10 Mayıs 2024 Cuma



11:11   TÜRKIYE’NIN NISAN AYı YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 211,5 MILYON DOLAR   11:10   MERSIN’DE TURFANDA KIRAZ HASADı BAŞLADı   11:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN VERGI ÖDEMESI HATıRLATMASı   11:07   ’TÜRKIYE-KATAR GAZZE İYILIK GEMISI’ MERSIN’DEN UĞURLANDı   11:06   “TÜRKIYE SIYASI TARIHI 31 MART 2024’TEN SONRA ÇOK FARKLı BIR YOLA GIRDI”   11:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ITFAIYE KADROSU DAHA DA GÜÇLENDI   11:01   BAŞKAN BOLTAÇ, MUHTARLAR BULUŞMASı’NA KATıLDı   10:59   ENGELSIZ YAŞAM PARKı ÖZEL ÇOCUKLARA VE ANNELERINE ÇOK IYI GELIYOR   10:58   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLARıNA ÇIFTE OPERASYON   10:57   TOROSLAR ZABıTASıNıN “TARTı KONTROL NOKTASı” TAM NOT ALDı   10:56   MERSIN’DE YASADıŞı BAHIS OPERASYONU: 19 GÖZALTı   10:55   TERK EDILEN BEBEKLE ILGILI ADLIYEYE ÇıKARıLAN 5 AKRABASı SERBEST BıRAKıLDı    11:56   USİAD BAŞKANı NEVAF KıLıÇ, VIZE SORUNUNA DIKKAT ÇEKTI   11:55   BALıKÇıLAR ‘VATANDAŞ UYGUN FIYATA BALıK YESIN’ DIYEREK IHRACATA KıSıTLAMA ISTEDI   11:54   "NARENCIYE ÜRETIMINDE TÜRKIYE’DE 2. SıRADAYıZ"   11:53    “BÜTÜN KESIMLERE DOKUNDUK”   11:52   HALK EKMEK GERÇEĞI AÇıKLANDı   11:50   YATıRıMCıLAR VE PROJELER "AR-GE PROJE PAZARı 2024" ETKINLIĞINDE BULUŞTU   11:49   KARAMANCıLAR KONAĞı MERSIN KÜLTÜRÜ’NÜ YAŞATACAK   11:48   HALKKENT MERCEK ILE PROFESYONEL KUAFÖRLER YETIŞIYOR  
 
 
 
 
PANDEMİ EN ÇOK ÇOCUKLARI VE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARI ETKİLEDİ
   

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, bu haftada Mersin sokaklarını ve parklarını sessizliğe bürüdü.

 

Tarih : 13 Aralık 2020 Pazar 16:22

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağında Mersin'de cadde ve sokaklar yine sessizliğe büründü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Türkiye'de yıl sonuna kadar hafta sonları 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edileceğini açıklamasının ardından ilki geçen hafta uygulanan kısıtlama, bu hafta da devam etti. Cuma gecesi saat 21.00 itibarıyla başlayan yasakla birlikte tüm kentlerde üst düzey önlemler alındı. Mersin'de de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Kentin en işlek caddeleri ve sokakları tamamen boşalırken, sadece çalışma zorunluluğu olanlar ve genelge ile izin verilenler dışarıya çıkabildi. Güvenlik güçleri kentin belirli noktalarında uygulama noktaları oluştururken, trafikteki az sayıdaki araç tek tek durdurularak kontrol edildi. Sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar kontrollerden sonra yoluna devam ederken, izni olmayan vatandaşlara adli ve idari işlem yapıldı.

Mersinlilerin özellikle tercih ettiği, Adnan Menderes Bulvarında yer alan Kültür Park, hafta içi kalabalık olurken, sokağa çıkma kısıtlaması ile buralarda boş kaldı.

Pandeminin en çok etkilediği çocukların, parklardaki oyun grupları, eski günlerdeki gibi canlanmayı beklerken, buraların da sessiz ve boş kalması, korona virüsün ne kadar büyük etki yarattığını bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan, pandeminin en çok etkilediği diğer 65 yaş üstü vatandaşların, güzel havalarda tercih ettiği sahil bandı da sessizliği ile dikkat çekti.

Paylaş :
 
Etiketler :  sokak, pandemi, yasak, korona

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA