26 Haziran 2024 Çarşamba



16:38   TARSUS’TA SON KULLANMA TARIHI GEÇMIŞ 238 ÜRÜN ELE GEÇIRILDI   16:32   AKDENIZ’DE FıRıN, PASTANE VE PATISERILER DENETLENDI   14:50   SAHIL GÜVENLIK KOMUTANLıĞı’NıN 42. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜ   14:34   TURIZM SEKTÖRÜNÜN TEMSILCILERI SILIFKE’DE   13:57   UZMANıNDAN SıCAK HAVAYA KARŞı UYARıLAR   12:05   5 YıLDıR YATALAK OLAN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADı   11:18   BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN SOKAK HAYVANLARıNA BARıNAK   11:08   HER YıL BINLERCE YAVRU ÇıKıYOR: DENIZ KAPLUMBAĞALARı YUMURTA BıRAKMAYA BAŞLADı   11:01   MERSIN VALISI PEHLIVAN: "9 GÜNLÜK TATIL BOYUNCA ILIMIZE 1 MILYON 691 BIN 298 ARAÇ GIRIŞ ÇıKıŞı OLDU"   10:48    MERSIN’DE INSAN TICARETI OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA   10:27   DEDE TORUNLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE VURULDU   15:55   TARSUS’TA KÖY YOLLARı YENILENIYOR   15:46   MERSIN’DE ’TARSUS DAĞ KOŞUSU’ DÜZENLENECEK   14:01   ERDEMLI’DE KARAVAN VE ÇADıR TATILINI 40 BIN KIŞI TERCIH ETTI   13:39   SERADA ÇALıŞAN IŞÇILER SıCAKTA BUNALıYOR   13:24   TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI ÜYELERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE ORMANLıK ALANLAR DENETLENIYOR   12:33   MERSIN’DE HAVA SıCAKLıĞı 35 DERECEYI AŞTı   13:41   MERSİN’DE YEDİEMİN OTOPARKLARINI HEDEF ALAN ÇETE YAKALANDI: 6 TUTUKLAMA   12:57   AKARYAKIT YÜKLÜ TIR ALEV ALEV YANDI  
 
 
 
 
YILDA 180 BİN TON ÜRETİLEN ANAMUR MUZUNDA YOĞUN HASAT DÖNEMİ
   

Türkiye’nin muz üretiminde merkezi konumunda olan ve ülke genelinde ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde yoğun hasat dönemine girilirken, hasadın yaklaşık 5 ay devam etmesi bekleniyor.

 

Tarih : 21 Eylül 2021 Salı 14:55

Anamur'da bölgenin başlıca geçim kaynağı olan tescilli 'Anamur muzu' yılın 12 ayı boyunca hem örtü altı hem de açık alanda yetiştirilerek ülke genelinde ekonomiye önemli katkı sunuyor. Son yıllarda üretimin artması ile senede 180 bin tondan fazla üretilen Anamur muzunda özellikle Eylül ayı ortasında başlayan yoğun hasat dönemi Mart ortasına kadar devam ediyor. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 muz ihtiyacını karşılayan Anamur sayesinde ithalatında önüne geçiliyor. Örtü altı ve açıkta bin bir emekle doğal olarak yetiştirilen muzlar önce ağaçlarından kesilerek işleme tesisine sevk ediliyor. Burada askıya alınan muzlar tartılarak taraklara bölünüp sudan geçirilerek kasalara alınıp sarartma odalarına alınıyor. 5 ile 10 gün arasında sarartma odalarında bekletilen muzlar tırlarla çevre illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Diyarbakır, Gaziantep ve Van başta olmak üzere ülke genelinde dağıtıma çıkartılıyor. Bu yılın verimli geçtiğini belirten üreticilere ve saha çalışanları, yoğun bir sezona girdiklerini aktardı.

Yoğun sezonun açılmaya başladığını ve kesimlerinin hızlandığını belirten işçilerden Hasan Sönmez, dolgun ve kaliteye uygun muzları kesip tesise götürüp işlediklerini kaydetti.

Muzların kesim sonrası araçlarla tesise sevk edildiğini anımsatan İşleme Tesisi Müdürü Nuriye Çapun,"Tesiste kantara alıp muzları kalite kalite ayırıyoruz. Askıya alarak kazanların olduğu bölgeye gönderiyoruz. Her kalite ayrı bir kazana doğranarak paketleme yapılır. Paketleme sonrasında ise sarartma odalarına alıyoruz. Sevkiyata göre sarartma işlemini yapıyoruz. Yaklaşık 5 ile 10 gün arasında sevkiyatlarımız tamamlanıyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, anamur, muz, türkiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA