28 Haziran 2024 Cuma



16:53   ALEV ALEV YANAN PLASTIK KASALAR MAHALLE SAKINLERINI KORKUTTU   16:06   AKıL ALMAZ KAZA KAMERADA   13:03   MERSIN’DE SANAYI SITESINDE ÇıKAN YANGıN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:59   MERSIN’DE ’CHANGE OTO’ DOLANDıRıCıLARı YAKALANDı   12:07   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’DE INSANLARıN MUTLU VE HUZURLU BIR ŞEKILDE YAŞAYABILMESI IÇIN ÇALıŞıYORUZ"   12:02   İKLIM, ÇEVRE VE ENERJIDE YOL HARITASı BELIRLENIYOR   11:41   MERSIN’DEKI ODA VE BORSA BAŞKANLARı BÖLGEDEKI SON GELIŞMELERI DEĞERLENDIRDI   11:33   MSK, BASKETBOL SÜPER LIGI’NDE YENI BAŞARıLARA IMZA ATMAK ISTIYOR   11:06   MERSIN’DE ÇEŞITLI SUÇLARDAN ARANAN 64 ŞAHıS YAKALANDı   11:01   ÇAKıR: “PLANSıZ VE DENETIMSIZ BALıK ÇIFTLIKLERI ISTEMIYORUZ”   10:46   AMPUTE FUTBOL TAKıMıNA SPONSOR ARANıYOR   10:39   PIKABA ÇARPMAMAK ISTERKEN HASTANE DUVARıNA ÇARPTı: 1 YARALı   10:21   MERSIN’DE MILLI MAÇ COŞKUSU, GOL ANLARıNıN HEYECANı GÖRÜNTÜLERE YANSıDı   10:11   MERSIN’DE 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KORKUTTU   10:03   MERSIN’DE 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KORKUTTU   16:58   TARSUS SU PARKı SEZONU AÇTı   15:48   SPORCULAR MANZARA EŞLIĞINDE KOŞTU   13:31   DEMIR, MILLI TENISÇI AHMET KAPLAN’ı TEBRIK ETTI   13:22   5X5 FUTBOL AKDENIZ BÖLGE FINALI BAŞLADı   13:18   VALI BAĞDA ÜZÜM TOPLADı  
 
 
 
 
YILDA 180 BİN TON ÜRETİLEN ANAMUR MUZUNDA YOĞUN HASAT DÖNEMİ
   

Türkiye’nin muz üretiminde merkezi konumunda olan ve ülke genelinde ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde yoğun hasat dönemine girilirken, hasadın yaklaşık 5 ay devam etmesi bekleniyor.

 

Tarih : 21 Eylül 2021 Salı 14:55

Anamur'da bölgenin başlıca geçim kaynağı olan tescilli 'Anamur muzu' yılın 12 ayı boyunca hem örtü altı hem de açık alanda yetiştirilerek ülke genelinde ekonomiye önemli katkı sunuyor. Son yıllarda üretimin artması ile senede 180 bin tondan fazla üretilen Anamur muzunda özellikle Eylül ayı ortasında başlayan yoğun hasat dönemi Mart ortasına kadar devam ediyor. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 muz ihtiyacını karşılayan Anamur sayesinde ithalatında önüne geçiliyor. Örtü altı ve açıkta bin bir emekle doğal olarak yetiştirilen muzlar önce ağaçlarından kesilerek işleme tesisine sevk ediliyor. Burada askıya alınan muzlar tartılarak taraklara bölünüp sudan geçirilerek kasalara alınıp sarartma odalarına alınıyor. 5 ile 10 gün arasında sarartma odalarında bekletilen muzlar tırlarla çevre illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Diyarbakır, Gaziantep ve Van başta olmak üzere ülke genelinde dağıtıma çıkartılıyor. Bu yılın verimli geçtiğini belirten üreticilere ve saha çalışanları, yoğun bir sezona girdiklerini aktardı.

Yoğun sezonun açılmaya başladığını ve kesimlerinin hızlandığını belirten işçilerden Hasan Sönmez, dolgun ve kaliteye uygun muzları kesip tesise götürüp işlediklerini kaydetti.

Muzların kesim sonrası araçlarla tesise sevk edildiğini anımsatan İşleme Tesisi Müdürü Nuriye Çapun,"Tesiste kantara alıp muzları kalite kalite ayırıyoruz. Askıya alarak kazanların olduğu bölgeye gönderiyoruz. Her kalite ayrı bir kazana doğranarak paketleme yapılır. Paketleme sonrasında ise sarartma odalarına alıyoruz. Sevkiyata göre sarartma işlemini yapıyoruz. Yaklaşık 5 ile 10 gün arasında sevkiyatlarımız tamamlanıyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, anamur, muz, türkiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA