1 Haziran 2024 Cumartesi



14:46   BAŞKAN YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı INCELEDI   14:13   MERSIN’DEKI MÜSTEHCEN YAYıN OPERASYONU: 4 TUTUKLAMA   13:07   “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   11:50   ANEMURIUM ANTIK KENTI ’UNESCO’ DÜNYA MIRASı LISTESINE TEKLIF EDILECEK   11:48   BAŞKAN SEÇER, FORD TRUCKS BAYI AÇıLıŞı’NA KATıLDı   11:47   ÜZÜM BAĞLARıNıN KURAKLıĞA KARŞı DIRENCINI ARTıRACAK MALZEME ÜRETTILER   11:45   İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   11:44   BAŞKAN YıLDıZ, ÜRETICI VE KÖYLÜ PAZARıNı GEZDI   11:43   MERSIN’DE ’ULUSLARARASı ÇATıŞMA KURBANı MASUM ÇOCUKLAR GÜNÜ’ ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:42   AFRIKALı ÖĞRENCILER FILISTIN HALKıNA DESTEK IÇIN ’DAPKE’ DANSı YAPTı   11:36   YENIŞEHIR BELEDIYESI AĞAÇLANDıRMA ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   11:27   MERSIN’DE IŞ YERINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   11:26   GıDA ZEHIRLENMESI IDDIASı: 83 IŞÇI TABURCU OLDU   11:25   MSK GÖZÜNÜ ŞAMPIYONLUĞA DIKTI   11:43   ATHİB BAŞKANı DOĞAN, AKİB’IN YENI KOORDINATÖR BAŞKANı OLDU   11:42   “PAMUKLUK BARAJı İSALE HATTı PROJESI 2026 YıLıNDA TAMAMLANACAK”   11:39   İSKENDERUN TSO’DAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   11:37   MEZOPOTAMYA’DA MERSIN RÜZGARı ESTI   11:34   “NEFES ALAN BIR TOROSLAR HEDEFINDEYIZ”   11:33   AMATÖR BALıKÇı, ZıPKıNLA YAKLAŞıK 6 KILOLUK BALON BALıĞı AVLADı  
 
 
 
 
YILDA 180 BİN TON ÜRETİLEN ANAMUR MUZUNDA YOĞUN HASAT DÖNEMİ
   

Türkiye’nin muz üretiminde merkezi konumunda olan ve ülke genelinde ihtiyacın yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde yoğun hasat dönemine girilirken, hasadın yaklaşık 5 ay devam etmesi bekleniyor.

 

Tarih : 21 Eylül 2021 Salı 14:55

Anamur'da bölgenin başlıca geçim kaynağı olan tescilli 'Anamur muzu' yılın 12 ayı boyunca hem örtü altı hem de açık alanda yetiştirilerek ülke genelinde ekonomiye önemli katkı sunuyor. Son yıllarda üretimin artması ile senede 180 bin tondan fazla üretilen Anamur muzunda özellikle Eylül ayı ortasında başlayan yoğun hasat dönemi Mart ortasına kadar devam ediyor. Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 muz ihtiyacını karşılayan Anamur sayesinde ithalatında önüne geçiliyor. Örtü altı ve açıkta bin bir emekle doğal olarak yetiştirilen muzlar önce ağaçlarından kesilerek işleme tesisine sevk ediliyor. Burada askıya alınan muzlar tartılarak taraklara bölünüp sudan geçirilerek kasalara alınıp sarartma odalarına alınıyor. 5 ile 10 gün arasında sarartma odalarında bekletilen muzlar tırlarla çevre illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Diyarbakır, Gaziantep ve Van başta olmak üzere ülke genelinde dağıtıma çıkartılıyor. Bu yılın verimli geçtiğini belirten üreticilere ve saha çalışanları, yoğun bir sezona girdiklerini aktardı.

Yoğun sezonun açılmaya başladığını ve kesimlerinin hızlandığını belirten işçilerden Hasan Sönmez, dolgun ve kaliteye uygun muzları kesip tesise götürüp işlediklerini kaydetti.

Muzların kesim sonrası araçlarla tesise sevk edildiğini anımsatan İşleme Tesisi Müdürü Nuriye Çapun,"Tesiste kantara alıp muzları kalite kalite ayırıyoruz. Askıya alarak kazanların olduğu bölgeye gönderiyoruz. Her kalite ayrı bir kazana doğranarak paketleme yapılır. Paketleme sonrasında ise sarartma odalarına alıyoruz. Sevkiyata göre sarartma işlemini yapıyoruz. Yaklaşık 5 ile 10 gün arasında sevkiyatlarımız tamamlanıyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, anamur, muz, türkiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA