28 Haziran 2025 Cumartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
TARSUS 100.YIL ETKİNLİK ALANI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus 100. Yıl etkinlik alanının açılışını gerçekleştirdi.

 

Tarih : 26 Aralık 2021 Pazar 11:49

Başkan Seçer, “Tarsus’un Kurtuluş Haftası kutlamaları” kapsamında hazırlanan Tarsus 100. yıl etkinlik alanının açılışını gerçekleştirdi.

3 gün devam edecek olan Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlik alanında ‘Milli Mücadele’, ‘Yüzyıl’ ve ‘Mersin’in Hafızası’ sergileri yer alırken, ünlü edebiyatçı, tarihçi, akademisyen ve yazarlar tarafından söyleşiler gerçekleştiriliyor. Ayrıca performanslar ve çeşitli deneyim alanları da etkinlik alanında Mersinlileri bekliyor. İlk gün Yakup Boncuk’un moderatörlüğünde Uğur Pişmanlık tarafından ‘Tarsus Basın Tarihi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ardından ‘Tarsus 100. yıl etkinlik alanının ve ‘100. Yıl Sergisi’nin açılışına geçildi. Açılışa, Başkan Seçer’in yanı sıra, CHP milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Tarsuslu katıldı. Tarsus’un işgalci güçlerden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutladıklarını söyleyen Başkan Seçer, “Bir asır. Bu topraklar çok önemli, çok kadim topraklar. Kültürü, geçmişi, tarihi muazzam. Bu toprakların değerini bilen bizler, bugünden yarına çocuklarımıza çok daha önemli, değerli, zengin miraslar bırakmak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bizi çalışmak kurtarır. Eğer onurla, şerefle yaşadığımız kentte başımız dik gezmek istiyorsak, şimdi yıl dönümünde anacağımız atalarımızın kemiklerini sızlatmak istemiyorsak çalışmalıyız, çalışmalıyız, ele güne rezil olmamalıyız, müstemleke olmamalıyız çünkü bizim kanımızın içerisinde dolaşan alyuvarlar ve akyuvarlarda bağımsızlık ruhu var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi” ifadelerine yer verdi.

 

“100 YIL SONRA BU HİSSİYATLA, BU DUYGU VE DÜŞÜNCELERLE DUYGULANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Tarsus’un geçmişten günümüze çok önemli bir yer olduğu ifade eden Seçer, Anadolu’da işgalin bu bölgede başladığını söyledi. Seçer, "Kuzeyinde Pozantı, doğusunda Adana, batısında Mersin olan çok merkezi bir yerdi. Onun için işgalciler öncelikle burayı işgal ettiler. O dönemde daha Anadolu’nun hiçbir noktasında bağımsızlık ateşi yakılmamışken bu topraklarda başladı. Anadolu’nun diğer bölgelerinde, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Anafartalar’da, İstanbul’da, İzmir’de düzenli ordularla emperyalistlerle savaş verilirken burada milis güçlerle, Molla Kerimlerle, Ferahim Şalvuzlarla, yani bizim büyüklerimizle, dedelerimizle, atalarımızla, daha ismini bilmediğimiz toprak altında binlerce isimsiz kahramanların mücadelesi sonucu bağımsızlık meşalesi burada ateşlendi. Kentimizin değerini bilmeliyiz. Bu bölgede Karboğazı’nda, Eshab-ı Kehf dağlarında, Bağlar’da, Karadirlik’te, Hacı Talip’te göğüs göğüse Fransızlarla bu toprakları kurtarmak için mücadele eden, göğsünü siper eden, canını feda eden o insanların torunlarıyız biz. Bugün, 100 yıl sonra bu hissiyatla, bu duygu ve düşüncelerle duygulanmamak mümkün değil. Biraz vatan, memleket, bayrak sevgisi olanın duygulanmaması mümkün değil" dedi.

 

“ATALARIMIZDAN ALDIĞIMIZ EMANETİ, YARINLARA EN İYİ ŞEKİLDE TESLİM ETMEK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATIYORUZ”

Başkan Seçer, Tarsuslu olarak atalarından aldıkları emaneti yarınlara en iyi şekilde teslim etmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, "2,5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gecemizi gündüzümüze kattık. Bölgemiz 16 bin kilometrekare. Göçle büyümüş. Bugün bünyesinde 400 bin geçici koruma altındaki Suriyelileri de barındıran toplam 2.3 milyon nüfusun yaşadığı bir kent. Bütün zorluklarımıza rağmen merkezi yönetimle ters düşmemeye çalışarak, Meclis’teki sandalye sayımızın bize oluşturduğu sıkıntıyı halkımızın önüne getirmeden, hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Tarsus çok şeylere layık. Tarsus’un tekrar inşası, ihyası; en önemli sorunu olan işsizlik sorununu, istihdam sorununu ortadan kaldıracak Belediyemizin ya da diğer kurumların, ya da özel sektörün yaptığı bütün yatırımlara her türlü desteği sunuyoruz. Anamur’dan Tarsus’a kadar siyasi, mezhepsel, meşrepsel, yaşam biçimi, rengi, dili, dini ırkı gözetmeksizin bütün hemşehrilerimize aynı mesafede durarak hizmetlerimizi götürüyoruz, götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Seçer, 3 Ocak’ın Mersin’de raylı sistemler dönemini başlatacakları tarih olduğunu ifade ederek, "Dedik ki, ‘bu önemli yatırımın ilk kazmasını kurutuluşumuzun 100’üncü yılında vuralım. Bir değeri, bir anlamı olsun.’ Bütün vatandaşlarımızı 3 Ocak’ta Mersin’de, Cumhuriyet Alanı’nda yapacağımız temel atma törenine davet ediyorum. Çok kısa süre içerisinde ilk etabı 13.4 kilometre olan yer altı metrosunu Mersinimize kavuşturacağız. Her alanda yatırımlarımız devam edecek” sözlerine yer verdi.

Belediyeciliğin insana dokunmak olduğunu belirten Seçer, dün olduğu gibi bugün de vatandaşların yanında durarek, sosyal politikaları en azami şekilde sürdüreceklerini söyledi. 2021 yılını ‘sevgi ve iyileşme yılı’ olarak ilan ettiklerini anımsatan Seçer, “2022 yılı için de kentimize inanmalıyız, kendimize inanmalıyız, ülkemize inanmalıyız ki başarılı olalım. Ve umut taşımalıyız. 2022 yılını da Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, ‘kentine inanç ve umut yılı’ olarak ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Seçer ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  seçer, tarsus, 100.yıl, açılış

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA