döndürülmesi açısından önem taşıyan suni solunum ve kalp masajının, sadece ilk yardım sertifikası bulunan kişilerce uygulanabilir olduğunu da hatırlatan uzmanlar, bir kaza ile karşılaşıldığında önce olay yerinde güvenliğin sağlanması, hemen 112’ye haber verilmesi ve doğru müdahale konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  akdeniz, ilkyardım, mersin, eğitim, mahalle

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA