8 Nisan 2025 Salı



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
MERSİN YARALARINI SARIYOR
   

Günlerdir ülkede süren yangında Mersin’in 3 ilçesi de etkilenmiş ve yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştü. Yangınların ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi de vatandaşların yaralarını sarmalarına yardım ediyor. Hasar tespit incelemeleri yapan büyükşehir belediyesi aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırıyorlar. Yangının oluşturduğu travmaları gidermek içinde sosyolog ve psikologlar eşliğinde yangın zedelere destekte bulunuyor.

 

Tarih : 9 Ağustos 2021 Pazartesi 14:57

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yardım çağrısı üzerine bölgedeki yangın mağdurlarına ihtiyaç malzemelerini ulaştırmak isteyen vatandaşlar Alo 185 Teksin Mersin Çağrı Merkezi’ne başvurdu. Alınan yardımlar belediyenin aşhanesinde toplanarak tırlarla bölgedeki koordinasyon merkezlerine gönderildi. Büyükşehirin bölgede çalışma yürüten ekipleri, gelen malzemeleri yangın mağduru hanelere ulaştırmaya devam ediyor. Ekipler ayrıca sivil toplum kuruluşu ile derneklerden yardım için bölgeye gelen gruplara ve temsilcilere de rehberlik ediyor. Büyükşehirin itfaiye ekipleri ile sosyal hizmet uzmanları da bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Yangında hasar görmüş evlere girerek hasar tespiti gerçekleştiren ekipler, o hanelerdeki ihtiyaç önceliklerini belirliyor. Bu sayede yapılan yardımların ihtiyaç durumuna göre doğru ve etkin bir şekilde ulaştırılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin psikolog ve sosyologları ise yangının bölge halkı üzerinde oluşturduğu travmayı ortadan kaldırabilmek için çalışma yürütüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı bir psikolog ve bir sosyolog yangın mağduru aileleri ziyaret ederek psikolojik destek veriyor. Bir yandan yangının maddi hasarları giderilirken diğer yandan oluşturduğu travmaların da ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

“Yaklaşık 10’a yakın yaşlı vatandaşlarımızı o gece kurtardık”

Büyükşehir Belediyesi Aydıncık Koordinasyon Şube Müdürü Recep Kara, ilçedeki son durumla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Doğu-batı istikametinde yaklaşık olarak 15 kilometrelik bir vadi. Kuzey-güney istikametinde de 30 kilometrelik bir alanda yangın meydana geldi. 5 mahallemizde yangın vuku buldu. Kırsalda olan yangında köy evleri yandı. Şehre yakın merkezde de betonarme binalar yandı. Can kaybı olmadı. Yaklaşık 10’a yakın yaşlı ve çıkamayacak durumda olan vatandaşlarımızı o gece kurtardık” diye konuştu.

“Hem yardımcı oluyoruz hem destek oluyoruz”

Bölgede yardımlara devam ettiklerini belirten Kara, “Halkımızın ve Büyükşehir Belediyemizin gönderdiği erzakları ve ihtiyaç malzemelerini yerine ulaştırma açısından arkadaşlarımıza hem yardımcı oluyoruz hem destek oluyoruz. Şu anda yangın soğutma çalışması yeni sonlandırıldı. İnsanların yanan evlerinin nasıl tazmin edileceğiyle ilgili sorunlar baş gösterdi. Bunlarla ilgili alan çalışmalarımızı da başta Vahap Başkanıma ilettik, daire başkanlarımıza ilettik. Onlarla da ilgili çalışmayı yürütüyoruz. Yani eldeki verilere göre ne hizmet gitmesi gerekiyorsa bunları sağlayacağız. Gittiğimiz yerlerde insanların moral ve motivasyonlarında bir karamsarlık havası olduğunu gözlemledik. Bunları da üstlerimize bildirdik. Halkımızın normal şartlara dönmesini sağlayacağız" açıklamalarında bulundu.

Sahada hasar tespit incelemeleri gerçekleştiren belediyede görevli sosyolog Musa Ceylan da bu tespitler sayesinde ihtiyaç önceliklerini belirleyebildiklerini vurguladı. Ceylan, “Buradaki önemli nokta temel ihtiyaçlar noktasında vatandaşlarımızın hasarını yerinde tespit etmek. Temel ihtiyaçlar dediğimiz öncelik barınma ve yeme içme. Bu ihtiyaçları gidermek adına incelememizi yapıyoruz. Sonrasında raporlar çıktıktan sonra temel ihtiyaçların belirlenmesi ve rapora göre sosyal hizmet modelimizi belirleyip vatandaşlarımıza yardımlarını yapacağız” şeklinde konuştu.

Aydıncık’ta görev yapan itfaiye erlerinden Ümit Cin ise gelen yardımları vatandaşlara ulaştırmaya devam ettiklerini belirterek, “Sahada ilk yangın anında sadece çaresizlik ve can havli vardı. Öncelikle can kurtarma vardı. Çok şükür yangın söndürüldü. Şu anda sadece birlik ve beraberliğin verdiği mutluluk olsa da sıkıntılar yine var. Ama birlik, beraberlik ve çalışmalarla insanlar biraz daha mutlu oluyor. Desteklerden çok memnunlar. Çok zarar gören insanlarımız var” diye konuştu

İtfaiye eri Sait Arslan da “Biz sürekli sahadayız, her konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların yanındayız” dedi

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yangın, yaralar, büyükşehir, destek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA