2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
HEDEF ŞAMPİYONLUK
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve engelli sporcu olan Kenan Özkan, “Hedefim, Türkiye birincisi olmak” diye konuştu. Bugüne kadar basketbol, dans dahil bir çok yarışmada dereceler elde eden ve halterde 2 bronz madalya sahibi sporcunun en büyük hedeflerinden biri de Adana’da gerçekleştirilecek olan Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası’nda bu kez altın madalyaya ulaşmak.

 

Tarih : 6 Ağustos 2021 Cuma 16:04

Adana’da 8-9 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası için Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi'nde çalışan 40 yaşındaki Kenan Özkan durmaksızın çalışıyor. Yürüyememeyi engel olarak görmeyen ve bugüne kadar azimle birçok yarışmaya katılan Özkan’ın çok sayıda derecesi var. Daha öncesinde halter, kürek çekme, dans ve tekerlekli sandalye koşusu gibi yarışmalara katılan Özkan, bu kez de Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından Adana’da gerçekleştirilecek olan Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonasında yarışacak.

Hazırlıklar son hız devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli kişiler için açılan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin fitness salonunda, çalışma arkadaşı ve beden öğretmeni olan Fatma Nur Yılmaz’ın desteği ile 3 ay önce çalışmalarına başladı. Bir süre önce katıldığı Tekerlekli Sandalye Dans 4. Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olan sporcu, Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası için çalışıyor.

“Hedefim Türkiye birincisi olmak

Şampiyonaya sayılı günler kala antrenman programını yoğunlaştıran Kenan Özkan, “Vahap Seçer başkanımızın bize imkân verdiği bu fitness salonundan faydalanıyoruz. Halter çalışıyoruz burada. 3 ay boyunca çalışmalarımı arttırdım. Günlük rutin çalışmalarımı ilk başladığımda 50 kilogramdan 80 kilograma çıkardım, 80 kilogramdan 110 kilograma çıkardım. Hedefim 120 kilogram. Barajı aştık. Allah izin verirse 115 kilogram rekorunu kırdık. Daha önce de yarışmalara katıldım. Basketbolda şampiyon olduk, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak. Tekerlekli Sandalye Halter Şampiyonası'nda 2 defa bronz madalya aldık. Türkiye 3’üncüsü oldum 2 defa. Şimdi Allah izin verirse hedefim, Türkiye birincisi olarak şampiyon olmak. Mersin Büyükşehir Belediyesi bizim için bulunmaz bir nimet. Gerçekten bütün engellilerin bunları duyup gelmesi lazım. Buradan faydalanılmasını isterim. Benim için çok güzel. Bütün çalışmalarımı burada yapıyorum” dedi.

“Yaklaşık 3 aydır bu müsabakaya hazırlanıyoruz”

Hazırlık süresince Kenan Özkan’a antrenmanlarda destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi'nde Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz ise, “Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor Kenan Bey. Aynı dairede çalışıyoruz, çalışma arkadaşım. Yaklaşık 3 aydır bu müsabakaya hazırlanıyoruz. Kenan bey antrenmanlarına aksatmadan geliyor. Aşırı derecede efor sarf ediyor ve bu defa birinci olacağına inanıyoruz. Çok heyecanlı, ara ara yoruluyor, tempoyu artırmak istiyor tabi ki. Ben de bu sürede kendisine moral ve motivasyon açısından destek olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  hedef, şampiyonluk, kenan özkan, spor

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA