18 Eylül 2025 Perşembe



19:50   MAHKEME KARARıYLA SOKAKTA KALACAKLAR!   19:38   YAŞLı KADıNı SINIR KRIZINE SOKAN YANGıN   18:25   978 MILYON LIRALıK DEV YELKENLI SUYA INDIRILDI   17:28   MERSIN’DE FıRTıNA UYARıSı; RÜZGARıN HıZı 90 KM’YE ULAŞACAK!   17:07   BALıK PAZARı ESNAFı ÇÖZÜM BEKLIYOR   17:06   MERSIN’DE ULAŞıM MASAYA YATıRıLDı   16:53   SILIFKE, MARAŞ’ı YEDI BITIRDI: 7-1   16:24   TMO ÇEKIRDEKSIZ KURU ÜZÜM ALıM FIYATıNı AÇıKLADı   15:31   TAZELENME ÜNIVERSITESI’NDE YENI DÖNEM KAYıTLARı TAMAMLANDı   14:44   MERSINLI KADıNLAR ‘MAHSA AMINI’YI ANDı   14:02   MERSIN’DE 324 KM SAHIL VAR, NEDEN 5 YıLDıZLı OTEL YOK?   13:32   KAÇAN ÇOCUKLARı TAKIP EDIP VURMUŞLAR!   12:49   ÇOCUĞUNU ÖLDÜREN ANNE TUTUKLANDı   12:37   TEZGAHLAR DOLDU, FIYATLAR DÜŞTÜ   12:25   MERSIN’DE SPORLA DOLU BIR HAFTA BAŞLADı!   12:21   ENFLASYON MASALıYLA GERÇEKLER GIZLENEMEZ   12:09   MERSIN’DE SAHADA, YOLDA VICDANDA KAZANDıLAR!   12:01   MERSIN’DE TERS YÖN DEHŞETI   11:04   MERSIN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞIŞIMI   10:56   HATAY’A, ‘MERSIN’ YARAMıYOR: 2-3  
 
 
 
 
TARIM İŞÇİLERİNE HİJYEN KOLİLERİ VERİLDİ
   

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, mevsimlik tarım işçilerine 5 bin adet hijyen kolisi dağıtıldı.

 

Tarih : 19 Haziran 2022 Pazar 13:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) işbirliğiyle mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgelere 5 bin hijyen kolisi dağıtıldı.

Silifke’den Tarsus’a uzanan tarlalarda mevsimlik olarak tarım işinde çalışan yerel halka ve kentimizde geçici koruma statüsünde bulunanlara dağıtılan hijyen kolileri önemli bir ihtiyacı karşıladı. Aileleriyle birlikte çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçileri, hijyen kolilerinde yer alan havlu, ped, tıraş köpüğü, diş fırçası ve deterjan gibi çok sayıda malzeme desteğinden yararlanmanın mutluluğunu yaşadı.

Hijyen kolileriyle ilgili bilgi veren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin uyum masasında görevli Çağan Coşkuner,  "Daha önceden aslında haritalandırmasını yaptığımız Mersin ili genelinde Silifke, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin yoğun olduğu alanlarda hijyen kolilerimizi dağıtıyoruz. Hijyen kolimizin içeriğinde havlu, hijyenik ped, ıslak mendil, sabun, şampuan ve deterjan gibi ürünler yer alıyor. 5 kişilik bir ailenin temizlik ihtiyaçlarını görebileceği şekilde tasarlandı” diye konuştu.

Dağıtım yapılan noktalardan birisi Tarsus ilçesine bağlı Kargılı Mahallesi oldu. Mevsimlik tarım işçilerinden Ali Taş, “Hijyen malzemesini kendi imkanlarımızla marketten, buraya gelen seyyar satıcılardan sağlıyoruz. Çoluk çocuk çok zaten, nüfus çok. Teşekkür ediyoruz. Paketin içinde deterjan, ıslak mendil, sabun, diş fırçası ve macunu gibi şeyler varmış, hanım söyledi. Belediye yardımını yapıyor sağ olsun, sürekli çadırlara geliyor. Belediyeden başka kimseyi de görmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  hijyenkolisi, mersin, mevsimlikişçi, tarım, kent

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA