5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
MÜFİDE İLHAN’IN KIZLARINI AĞIRLADI
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Müfide İlhan’ın kızlarını ağırladı.

 

Tarih : 10 Mart 2022 Perşembe 10:58

Başkan Seçer, 1950’de Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe geçen ve iki yıl Mersin Belediye Başkanlığı yapan Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ile Ayla İlhan Börekçi’yi ağırladı.

Başkan Seçer, 1950-1951 yılları arasında Mersin Belediye Başkanlığı görevini yürüten Türkiye’nin ilk kadın il belediye başkanı Müfide İlhan’ın kızlarını Taş Bina’da ağırlayarak, “Bizler dönemsel olarak görevimizi yapan birer nöbetçiyiz” diye konuştu.

“O DÖNEMDEN BU DÖNEME MERSİN FARKLI BİR HÜVİYETE BÜRÜNDÜ”

Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ile Ayla İlhan Börekçi ve eşi İrfan Börekçi’ye ziyarette aile dostları Selami Gedik de eşlik etti. Başkan Seçer, kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bir dönem annenizin oturduğu koltukta şimdi ben oturuyorum. Sizleri burada görmek gerçekten benim için çok farklı bir duygu oldu” ifadelerine yer verdi.

Müfide İlhan’ın ismini farklı vesilelerle zaman zaman andıklarını belirten Seçer, şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de Türkiye’nin ilk il belediye başkanı olarak andık. Allah gani gani rahmet eylesin. Nur içerisinde yatsın. Tabi o dönemden bu döneme Mersin farklı bir hüviyete büründü. 1950’li yıllardan bugüne 70 yıl gibi bir süreç. Zaten Mersin göçlerle büyümüş bir kent olduğu için özellikle 80’li, 90’lı yıllarda yoğun göç sonucunda çok hızlı bir nüfus artışı ve kentte büyüme oldu. Bunun yanında liman, diğer özellikleriyle de ekonomi büyüyor. Şimdi böyle bir kent haline geldi. Bir 70 yıl sonra belki benim 2 çocuğum oturacak sizlerin yerinde, burada başka bir belediye başkanı oturacak. O zaman da Mersin’in durumu çok daha farklı boyutlarda olacak.”

Simla İlhan da annesinin kadına ve eğitime çok önem verdiğini vurgulayarak, Başkan Seçer’e “Kolay bir devir değil şimdi sizin devriniz” sözlerine yer verdi.

Başkan Seçer ise “Burası kimseye baki değil. Bizler de şimdi dönemsel olarak görevimizi yapan birer nöbetçiyiz. Zamanı geldiğinde bu hizmet bayrağını devredeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  vahapseçer, müfideilhan, kızlar, mersin, belediye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA