Büyükşehir’in Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından, dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik “Bir Tutam Mutluluk” projesi ile mutluluk dağıtmaya devam ediyor. Son olarak Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 300 çocuğa ulaşan ekip, gerçekleştirdiği aktivitelerle çocukların doyasıya eğlenmesini sağladı. Ekip üyeleri ile geleneksel sokak oyunları oynayan çocuklar, çalınan müzik eşliğinde dans etti, şarkılar söyledi.
19 MAHALLEDE YAKLAŞIK 1900 ÇOCUĞA ULAŞILDI
Dezavantajlı mahallerde ikamet eden ve sosyal aktiviteleri gerçekleştirme konusunda yoksunluk yaşayan çocukların kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “Bir Tutam Mutluluk” projesi ile Erdemli, Tarsus, Silifke, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde 19 mahallede toplam 1866 çocuk unutamayacakları eğlenceli anılar biriktirdi. Sportif faaliyetlerin de yapıldığı etkinlikte sosyal çalışma da yapılarak, ailelerin ihtiyaçları tespit edildi.
“ÇOCUKLARIMIZA BİR TUTAM DA OLSA MUTLULUK GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda dans eğitmeni olarak görev yapan Vahide Dengiz, projenin detaylarını paylaşarak, “İlçe ilçe, mahalle mahalle geziyoruz, gezmeye de devam edeceğiz. Çocuklarımıza bir tutam da olsa mutluluk götürmeye çalışıyoruz. Etkinliklerimizin içeriğinde kukla, yaratıcı drama, dans ve masal oluyor. Kukla ya da yaratıcı drama ile tanışmamış çocuklarımız tanışmış oluyorlar, çok mutlu oluyorlar. Onları farklı etkinliklerle tanıştırmak bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLAR MUTLU BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜŞ SAĞLIYORLAR”
Dengiz, proje kapsamında yapılan etkinliklerden çocukların oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “Farklı şeyler, farklı etkinlikler öğrendikleri için çok mutlu bir şekilde geri dönüş sağlıyorlar. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz” dedi.
KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ekipler, proje kapsamında ziyaret ettikleri mahallelerde ailelerin ihtiyaçlarını da yerinde tespit ederek, Büyükşehir’in hizmet alanına giren noktalarda müdahalelerde bulunuyor. Büyükşehir’in hizmet alanına girmeyen, diğer kamu ve kuruluşları ilgilendiren ihtiyaçların tespiti halinde ise ilgili birimlere bildirilmesini sağlanıyor. Ekipte bulunan avukat kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları konusunda bilgilendirmeler yaparken, öğretmenler ve psikologlar da bölge halkının ihtiyacı olan hizmetleri belirliyorlar.