14 Mayıs 2024 Salı



10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ   10:22   İLK GÖRÜŞTE AŞKLA BAŞLADı: SIBIRYALı GELINE TÜRK USULÜ DÜĞÜN   10:18   YAKıN, DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU   10:47   CHP’LI YıLMAZ’DAN EŞITLIK VURGUSU   10:44   CHP’LI KıŞ, OTIZMLI ÇOCUKLARıN VE AILELERININ SESI OLDU   10:43   BÜYÜKŞEHIR, ANNELERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTı   10:40   MERSIN’DE HAPIS CEZASı ILE ARANAN FETÖ ÜYESI ESKI KAMU GÖREVLISI YAKALANDı   10:39   MERSIN’DE YAĞMUR VE DOLU BAHÇELERDE ZARARA YOL AÇTı   10:35   TARSUS SAĞANAK YAĞMURDA SULAR ALTıNDA KALDı   10:33   MERSIN’DE SAHTE ZEYTINYAĞı OPERASYONU   16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN ARAMA KURTARMA EKİBİNE YENİ İSİMLER KATILDI
   

Ares, Maki ve Melo, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekibinin sertifikalı arama-kurtarma köpekleri olarak görev yapıyor. Aldıkları sertifikalar sayesinde Mersin İtfaiye Dairesi ekibinin bir parçası olarak iz takip ve arama-kurtarma çalışmalarına katılan can dostlar, Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor.

 

Tarih : 7 Kasım 2021 Pazar 13:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü K-9 Birim Amiri Ali Aydilek, “Can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız. Biz bir bütünüz” dedi. Köpeklerin düzenli olarak çalışmalarda görev alabilmesi için sertifika alma zorunluluğu olduğunu belirten Aydilek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında bir ilki başardık” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde yer alan can dostlar Ares, Maki ve Melo, sertifikalı arama-kurtarma köpekleri olarak görev yapıyor. İz sürme becerisi ile Ares, kayıp şahısları bulma çalışmalarında yer alıyor. Maki ve Melo ise arama-kurtarma çalışmalarında diğer ekip arkadaşlarıyla birlikte hayat kurtarmak için iz sürüyor. Sertifikalı can dostlar bu özellikleri ile Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor.

İDARECİLERİ İLE BİRLİKTE EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yapılan görüşmeler sonucunda Ares, Maki ve Melo, idarecileri ile birlikte çeşitli eğitimlerden geçirildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan can dostlar, aldıkları sertifikalar sayesinde idarecileri eşliğinde tüm çalışmalarda görev alma iznine sahip olmuş oldu. Ares, Melo ve Maki, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yöneticileri ve personelinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaretinde de yer almıştı.

“BİZ BİR BÜTÜNÜZ”

Belçika Kurdu adıyla bilinen Belçika Malinois cinsi iz takip köpeği Ares’in idareciliğini Murat Kurtalan, arama-kurtarma köpeklerinden Pointer cinsi Maki’nin idareciliğini Ali Aydilek ve Labrador cinsi Melo’nun idareciliğini ise Mustafa Kemal Büyükoğlu yürütüyor. Ares, Maki ve Melo’nun itfaiye ekibiyle aralarının çok iyi olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü K-9 Birim Amiri Ali Aydilek, “Zaten biz bir bütünüz. İdareci ve personel bir bütün olduğu zaman başarı kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.

“CAN DOSTLARIMIZ BİZİM BAŞIMIZIN TACI, OLMAZSA OLMAZIMIZ”

İz takip köpeği Ares ve arama-kurtarma köpekleri Maki ve Melo ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydilek, “Sorumluluk alanlarımızda sürekli kayıp şahıs olayları meydana geliyor. İz takip köpeğimiz Ares’le birçok kayıp şahıs olayına müdahale ettik. Elazığ ve İzmir’de yaşanan deprem felaketinde de arama-kurtarma köpeklerimizi iyi bir şekilde kullandık. Bu can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız. Zaten biz bir bütünüz. Köpeklerimiz ve idareci olarak bizler, birlikte iyi şeyler başaracağız” sözlerini söyledi.

“BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA BİR İLKİ BAŞARDIK”

Bünyelerinde bulunan iz takip ve arama-kurtarma köpeklerinin sertifikalı olmasının Büyükşehir Belediyeleri arasında bir ilk olduğunu vurgulayan Aydilek, “Köpeklerimize ve idarecilerimize eğitim aldırdık. Bu kursu tamamlamamış olsalardı şu anda burada görev yapıyor olmazlardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında bir ilki başardık” dedi

Paylaş :
 
Etiketler :  k9, köpek, itfaiye, büyükşehir, ilk

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA