2 Haziran 2024 Pazar



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
NİDA BEYOĞLU ARSLAN: “BONABANT SEKTÖRDE DIŞA BAĞIMLILIĞIN ÖNÜNÜ KESİYOR”
   

Mersin’de 2018 yılında Aykut Gıda çatısı altında koli bandı sektöründe faaliyetlerine başlayan BonaBant, Türkiye’nin ikinci firması olarak üretimlerine ara vermeden devam ediyor. BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan, pandemi döneminde de yoğun çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, 3 milyon dolar yatırımla kurdukları Bonabant’ın, sektörde Türkiye’nin dışa bağlılığının önünü kestiğini söyledi.

 

Tarih : 18 Kasım 2020 Çarşamba 13:31

BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, bir açıklama yaparak çalışmalarını anlattı. Arslan, daha önce Türkiye’de denenmiş fakat kalite sorunlarından dolayı dışa bağımlı kalınan bant sektöründe, BonaBant ve Zero Bant’ın Ar-Ge çalışmaları sonrasında 2018 yılında Türkiye’nin sektördeki A kalite firması olarak jumbo bant sektöründe faaliyet göstermeye başladıklarını belirtti. Arslan, "2018 yılında kurulma aşamasına geçtik ve Ar-Ge çalışmalarımızın sonucunda 2019 yılında Türkiye’nin ikinci firması olarak 3 milyon dolarlık yatırım bedeli ile faaliyet göstermeye başladık. Milli sermaye ile yerli üretim yapmayı kendisine ilke olarak belirleyen Aykut Gıda, Mersin’de yapışkanlı paket bandı üretim tesisini BonaBant markası ile faaliyete aldı. Halihazırda ülkemize yurt dışından ithal edilmekte olan yapışkanlı koli bantları, bioryentepolipropilen film tesisimizde üreteceğimiz yapıştırtıcı tutkal ile birlikte işleyerek jumbo bobinlerde yapışkanlı şeffaf bant (scotchtape) üretilmektedir. Hizmetlerimizin arasında istenilen boyda bobin ebatlama, tutkallı-tutkalsız BOPP film bobin (160cm ve 128cm) tedariki ile birlikte çeşitli ölçülerde renkli ve şeffaf koli bandı toptan ve perakende satışlarımız bulunmaktadır” dedi.

İlk olarak bir vardiya ile başladıklarını dile getiren Arslan, “Kısa bir süre içerisinde dış pazarda kendimize yer bulduk ve kendinden emin bir duruş sergiledik. Daha sonrasında tam otomatik bir makine aldık ve hem piyasa hem de ihracatı çoğaltma hedefimiz başladı. Biz Türkiye’de ham maddeyi geri teknolojilerle üretiyoruz ve bu yüzden burada daha pahalı. O yüzden burada da dışarıya bağımlıyız. Ama en azından şöyle yapıyoruz; ürünü alıyoruz, burada tutkallıyoruz ve insanların dışa bağımlılığını kesiyoruz. Yani ithalatın önünü kesiyoruz. Jumbo olarak 50’ye yakın müşterimiz var. Hepsi de ithalat bağlantılıydı ve daha sonrasında bizi tercih etmeye başladılar. İlk olarak şeffaf renksiz bantla başladık, sonra pazarın talepleri ile birlikte çeşitli renklerde bant üretmeye başladık" diye konuştu.

Amerika, İngiltere ve Bakü’ye ihracat

Amerika, İngiltere ve Bakü'ye ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Nida Beyoğlu Arslan, "Bant kısmı için konuşacak olursak, ihracat yapmak çok zor. Ham maddeyi üreten birçok ülke var. Dolayısıyla ham madde üreten biriyle savaşmak çok zor. Ürünü burada üretmek için 100 milyon dolar gibi bir bütçeyle yatırım yapmanız gerekiyor. Bu yüzden ürünün ham maddesini dışarıdan alıp ürünü burada işleyip iç piyasa ve ihracatını yapmak daha cazip geliyor" ifadelerini kullandı.

 

"Ürünü 3 gün içinde teslim ediyoruz"

İthalatla aralarındaki farklara değinen Arslan, stoklu çalıştıklarını, istenilen hacimdeki ürünü 3 gün içerisinde alıcıya ulaştırdıklarını belirterek, "İthalatta sipariş verirken ürün ortalama 40 gün gibi bir sürede geliyor ve verdiğiniz siparişin çoğunu ödemek durumunda kalıyorsunuz. Örneğin 10 konteyner ürün siparişi verdiniz ve yaklaşık 250 bin dolar gibi bir rakam tutuyor. Bunun yüzde 30’unu ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yani para elinizde kalmıyor ve dışarıya sürekli ödeme yapıyorsunuz. Gümrük masrafı, vergi gibi durumlarda ekstra bir maliyetle karşılaşıyorsunuz. Bunun dışında ithalatta ürün sipariş ederken belirli bir hacmin üstünde sipariş vermeniz gerekiyor. Bizde ise stokla çalıştığımız için en geç 3 gün içerisinde ürün teslimatını gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir sınırlama olmadan ürün siparişi alabiliyoruz. Bununla birlikte firmaları birçok ekstra maliyetten kurtarıyoruz. Bu da sektörde bizim tercih edilmemize neden oluyor. Bu anlayışla hareket ederek ithalatın önüne set çekmek istiyoruz” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  bonobant, nidabeyoğlu, sektör, bant,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA